Egypte start met e-Visum voor 46 landen

egypte, visum, e-visum, landen

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Egypte start vanaf nu met het uitgeven van e-visums. Tot nu toe moest je bij aankomst in Egypte een visum kopen. Het e-visum geldt alleen voor toeristen. Als je voor zaken of studie naar Egypte gaat, dien je een normaal visum aan te schaffen. Het e-visum bestaat er in twee soorten, namelijk een single entry van USD 25 en een multiple entry visum van USD 60. Je dient het e-visum minimaal 90 dagen voor vertrek aan te vragen. Je kunt dan voor maximaal 30 aaneengesloten dagen in Egypte verblijven. Ook moet je paspoort nog minimaal acht maanden geldig zijn vanaf het moment dat je het land binnenkomt. Dit is langer dan standaard 6 maanden zoals bij de meeste landen het geval is. Het aanschaffen van een e-visum is mogelijk voor reizigers uit 46 landen waaronder Nederland en België. Zie hieronder de volledige lijst met alle landen.

e-visum, egypte, landen, lijst
De lijst met alle landen voor het e-visum

Het e-Visum kun je op elk moment voor vertrek aanvragen. Echter wordt aangeraden om dit minimaal 7 dagen voor vetrek te doen om problemen te voorkomen. Een e-Visum kun je aanvragen via deze link. Het hele proces neemt ongeveer 5 tot 10 minuten in beslag. Na goedkeuring krijg je een e-mail met het e-Visum die je uit dient te printen om deze vervolgens te laten zien bij aankomst in Egypte.

Trend

Egypte is niet het eerste land dat overstapt naar e-visums. Eerder introduceerde Turkije ook al het e-visum en ook India volgt deze trend. Als je het mij vraagt is dit zeker een goede zaak. Op deze manier ontstaan er geen lange rijen bij aankomst. Ik vind het echter wel opvallend hoe Egypte dit jaar omgaat met hun visregelingen. Eerder dit jaar kondigde het land nog aan de visumprijs te verhogen om deze vervolgens weer aan te passen. Egypte wil duidelijk meer toeristen aantrekken en introduceert daarom nu het e-visum.

visum, Egypte, e-visum
Als Egypte niet weer van gedachten verandert, zijn deze visumstickers in de toekomst verleden tijd.

Visum vereisten en voorwaarden kunnen veranderen. Controleer daarom altijd zelf, kort voor vertrek, bij de ambassade de meest actuele informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *