Review: Hilton Phuket Arcadia Resort & Spa6 min leestijd

hilton, phuket, resort & spa

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Phuket is een populaire vakantiebestemming en zeker onder de Nederlanders. Alhoewel ik al meerdere keren in Bangkok ben geweest, was ik tot vorig jaar nog nooit op Phuket geweest. Tijd dus om een verblijf op dit eiland in te plannen in mijn lange trip door Azië. Op Phuket vind je vele soorten hotels, vooral Marriott hotels zijn er goed vertegenwoordigd. Er zijn echter slechts twee Hilton hotels: het Hilton Phuket Arcadia Resort & Spa en het DoubleTree by Hilton Banthal Resort. Ik verbleef in Hilton Phuket Arcadia Resort & Spa waar je in deze review meer over kunt lezen.

Dit artikel is onderdeel van een reeks met artikelen over een lange reis door Azië en Oceanië. Lees hier en hier meer over deze reis.

Locatie

Het Hilton Arcadia Phuket Resort & Spa bevindt zich aan de zuidwest kant van het schiereiland Phuket. Het is daarom een flink stuk reizen vanaf de luchthaven. Het resort is gericht op mensen die eigenlijk niet het resort willen verlaten en daarom vind je in de buurt van dit resort ook weinig vertier. Het is weliswaar mogelijk om de leuke restaurantjes en cafeetjes op te zoeken, maar daarvoor neem je dan beter een taxi, Grab of tuk tuk.

hilton, phuket, locatie
Locatie van het Hilton Phuket Arcadia Resort & Spa.

Veder maakt het eigenlijk niet zoveel uit waar je op Phuket zit. Je bent in ieder geval zeker een dag kwijt als je bijvoorbeeld naar James Bond Island, Phi Phi Island of Krabi wilt gaan. Over de locatie ben ik dus redelijk tevreden, alhoewel het is een flink stuk verwijderd van de luchthaven.

Inchecken

Na twee aangename vluchten met Thai Airways in business class, kwam ik die namiddag aan op de internationale luchthaven van Phuket. Je kunt op verschillende manieren naar het hotel reizen, maar de goedkoopste en relatief beste manier is een gedeelde taxi. Voor slechts € 10 p.p. sta je dan na ongeveer een uur bij de ingang van het gigantische resort. Doordat het Hilton Phuket Arcadia Resort & Spa zo groot is, moet je vervolgens nog met een tuk tuk naar de receptie. Daar werd ik direct vriendelijk welkom geheten.

Receptie van het Hilton Phuket Arcadia Resort & Spa.

De receptie bevindt zich in een mooie buitenruimte boven één van de restaurants. Bij de balie werd ik direct geholpen waarna ik mijn paspoort overhandigde en uitlegde dat ik een verblijf van 4 nachten had geboekt. De receptioniste legde uit dat ik in een King Deluxe Garden View Room zou verblijven en even later had ik al mijn key card. Ook legde deze receptionist uit dat het ontbijt zou worden geserveerd in het restaurant dat zich bij de ingang bevond. Vervolgens werd mijn koffer keurig aangenomen en werd ik begeleid naar mijn kamer.

King Deluxe Garden View Room

Het Hilton Phuket Arcadia Resort & Spa is opgesteld als een echt resort. Er is weinig hoogbouw en daardoor is elk gebouw niet hoger dan 5 verdiepingen. Ook staan de gangen direct in contact met de buitenlucht. Ik verbleef in een King Deluxe Garden View Room en deze kamer bevindt zich in de laagste kamercategorie van het hotel. Deze kamers hebben uitzicht op de tuin en zwembaden.

King Deluxe Garden View Room.

Zelf was ik op het eerste gezicht wat teleurgesteld in de kamer, ik vond deze niet echt modern. De kamer was echter wel lekker groot en het kingsize bed was zeker comfortabel. Ik vond het verder jammer dat de kamer bedekt was met tegels in plaats van de vloerbedekking die ik gewend ben in Hilton hotels.

King Deluxe Garden View Room.

Naast het bed stond een comfortabele luie stoel en tegenover deze stoel was een bureau te vinden. Hier vond ik een klein welkomstgeschenk, zeker niet slecht voor Silver leden.

Welkomstgeschenk.

De badkamer was prima in orde. Deze redelijk grote ruimte is uitgerust met een toilet, wastafel, bad en aparte douchecabine. Op het kastje naast de wastafel vond ik meer dan genoeg zeep en shampoo, voldoende keuze! Ook aan handdoeken was er zeker geen gebrek.

Deze diashow vereist JavaScript.

Verder heeft de kamer een balkon met stoelen en een tafel. Vanaf hier heb je een mooi uitzicht over de tuin en het zwembad.

Balkon

Restaurants

Het resort beschikt in totaal over 3 restaurants. Je hebt de keuze uit een Thai restaurant, een Chinees restaurant en een Italiaanse restaurant. In deze laatste wordt ook het ontbijt geserveerd. De eerste avond ben ik direct maar even naar het Thaise restaurant gegaan om de lokale keuken te proeven. De eerste maaltijd bestond uit rijst en als toetje nam ik ijs.

Ook het Italiaanse restaurant was dik in orde. In totaal heb ik 2 keer in het resort zelf gegeten, aangezien ik die andere twee dagen op excursie was en erg laat terugkwam.

Overige Faciliteiten

Het Hilton Phuket Resort & Spa is behoorlijk groot en biedt veel vertier aan haar gasten. Zo beschikt het resort over meerdere zwembaden. Nadat ik met de trap naar beneden was gekomen elke ochtend, had ik direct toegang tot het zwembad. Er is rekening houden met elk type reiziger zoals gezinnen, mensen die alleen reizen, koppels. Voor elk is er wat wils hier. Aan het zwembad bevinden zich ook meer dan genoeg ligstoelen en zelfs op drukke momenten was er voldoende plaats.

Eén van de vele zwembaden van het resort.

Als je het resort verder gaat verkennen kom je op een gegeven moment uit bij een ander zwembad met mooie bar waar je rond 18:00 goedkoop cocktails kunt bestellen. Het is dan namelijk happy hour en daardoor krijg je 2 cocktails voor de prijs van 1.

Happy hour bij een ander zwembad van het resort.

Als je het resort bij deze bar verlaat, kom je uit bij het strand. Je moet hiervoor wel nog even de weg oversteken,

Het Hilton Phuket Arcadia Resort & Spa heeft directe toegang tot het strand.

Verder beschik het hotel over o.a. een fitnessruimte en spafaciliteiten. Een Thaise massage kon natuurlijk niet ontbreken op Phuket. Ook beschikt het resort natuurlijk over een concierge service en hier heb ik een mooi uitstapje geboekt naar James Bond Island.

Ontbijt

Het ontbijt wordt elke dag tot 10:30 geserveerd in het Italiaanse restaurant, dichtbij de ingang van het resort. Ik had het geluk dat mijn kamer zich erg dichtbij deze ruimte bevond en daardoor was ik elke ochtend op slechts 5 minuten loopafstand verwijderd van het ontbijt. Als Silver lid moest ik hier natuurlijk wel extra voor betalen, maar dat was het de prijs zeker waard.

Je kunt goed zien dat er rekening gehouden is met alle nationaliteiten. Daardoor kun je bij dit ontbijtbuffet prima terecht voor zowel Aziatische als westerse gerechten. Ook het personeel bij dit buffet is prima vertegenwoordigd en werkt proactief. Zo werd ik meerdere keren gevraagd of alles naar wens was en of ik nog iets te drinken wenste.

Op de dag van uitchecken vertrok ik alweer vroeg richting de luchthaven. Vanaf daar zou ik met Bangkok Airways naar Bangkok vliegen waar ik in het Millennium Hilton Bangkok zou verblijven.

Overzicht

Publicatie Datum

26 June 2019

Voordelen

- Lekker groot resort
- Veel zwembaden
- Vriendelijk en proactief personeel
- Directe toegang tot het strand

Nadelen

- Locatie niet dicht bij luchthaven
- Kamers zijn niet erg modern

Service

Sterren

Kamer

Voorzieningen

Locatie

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Ik had een redelijk aangenaam verblijf in het Hilton Phuket Arcadia Resort & Spa. Dit resort heeft zo haar positieve en negatieve kanten. De locatie vond ik redelijk, alhoewel het een flink stuk rijden was vanaf de luchthaven. Het personeel in het hotel is zeer vriendelijk en werkt proactief.

Verder vond ik het erg mooi dat het resort zo groot was, want daardoor was het overal lekker rustig. Ook mooi vond ik de cocktail bar met toegang tot het strand. Het resort beschikt over zowel een Thais, Italiaans als Chinees restaurant wat de opties erg uitgebreid maakt. Je hoeft daardoor het resort niet eens te verlaten, al is het natuurlijk wel erg leuk om ook de locale restaurantes te bezoeken, want op het resort zelf krijg je weinig mee van de locale cultuur.

Ik dan over het algemeen het Hilton Phuket Arcadia Resort en Spa aanbevelen en zeker als je bij Hilton Honors zit. Houdt er daarnaast rekening mee dat her op Phuket maar twee Hilton hotels zijn en Marriott biedt meer opties. Maar voor een goed verblijf zit je in dit resort zeker goed.

6 min leestijd">
3.9

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *