Met e-visum naar Rusland vanaf 2021?2 min leestijd

rusland, Moskou, e-visum

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vanaf 1 januari 2021 wordt het waarschijnlijk mogelijk om Rusland te bezoeken met een e-visum. Bekend is dat de Russische president Vladimir Poetin een presidentieel bevel heeft ondertekend om buitenlandse bezoekers van een aantal landen Rusland te laten bezoeken op een e-visum. Op dit moment heb je als Nederlander een visum nodig als je Rusland wilt bezoeken. Naast de kosten van dit visum moet je ook nog eens naar het Russische consulaat of ben je je paspoort een tijdje kwijt. Dat kan voor veel mensen een aanleiding zijn om een land niet te bezoeken.

Een bezoek aan het prachtige Moskou wordt vanaf 2021 waarschijnlijk een stuk makkelijker.

Alhoewel het op dit moment nog niet helemaal duidelijk is welke landen in aanmerking komen voor het e-visum, zijn er geruchten dat dit mogelijk wordt voor de meeste Europese landen, waaronder dus ook Nederland en België. Daarnaast wordt gesproken over China, Zuid-Korea en Nieuw-Zeeland, maar vreemd genoeg nog niet over de Verenigde Staten. De kosten voor een e-visum zouden neerkomen op $ 50.- (ongeveer € 44,-) en met dit single entry visum kun je Rusland bezoeken voor maximaal 16 dagen.

Aanleiding

De aanleiding dat Rusland wil overstappen op een e-visum is de 10% groei in toerisme tijdens de FIFA in 2018. Het land hoopt met de introductie van het e-visum meer toeristen te krijgen naar het land.

Rusland is niet het eerste land dat zou overstappen op een e-visum voor een aantal landen. Vietnam introduceerde het e-visum vorig jaar, waardoor het een stuk makkelijker wordt voor Europeanen om dit land te bezoeken. Wit-Rusland kun je zelfs visumvrij bezoeken. Ook zien we dat landen als Egypte overstappen van een visa on arrival naar een e-visum. Landen als Canada en Nieuw Zeeland maakten de stap om het land te bezoeken iets moeilijker door van geen visumplicht over te stappen op een e-visum/reisvergunning.

Steeds meer landen introduceren het e-visum waardoor een bezoek aan de ambassade niet meer nodig is.

Zoals gezegd is de introductie van het e-visum voor Rusland nog niet helemaal zeker, maar de kans is groot dat een bezoek aan Rusland vanaf 2021 een stuk makkelijker wordt. Zelf ben ik nog nooit in Rusland geweest en ik moet eerlijk toegeven dat de visumplicht zeker een reden was om het land (nog) niet te bezoeken.

Bron: One Mile At A Time

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *