E-visum Vietnam nu ook beschikbaar voor Nederlanders2 min leestijd

Vietnam Airlines

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Goed nieuws voor reizigers met een Nederlands paspoort die naar Vietnam willen reizen! Het is nu ook mogelijk voor Nederlands om online een elektronisch visum aan te vragen. Met het Vietnam E-Visa kunnen reizigers maximaal 30 dagen in het land verblijven. Het e-visum is geldig voor een single entry. Vietnam begon vorig jaar februari met een proef voor 40 landen om online een visum aan te vragen. Sinds begin dit jaar zijn daar 6 landen aan toegevoegd, waaronder Nederland. Voorheen moest je via de ambassade een visum aan vragen of via een commerciële partij een uitnodiging aanvragen voor een visa on arrival. In het laatste geval moet je bij aankomst eerst nog je visum ophalen wat veel tijd kan kosten. Een visum via de ambassade is erg prijzig en kost ook tijd.

e-visa Vietnam
Bij de ambassade kost een visum €65

Vietnam E-Visa aanvragen

De aanvraag voor het elektronisch visum gaat direct via de website van de immigratie-autoriteit (klik). Je hebt een scan van de infopagina van je paspoort nodig en een paspoortfoto. Naast de persoonlijke details moet je ook de geplande data voor je bezoek kiezen en de port of entry (luchthaven, zeehaven of via land) waar je aan wil komen. Maar je hoeft niet per se op deze data of via het gemelde vliegveld te arriveren. De website vermeldt data geldigheidsperiode van het visum, waarbinnen je moet aankomen. Vervolgens kun je de kosten à 25 USD  per creditcard betalen maar AMEX wordt niet geaccepteerd. Je krijgt na betaling een scherm met je registratiecode. Deze moet je goed onthouden en opschrijven! De aanvraag  duurt 3 werkdagen. Je kan de status van het e-visum raadplegen op de speciale pagina met je verificatie code, email en geboortedatum. Wanneer je visum is goedgekeurd kan je hier je e-visa downloaden. Deze moet je vervolgens meenemen op reis en bij aankomst samen met je paspoort afgeven bij de paspoortcontrole. Je kan de rij voor visa on arrival omzeilen!

e-visa Vietnam

Conclusie E-visum

Het E-visum voor Vietnam is een geweldige verbetering! Het zal het, overigens prachtige, land makkelijker toegankelijk maken voor toeristen. Het is niet meer nodig om ruim van te voren naar de ambassade te gaan. Ook is het een goedkopere optie.

Ga jij een online elektronisch visum voor Vietnam aanvragen of spaar je juist visumstickers? 

Visum vereisten en voorwaarden kunnen veranderen. Controleer daarom altijd zelf, kort voor vertrek, bij de ambassade de meest actuele informatie.

Reacties

 1. Armand Spruijt zegt

  Is het ook mogelijk om deze e-visum te gebruiken als je over land Vietnam binnen komt? Of allen via het vliegveld?

 2. Ellen Boerkamp zegt

  Het lukt mij niet om in het juiste formaat de pasfoto en het paspoort te uploaden. Ik heb het ingescand en als ik het upload wordt het heel klein.

 3. kay joosten zegt

  E-visum vraagt om de naam in te vullen in ”ICAO line of your passport page”
  Wat betekent dit?

  Groetjes Kay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *