American Express Platinum Card nu het eerste jaar met 50% korting3 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Als frequent traveller kan een creditcard natuurlijk niet ontbreken in je portefeuille. In Nederland is American Express dan een interessante optie. Vooral de American Express Platinum Card biedt een flink aantal voordelen als het gaat om hotels, autohuur en natuurlijk vliegreizen. Maar laten we eerlijk zijn, deze exclusieve American Express kaart heeft natuurlijk ook een bijbehorend prijskaartje. Vind je de prijs te hoog? Dan is er nu een mooie aanbieding. Je krijgt tijdelijk namelijk het eerste jaar 50% korting op de bijdrage.

The Platinum Card

American Express biedt diverse kaarten aan, waarbij de Platinum kaart veel voordelen biedt. Regelmatig worden er ook privileges toegevoegd. Zo krijg je bij The Platinum Card sinds enige tijd een gratis Privium Plus lidmaatschap t.w.v. € 215. Hierover lees je in dit artikel meer. Maar er is meer. Met The Platinum Card is krijg je namelijk de volgende loungetoegangen:

  • Onbeperkte loungetoegang tot de American Express Global Lounge Collection, evt. samen met de houder van de gratis extra Platinum Card. Onder Lounge Collection vallen alle American Express lounges, inclusief de Centurion Lounges. Daarnaast krijg je toegang tot de Delta Sky Club en Plaza Premium lounges.
  • Onbeperkte toegang tot alle Priority Pass lounges, evt. samen met de houder van de gratis extra kaart. Voorheen was het nodig om apart aan te melden voor het Priority Pass voordeel. Dat hoeft nu niet meer, je krijgt de pas automatisch toegestuurd.
Amex Centurion Lounge
American Express Centurion Lounge (Bron: American Express)

Hotels

De Platinum kaart biedt niet alleen voordelen tijdens het vliegen. Ook tijdens een verblijf in menig hotel kun je met de betaalkaart terecht. Zo geniet je bij Fine Hotels & Resort van extra’s als bijvoorbeeld gratis vroeg inchecken / laat uitchecken, kamerupgrades en hoteltegoed voor een bezoek aan de spa of restaurants. Bij The Hotel Collection krijg je een gratis upgrade naar een hogere beschikbare kamercategorie. Onder deze categorie vallen onder meer Hyatt, Hilton, Loews Hotels en Kimpton. Ook krijg je vergelijkbare voordelen bij de Vacation Collection.

The Kimpton Hotel London Fitzroy
Bij het Kimpton Hotel London Fitzroy kun je ook profiteren van de voordelen van The Platinum Card (Bron: Kimpton Hotels)

Interessant is ook de mogelijkheid om instant status te krijgen bij diverse loyaliteitsprogramma’s. Je krijgt bijvoorbeeld direct Radisson Rewards Gold status, Hilton Honors Gold statusMeliáRewards Gold statusShangri-La Golden Circle Jade Membership en Marriott Bonvoy Gold Elite status. Reserveringen bij deze hotels zijn ook te maken via American Express zelf. Je krijgt bij deze kaart een tegoed van € 150 dat je hiervoor kunt gebruiken.

Aanbieding

De tijdelijke aanbieding aanbieding voor The Platinum Card is 50% korting op de lidmaatschapskosten van het eerste jaar. Je bespaart hiermee €351. Na het eerste jaar betaal je het reguliere tarief van €700 per jaar. De voordelen van The Platinum Card blijven ook tijdens de aanbieding ongewijzigd.

InsideFlyer is op geen enkele manier verantwoordelijk voor de aanschaf van producten bij derden. Ga verstandig om met je aanschaf en let altijd goed op de voorwaarden, opzeggingstermijn en andere belangrijke details.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *