Review: Grand Hilton Seoul

hilton, seoul, review

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Tijdens een layover vorig jaar verbleef ik een nacht in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul. Bij het zoeken naar Hilton hotels had ik de keuze uit drie opties, namelijk het Millennium Seoul Hilton, het Conrad Seoul en het Grand Hilton Seoul. Deze laatste was een stuk goedkoper, maar bleek helaas een flink stuk van het centrum te liggen. In deze review een uitleg met fotoverslag van dit hotel en waarom je beter een hotel in het midden van de stad kunt nemen.

Dit artikel is onderdeel van een reeks met artikelen over een lange reis door Azië en Oceanië. Lees hier en hier meer over deze reis.

Locatie

Het Grand Hilton Seoul ligt helaas niet op een geschikte locatie. Het hotel bevindt zich namelijk aan de noordwest kant van het midden van de stad en daardoor ben je in totaal zeker meer dan een half uur kwijt om vanuit het centrum bij het hotel te komen, of je nu een taxi neemt of met het openbaar vervoer reist.

locatie, hilton, seoul
Locatie van het Hilton Seoul.

Daarbij komt nog dat het Grand Hilton Seoul niet bij bekende bezienswaardigheden ligt. Ik had Seoul al eerder bezocht in 2016 en was eerder op zoek naar een mooi maar toch betaalbaar Hilton hotel, maar als je op zoek bent naar een hotel in de stad zelf, dichtbij bezienswaardigheden, dan neem je beter een ander hotel. Het Millennium Seoul Hilton is weliswaar een stuk duurder, maar de locatie is veel beter.

Inchecken

Nadat ik met Korean Air in business class op een A330 was aangekomen op de hypermoderne luchthaven Incheon, nam ik de snelle airport express trein naar het centraal station. Vanaf daar hoefde ik maar een keer over te stappen met de metro om zo bij station Hongie uit te komen. Vanaf dit station was het nog 15 minuten lopen voordat in de mooie lobby van het Hilton Seoul stond.

lobby, hilton, seoul
Lobby van het Hilton Seoul.

Bij de receptie legde ik uit dat ik een nacht in dit hotel had geboekt en vervolgens overhandigde ik mijn paspoort. Ik had een King Hilton Superior Room geboekt en dit is de laagste kamercategorie in dit hotel. Er is weliswaar een executive lounge aanwezig in het Grand Hilton Seoul, maar omdat ik ’s avonds rond een uur om 20:00 aankwam besloot ik niet te gaan upgraden naar een hogere kamercategorie om zo toegang tot deze lounge te krijgen.

De receptionist vertelde dat het ontbijt de volgende ochtend geserveerd werd op de eerste verdieping en nadat ik mijn key card had ontvangen, nam ik de lift naar boven.

hilton, seoul, lobby
Lobby van het Hilton Seoul.

King Hilton Superior Room

Bij binnenkomst van mijn kamer viel me op hoe groot de hele ruimte was. Dit viel me behoorlijk mee, aangezien ik in steden zoals Seoul en Tokyo vooral wat kleinere kamers gewend ben.

Een behoorlijk grote kamer.

In het midden stond een lekker en comfortabel kingsize bed en helemaal verder op een luie stoel met bureau. De kamer zag er verder niet heel erg modern uit. Tegenover het bed stond een televisietoestel op een meubel, ook niet erg modern dus. Wel mooi vond ik de lichtdecoratie in de gehele kamer.

King Hilton Superior Room.

Na ongeveer een half uurtje werd er aangeklopt en opende ik de deur. Een vriendelijke mevrouw kwam vragen of alles in orde was en zette vervolgens een welkomstgeschenk op de tafel. Prima service!

Welkomstgeschenk

De badkamer zag er redelijk uit, ook niet erg modern verder. De wastafel is niet erg groot en er is helaas geen bad aanwezig. Dat zou ik in de laagste kamercategorie ook zeker niet verwachten. Wel is er gelukkig een regendouche aanwezig wat ik altijd erg prettig vind. De badkamer ziet er verder prima en goedverzorgd uit.

Deze diashow vereist JavaScript.

Faciliteiten

Naast een fitnessruimte heeft het hotel ook een Executive Lounge. Hier had ik helaas geen toegang tot en door mijn late aankomst besloot ik maar niet te gaan upgraden naar een hogere kamercategorie om zo toegang te krijgen tot deze lounge. Verder heeft het hotel geen zwembad en viel me op dat er veel zakenreizigers in dit hotel overnachten. Het hotel beschikt daarom ook over een vergaderzaal en ruimte om conferenties te houden. Nog een reden dus om als toerist beter een ander hotel te nemen.

Ontbijt

Omstreeks 9:00 de volgende ochtend ging ik naar het ontbijtbuffet en dit bevindt zich op de eerste verdieping. Als Silver lid destijds moest ik hiervoor wel extra betalen, omdat het ontbijt niet gratis is voor Silver leden. Ik werd vriendelijk verwelkomd waarna ik naar een stoel werd begeleid. Direct werd gevraagd wat ik wilde drinken. Het buffet ziet er verder goed en erg compleet uit.

Naast een ruime keuze uit Koreaanse en Chinese gerechten, was er gelukkig ook genoeg keuze uit westerse gerechten. Verder is er voldoende personeel aanwezig en werd het buffet telkens keurig aangevuld.

Na dit ontbijt ging ik nog even terug naar mijn kamer om mijn bagage op te halen en om me klaar te maken voor de volgende vlucht. De receptionist vroeg bij het uitchecken of alles naar wens was verlopen, waarna ik nog gevraagd werd of ik een taxi wilde nemen naar het centraal station vanwaar ik de trein naar Incheon zou nemen. Daar besloot ik maar op in te gaan, aangezien ik niet weer wilde lopen om de metro te nemen. Een review van mijn vlucht met Korean Air in business class op de Boeing 777 komt binnenkort online.

Overzicht

Voordelen

- Vriendelijke service
- Mooie en ruime kamers
- Uitstekend ontbijtbuffet

Nadelen

- Slechte locatie
- Weinig faciliteiten voor toerist/vakantieganger

Service

Sterren

Voorzieningen

Locatie

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Tijdens mijn layover in Seoul was ik op zoek naar een betaalbaar Hilton hotel. Het ging me hierbij niet zozeer om een goede locatie, dichtbij vele bezienswaardigheden. Over het algemeen had ik hier een prima verblijf. De kamers zien er mooi, ruim en prima uit, de service is er uitstekend en het ontbijtbuffet was meer dan compleet. Het hotel biedt echter niet veel faciliteiten voor de toerist/vakantieganger.

Maar als je als toerist/vakantieganger op zoek bent naar een (Hilton) hotel in Seoul en je wilt niet te veel reizen naar populaire bezienswaardigheden, dan doe je er goed aan om een ander hotel te nemen in het midden van de stad. Het Millennium Hilton Seoul is weliswaar duurder, maar de locatie is veel beter.

3.6

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *