Review: Sunland Hotel Ho Chi Minh City6 min leestijd

capsule, sunland, hotel, ho chi Minh city, review

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Mijn eerste vier overnachtingen tijdens mijn reis waren in Ho Chi Minh Stad. Helaas zijn er geen Hilton hotels in deze stad, dus moest ik op zoek naar iets anders. Als ik geen punten kan verdienen via een loyaliteitsprogramma, boek ik meestal via Rocketmiles of Kaligo. Dit zijn programma’s waar je frequent flyer miles mee kunt verdienen op hotelovernachtingen. Door het Sunland Hotel Ho Chi Minh City te boeken bij Kaligo, kon ik mooi wat extra MileagePlus miles verdienen. Het hotel zag er goed en betaalbaar uit, dus ik maakte een boeking voor vier nachten.

Dit artikel is onderdeel van een reeks met artikelen over een lange reis door Azië en Oceanië. Lees hier en hier meer over deze reis.

Locatie

Het Sunland hotel Ho Chi Minh City bevindt zich aan de rivier, niet ver van het centrum van de stad. Op 10 minuten loopafstand bevindt zich een markt en de meeste bezienswaardigheden in de stad zijn niet ver verwijderd van het hotel. Vanaf het internationale vliegveld Tan Son Nhat is het ongeveer 45 minuten rijden naar het hotel. Over de locatie ben ik dus goed te spreken.

sunland, hotel, ho chi Minh city, locatie
Locatie van het Sunland Hotel Ho Chi Minh City.

Inchecken

Omstreeks 23:00u kwam ik aan bij het hotel. Toen ik uit de taxi stapte, werd mijn bagage al keurig aangenomen en liep ik naar de incheckbalie. De lobby met de receptie zag er mooi en modern uit.

hotel, sunland, lobby, receptie, ho chi Minh city
De lobby met receptie van het Sunland Hotel Ho Chi Minh City.

Ik had geen kamer gereserveerd, maar een capsule. Dit had ik een keer eerder gedaan in Tokyo en dit beviel me prima. Van de receptionist kreeg ik te horen dat het ontbijt werd geserveerd in het restaurant op de bovenste verdieping waar zich ook het zwembad bevindt. De receptionist vroeg of ik al eens eerder in dit hotel had overnacht waarop ik zei dat dit mijn eerste verblijf hier is. Vervolgens mocht ik met een medewerker van het hotel meelopen die me naar mijn capsule zou brengen.

De capsule

We namen de lift naar de eerste verdieping waar zich de capsules bevonden. Eerst liepen we langs de kluisjes, deze bevinden zich namelijk in een aparte ruimte.

kluisjes, sunland, hotel
Kluisjes voor gasten in de capsules.

Alles zag er goedverzorgd en erg futuristisch uit.

sunland, hotel, review
Alles ziet er erg futuristisch uit.

Aan het einde van de gang was mijn capsule.

capsule, hotel, sunland, review
In een ruimte bevinden zich 8 capsules.

Ik had een capsule onderin helemaal achteraan. Met de key card kon ik deze openen en werd meteen verrast door het blauwe licht. Voor mensen met claustrofobie is dit misschien niet de juiste slaapplek. Als je dit zou vergelijken met een hostel, heb je hier veel privacy.

Via een paneel kun je het licht zelf regelen. Er is een televisie met koptelefoon aanwezig in de capsule wat ik toch best luxe vond en zeker voor de prijs van slechts € 15,- per nacht. Ook zijn er meerdere stopcontacten en USB aansluitingen aanwezig in de capsule en die had ik zeker nodig voor mijn telefoon, een iPad, een GoPro en een MacBook pro!

capsule, sunland, hotel, ho chi Minh city, review
Mijn capsule in het Sunland Hotel Ho Chi Minh City.

Omdat dit geen aparte kamers zijn heb je geen eigen douche en toilet. Deze bevinden zich namelijk in een aparte ruimte. Ook hier zag alles er schoon en goedverzorgd uit. Ook zijn alle ruimtes voorzien van goede airconditioning.

sunland, hotel, badkamer
De gedeelde badkamer.

Faciliteiten

Op de bovenste verdieping bevindt zich een restaurant met een mooi uitzicht over de stad. Hier kun je terecht voor lekkere snacks en alcoholische dranken zoals cocktails.

restaurant, sunland, hotel, ho chi Minh city, cocktail
Vanuit het restaurant heb je een mooi uitzicht over Ho Chi Minh City.

In dit restaurant heb ik eigenlijk elke dag gedineerd. Vanaf het menu waren diverse gerechten te bestellen voor eigenlijk zeer lage prijzen, lang leve Zuid-Oost Azië! Op veel plekken krijg je hier echt veel waar voor je geld.

sunland, hotel, restaurant, review
Het restaurant biedt diverse gerechten voor een goede prijs.

In ditzelfde restaurant wordt ook het ontbijt geserveerd. Het was een beetje druk, maar de service en het eten was verder goed. Het ontbijt zat echter niet bij de prijs inbegrepen, maar kostte slechts een paar euro extra.

Een verdieping lager bevindt zich het zwembad van het hotel, zeker lekker voor een frisse duik met een temperatuur van boven de 30 graden!

 

zwembad, sunland, hotel, ho chi Minh city
Het zwembad

Ook kon ik mijn fitnessoefeningen blijven doen in dit hotel. In een ruimte naast de lobby bevindt zich namelijk een fitnessruimte. Ook is daar nog een klein zwembadje voor kinderen aanwezig.

fitness, sunland, hotel
Fitnessruimte van het hotel.

Sunland Suite

Heb je nu geen zin om in een capsule te slapen of reis je samen? Naast de capsules biedt dit hotel ook standaard kamers en zelfs suites aan. Tijdens mijn verblijf heb ik bij de receptie gevraagd of ik misschien even een kijkje mocht nemen in een suite en dit mocht! Er was op dat moment een Sunland Suite vrij en daar mocht ik met een van de managers even een kijkje nemen.

sunland, suite
Kingsize kamer van de Sunland Suite.

Deze suite bestaat uit een kamer een een kingsize bed, een kamer een twee aparte bedden en een zithoek.

sunland suite
Twin in de Sunland Suite.

De Suland Suite biedt plaats voor 4 volwassenen en 2 kinderen.

sunland suite
Zithoek in de Sunland Suite.

Naast de Sunland Suite biedt dit hotel ook nog Superior Rooms, De Luxe Rooms, De Luxe Trips Rooms en Junior Suites aan.

Conclusie

Ik ben erg tevreden over mijn verblijf in het Sunland Hotel Ho Chi Minh City. Er zijn geen Hilton hotels aanwezig in Ho Chi Minh Stad, maar door mijn hotel te boeken via Kaligo kon ik gelukkig toch nog wat extra miles meepakken! Het is leuk om ook andere manieren van overnachten te proberen in plaats van een standaard hotel. Ik zou een verblijf in zo’n futuristische capsule dan ook zeker kunnen aanraden. Als je er niet van houdt, boek dan gewoon een standaard kamer in dit hotel en je geniet van een prima prijs-kwaliteitsverhouding met goede service!

Wat vind jij ervan om in een capsule hotel te slapen? Zie je dit ook als een goedkoop hostel met toch veel privacy of vind je dit te claustrofobisch en ga je toch liever voor een gewone kamer? Laat het hieronder weten in de comments!

Overzicht

Publicatie Datum

27 July 2018

Voordelen

- Schoon en goedverzorgd hotel
- Uitstekende service
- Futuristisch tintje
- Prima faciliteiten
- Goede locatie

Nadelen

Vrijwel geen

Service

Sterren

Kamer

Voorzieningen

Locatie

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Zoek je een verblijfplaats in Ho Chi Minh City met prima faciliteiten op een mooie locatie? Het Sunland Hotel Ho Chi Minh City is voor elke soort reiziger een prima optie!

6 min leestijd">
4

Reacties

  1. Jeroen100 zegt

    Poeh, zo’n capsule is ongeveer mijn grootste nachtmerrie! Al zouden ze me er voor betalen.. 🙂
    Ik wil al niet in een hotelkamer slapen waar er geen raam is dat open kan.

    Als je er tegen kan is het natuurlijk wel een lekker voordelige optie en de rest van het hotel ziet er prima uit.
    Dank voor review

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *