American Airlines investeert in onboard wifi2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Wifi is bij veel airlines al niet meer weg te denken. Echter kun je helaas nog lang niet overal terecht voor een goede verbinding, laat staan voor een redelijke prijs. Het Amerikaanse Delta test wel al gratis wifi op geselecteerde vluchten. Eerder zorgde de maatschappij al voor wifi op alle long haul vluchten. Sommige maatschappijen gaan wel verder. Emirates biedt bijvoorbeeld een beperkte tijd gratis wifi aan, daarna moet je betalen. American Airlines kondigde recentelijk aan te willen investeren in wifi op alle toestellen.

Satelliet wifi

American Airlines heeft nu ook op de narrowbody vloot wifi geïnstalleerd. Het gaat om nagenoeg de gehele vloot. Alle Airbus en Boeing vliegtuigen beschikken over wifi. De CRJ-200 (Bombardier) en de ERJ-140/145 (Embraer) hebben nog geen wifi, althans dat is nog niet zichtbaar de website.

De satelliet wifi moet snel genoeg zijn om video te streamen zonder onderbreking. Er is specifiek geïnvesteerd in meer bandbreedte zodat passagiers zowel gebruik kunnen maken van het inflight entertainment als het internet. AA werkt samen met Gogo 2Ku en ViaSat Ka. Aan boord kunnen reizigers verbinden met hun eigen device. Via de welkomstpagina is het IFE systeem ook te bekijken.

Inflight Entertainment in de Business Class cabine van American Airlines (Bron: American Airlines)
Inflight Entertainment in de Business Class cabine van American Airlines (Bron: American Airlines)

Live tv

De Amerikaanse maatschappij biedt ook de mogelijkheid om live tv te streamen. Via het IFE is er toegang tot twaalf kanalen. Deze worden gratis aangeboden. Volgens AA is de airline de enige Amerikaanse maatschappij die live tv aanbiedt op internationale vluchten. Concurrent Delta biedt echter ook live tv aan.

Naast wifi en live tv investeert AA nog meer in de vloot. Op elk toestel moet voor elke stoel een stopcontact beschikbaar komen voor het opladen van bijvoorbeeld mobiele telefoons, tablets en laptops. Daarnaast is de maatschappij voornemens elke stoel uit te rusten met een tablet standaard. Naast de standaard moet ook een USB-poort komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *