Lange overstap op Kuala Lumpur? Transithotel Sama-Sama Express biedt uitkomst4 min leestijd

overstap

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Een lange overstap kan vervelend zijn. Urenlang op een vliegveld rondhangen is niet altijd een pretje. Gelukkig is het zo dat luchtvaartmaatschappijen vaak een gratis hotel aanbieden. Maar de overstap moet dan meestal langer zijn dan 8 uur. Wil je weten welke luchtvaartmaatschappijen een gratis transithotel aanbieden en wat de regels zijn? Kijk dan in een artikel dat we hier eerder over schreven!

Ben je toch op jezelf aangewezen, dan is het interessant om uit te zoeken wat het kost om in een airport lounge te zitten. Wat de mogelijkheden en de kosten zijn, kun je eenvoudig uitzoeken via Lougebuddy.  Maar op en bij luchthavens zijn ook altijd hotels te vinden waar een kamer geboekt kan worden.

In dit artikel aandacht voor de luchthaven van Kuala Lumpur. Op de luchthaven (airside) zit namelijk transithotel Sama-Sama Express. In het vervolgartikel een review van hotel Sama-Sama Express KLIA2.

Op zoek naar hotel

Eerder deze maand was ik op reis in Azië. Vanuit Jakarta, Indonesië moest ik naar Vientiane, Laos. Nu was er een enorm goedkoop ticket beschikbaar op de datum dat ik wilde vliegen. Voor maar €39 all-in een vlucht van Kuala Lumpur naar Vientiane met budgetairline Air Asia. Het enige minpunt: de vlucht zou vertrekken om 6.40 uur in de ochtend.

Ik ging dus op zoek naar een hotel in Kuala Lumpur te overnachten. Uiteraard leuk om in de stad te zitten, maar dat zou dan wel heel erg vroeg opstaan worden. Zeker omdat de reistijd tot de luchthaven er ook nog bij komt. Een hotel vlakbij de luchthaven leek me daarom een beter idee.

Na wat zoeken op de website hotelscombined.com vond ik Sama-Sama Express: een hotel OP de luchthaven! Je hoeft dus niet eens door de paspoortcontrole! En tot mijn verbazing viel de prijs reuze mee. Een nachtje in dit hotel (6 uren) kostte me 190 MYR en dat kwam neer op €40.

Sama-Sama Express Kuala Lumpur Airport

Vanuit Jakarta gaat er zo’n beetje ieder uur een vlucht naar Kuala Lumpur. Ook hier koos ik voor budget airline Air Asia, omdat de prijs het won: €25 all-in.

Als je boekt bij Sama-Sama Express dan boek je voor minimaal 6 klokuren. Wil je langer blijven, dan betaal je per uur bij. Ik boekte daarom de avondvlucht uit Jakarta met een aankomsttijd rond half 12 ’s avonds. Bij het transithotel boekte ik de kamer van 23.30 uur tot en met 05.30 uur en zodoende had ik genoeg tijd om bij de gate te zijn. Om 6.40 uur was namelijk mijn vertrek naar Vientiane.

Kuala Lumpur Airport

Belangrijk om vooraf te weten: Kuala Lumpur airport heeft twee terminals die niet bij elkaar liggen. Het “gewone” vliegveld dat ook aangeduid wordt met KLIA (Kuala Lumpur International Airport) en een budget terminal die aangeduid wordt met KLIA2. Vlieg je met een full-service airline, zoals Malaysia Airlines, KLM, Lufthansa, etcetera dan kom je altijd op KLIA aan. Vlieg je met een budget airline zoals Air Asia, Lion Air, Scoot, etcetera dan kom je aan op KLIA2. Bij twijfel kun je dat altijd even navragen vooraf.

Mocht je tussen de terminals moeten reizen, dan kan dat. Tussen KLIA en KLIA2 is zowel een bus- als treinverbinding, maar plan extra tijd in voor een overstap, want het kan even duren voordat je op de andere terminal bent. Je moet daarbij ook door de paspoortcontrole.

Alle informatie over transport tussen de twee terminals kun je op deze website vinden.

Kuala Lumpur Airport KLIA

Kom je aan op KLIA, dan loop je vanuit het vliegtuig direct het vertrekgedeelte in. De veiligheidscheck wordt (nog) aan de gates gedaan. Bij KLIA2 is een centrale veiligheidscontrole. Kom je vanuit hotel Sama-Sama Express dan moet je nog wel door deze veiligheidscontrole voordat je bij de gate komt.

Lounge

Gelukkig heeft Sama-Sama Express zowel een hotel op KLIA als op KLIA2. En niet alleen een hotel, ook een lounge! Voor maar 74 MYR (ruim €15)

Sama-Sama Express Kuala Lumpur

De lounge biedt de mogelijkheid om te douchen. Ook is er een buffet met eten en drinken. Ik heb hier zelf geen gebuik van gemaakt, maar als mijn overstap overdag of langer was geweest, had ik dit wellicht wel gedaan.

Hotel boeken

Het hotel is via allerlei boekingssites zoals booking.com te boeken. Ik koos ervoor om direct bij het hotel te boeken. Dat kan op hun website gedaan worden: http://www.samasamaexpress.com. Ook is daar meer informatie te vinden de precieze locatie op de luchthaven en alle vereisten.

Je kunt namelijk alleen gebruik maken van het hotel als je al in het bezit bent van een boardingpas van je volgende vlucht. Bij het boeken dien je ook je vluchtgegevens op te geven. Bij het inchecken moest ik mijn boardingpas van mijn volgende vlucht tonen.

Op zich geen ingewikkelde of onlogische dingen. Maar wel goed om van tevoren even goed door te lezen. Dit kan op de website van het hotel onder het onderdeeltje FAQS.

In het vervolgartikel later deze week een review over Sama-Sama Express KLIA2!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *