Review: Fairfield by Marriott Surabaya

Fairfield, Marriott, surabaya, review

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Tijdens mijn reis door Azië vorig jaar verbleef ik twee nachten in de Indonesische stad Surabaya. Vanaf hier heb ik namelijk de Bromo vulkaan bezocht tijdens zonsopgang. Meer over dit geweldige natuurspektakel in een volgend artikel. In dit artikel een review van het Fairfield by Marriott Surabaya. Zoals velen van jullie weten ben ik een grote Hilton fan, maar wat als er nu geen Hilton hotels zijn op een bepaalde plek? Dan ga je op zoek naar alternatieven en het toeval wilde dat ik bij Marriott ook elite status heb. Het Fairfield by Marriott Surabaya was voor € 40 per nacht mooi geprijsd en door mijn elite status zou ik gratis ontbijt krijgen.

Dit artikel is onderdeel van een reeks met artikelen over een lange reis door Azië en Oceanië. Lees hier en hier meer over deze reis.

Locatie

Het Fairfield by Marriott Surabaya bevindt zich redelijk dichtbij het centrum van de stad. Ook de afstand naar de luchthaven is niet groot waardoor je niet langer dan een half uur in de taxi of Grab zit. Het hotel bevindt zich aan een drukke weg en op 10 minuten loopafstand vind je een grote shopping mall. Over de locatie ben ik dus redelijk goed te spreken.

Locatie van het Fairfield by Marriott Surabaya.

Inchecken

Ik kwam die avond later aan op de luchthaven van Surabaya dan gepland. Dit kwam namelijk door mijn vertraagde vlucht met Sriwijaya Air, een airline die ik trouwens helemaal niet zou willen aanraden. Naast de vertraging die ik had, werd ik ook nog eens gedowngraded van business class naar economy. Ik was daarom ook blij dat ik eindelijk in het hotel was aangekomen. De lobby zag er mooi en groot uit.

Lobby van het hotel.

Ik legde uit dat ik een reservering had voor een Guest Room voor twee nachten en overhandigde mijn paspoort. Na een korte uitleg van wat het hotel te bieden had, ontving ik mijn key card en nam ik de lift naar boven. Ik kon duidelijk zien dat het hotel er nieuw en modern uitziet.

De lift naar mijn kamer.

Guest Room

Mijn kamer zag er redelijk basic, maar modern uit. Ik vond de muren wel wat kaal, maar de lichtdecoratie boven het bed bracht wat meer sfeer in de ruimte. In de kamer vind je verder alles wat je zou kunnen verwachten in een standaard kamer.

Guest Room.

Opvallend was dat er niet echt een mooi bureau te vinden is in de kamer, maar eerder een tafeltje. Op dit tafeltje vond ik een welkomstgeschenk, wat een tros bananen bleek te zijn. Die kwamen me goed van pas tijdens mijn tripje naar de Bromo vulkaan. Ook lag er een welkomstbriefje bij.

Welkomstgeschenk.

Verder is de kamer niets bijzonders. Aan de wand hangt een televisie en verderop staat nog een soort van bank die ook dienst kan doen als slaapbank, er kunnen dus in totaal 3 mensen slapen in een Guest Room.

Guest Room.

Verder biedt de kamer nog een open kast waar je wat kleren en andere bagage op kunt bergen. Ook vond ik hier een stel slippers. Verder is er een kluisje aanwezig in de kamer. Naast het kluisje vond ik nog een aantal flesjes water en ook zijn er koffie- en theefaciliteiten aanwezig.

De badkamer zag er redelijk goed uit. Het viel me op hoeveel amenities er lagen. Ik vond o.a. twee tandenborstels met tandpasta en verder ook voldoende zeep, shampoo en handdoeken. Er is helaas geen bad aanwezig, maar wel een douche met een goede waterstraal. Alles zag er verder prima schoon en goedverzorgd uit.

Deze diashow vereist JavaScript.

Restaurant

Alhoewel ik vrij laat aankwam die avond, was het restaurant nog geopend waardoor ik gelukkig nog gebruik kon maken van het buffet. Dit restaurant bevindt zich op de verdieping boven de receptie en om bij het buffet te komen moet je eerst langs het zwembad. Bij het buffet werd ik vriendelijk verwelkomd en omdat ik slechts de enige persoon was op dat moment, kreeg ik nog een hele uitleg wat het buffet te bieden had, prima service! Voor een kleine prijs had ik toegang tot het hele buffet en dit was prima te doen.

Overige faciliteiten

Het hotel heeft verder nog een mooi zwembad en daarnaast is er een fitnessruimte aanwezig. Naast het zwembad bevinden zich een aantal ligstoelen, maar op het moment dat ik er was, stond er een behoorlijk harde wind waardoor het er niet echt aangenaam was. Ik vond verder de opstelling van het zwembad wel erg mooi.

Zwembad

Verder kon ik bij de receptie ook terecht voor een excursie naar de Bromo vulkaan. Op internet had ik hiernaar gezocht, maar helaas was alles uitverkocht. Gelukkig kon men me bij de receptie prima helpen om een excursie te boeken.

Ontbijt

Het ontbijt werd elke ochtend geserveerd in dezelfde ruimte als het dinerbuffet. Ook hier was alles prima in orde. Ik had de keuze uit een flink aantal soorten gerechten, waaronder vers fruit, brood, croissants en alles wat je zou kunnen verwachten in een 3-sterren hotel zoals deze.

Overzicht

Publicatie Datum

2 July 2019

Voordelen

- Goede locatie
- Prima service
- Modern gebouw

Nadelen

Kamer was wat kaal

Service

Sterren

Kamer

Voorzieningen

Locatie

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Het Fairfield by Marriott Surabaya is een mooi, modern en goed geprijsd hotel op een prima locatie. De kamers zien er wat basic uit, maar bieden alles wat je zou kunnen verwachten in een 3-sterren hotel.

Verder vond ik het zwembad en het restaurant met buffet erg mooi. Het hotel is een prima uitvalsbasis vooreen bezoekje aan de Bromo vulkaan. Ik kan een verblijf in het Fairfield by Marriott dan ook zeker aanraden, aangezien je veel krijgt voor een goede prijs.

3.4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *