Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.
Regelmatig vlieg ik met overstap in Parijs door naar mijn vervolg bestemming. Zo ook op de terugreis vanuit Kenia. Onlangs zijn de lounges in Terminal 2F vernieuwd. Overigens hebben ook andere lounges op de luchthaven van Paris Charles de Gaulle een opknapbeurt gehad. Zelf bezocht ik een van de twee lounges in Terminal 2F. In dit artikel zal ik kort terugblikken op dit bezoek aan deze vernieuwde Salon Lounge Air France deze terminal die voor de meeste Europese vluchten wordt gebruikt.
Entree
Salon Lounge Air France bevindt zich op twee locaties in Terminal 2F, namelijk nabij Gate 52 en nabij Gate 25 (zie afbeelding hieronder).
Mijn vlucht vertrok bij F34. Ik bespreek dan ook de lounge die hier het dichtstbij in de buurt is. Echter lijken beide lounges bijna identiek op elkaar voor zover ik weet.
Bij de entree kun je je aanmelden middels je boardingpas bij de balie, waar over het algemeen meer dan voldoende Air France personeel aanwezig is. Je kunt je ook aanmelden bij een van de toegangszuilen met je (digitale) boardingpass. Het personeel is over het algemeen vriendelijk, maar soms oogt het dat ze meer tijd hebben voor elkaar dan voor de reiziger. De toegangszuilen werken goed en snel.
Overzicht
De Salon Lounge Air France bestaat uit twee etages. Bij binnenkomst in de lounge kun je ervoor kiezen op dezelfde etage te blijven. Ook kun je middels de ronde trap aan de rechterkant naar beneden. Over het algemeen zijn er geen enorme veranderingen in de indeling van de nieuwe lounge. De plaatsen waar je eten en drinken kunt halen zijn ongeveer hetzelfde gebleven. Echter is alles geheel vernieuwd. Het straalt weer frisheid, maar ook warmte uit. Er is gekozen voor houtaccenten gecombineerd met de kleuren grijs, geel en blauw.
Daarnaast zijn er verschillende hoekjes ingericht waarbij je juist kunt genieten van de vliegtuigen die voorbijkomen, je samen kunt zitten met familie of reispartner. Maar ook kun je hier en daar prima aan een tafel nog wat werken.
Tevens is er gezorgd voor voldoende oplaadplekken. Dit kan zowel met alleen USB, maar ook met een adapter voor in het stopcontact. Nabij de ingang is het mogelijk gebruik te maken van de sanitaire voorzieningen, hier later meer over. Verder hangen er in de Salon Lounge van Air France over verschillende plekken verdeeld wat schermen waarop vluchttijden te vinden zijn.
Dranken en maaltijden
Zelf ben ik erg fan van de Franse lekkernijen. Daar zijn er in de lounge meer dan voldoende van. Op twee plaatsen per etage is er mogelijkheid om kleine maaltijden op te scheppen, maar ook wat drinken te pakken. Wat wellicht jammer is is dat de gerechten vooral koud zijn, en je dus geen warme maaltijd kunt pakken.
De keuze is echter wel voldoende om uit te kiezen. Van de heerlijke kazen, salades en koude soepen tot aan lekkere broodjes en zoetigheden. Ik vind het altijd weer een traktatie om hiervan te mogen genieten.
Qua dranken komt het hier ook wel goed. Er is een ruimte keus uit frisdranken. Deze zijn voornamelijk uit blik te verkrijgen in een van de koelingen. Ook altijd handig als je voor onderweg nog iets wilt meenemen. Ook zijn er vruchtensappen en water te tappen uit de automaten. Naast de non-alcoholische dranken zijn er ook alcoholische dranken. Denk aan verschillende sterke dranken zoals Jack Daniels, Martini en Campari, maar ook verschillende Franse wijnen zijn hier te vinden.
Opfrissen
Heb je er net een lange vlucht opzitten, of een dag in bijvoorbeeld Parijs? Dan vind je het misschien wel even fijn je op te frissen. Bij de ingang moet je dit even aangeven bij de balie. Als er plaats is kun je gelijk naar de douche. Je krijgt dan een sleutel tegen inlevering van je boardingpass.
De doucheruimte is voorzien van uiteraard een douche, maar ook een wastafel en een handdoekenrekje. Op het handdoekenrekje ligt een handdoek en voetenhanddoekje in plastic ingepakt. Tevens zit er een kleine amenitykit bij. De doucheruimte is netjes, maar voor het feit dat de lounge net nieuw is, is er toch al het nodige aan gebruikssporen zichtbaar.
In de doucheruimte zijn verder aanwezig een föhn en aan de muur zijn zeepflacons bevestigd.
Artikelenreeks
Dit is het laatste artikel uit de reeks artikelen over mijn reis naar Kenia.
- 1eArtikel: Trip introductie Safariland Kenia
- 2eArtikel: Review: Retourvlucht KLM AMS-HAJ
- 3eArtikel: Review Ibis Hannover City
- 4eArtikel: Review Luchthaven HAJ & Lounge
- 5eArtikel: Review: AMS-NBO KLM WBC
- 6eArtikel: Review Luchthaven NBO en Domestic lounge
- 7eArtikel: Review KQ EC en BC vlucht
- 8eArtikel: Review Mombasa Hotel
- 9eArtikel: Bestemmingstips: Mombasa
- 10eArtikel: Review MBA Lounge + Luchthaven
- 11eArtikel: Review Ibis Styles Nairobi
- 12eArtikel: Bestemmingstips Nairobi
- 13eArtikel: Bezoek Hells Gate National Park
- 14eArtikel: Review Amboseli Hotel
- 15eArtikel: Bestemmingstips Amboseli NP
- 16eArtikel: Bestemmingstips Diani Beach & omgeving
- 17eArtikel: Review Diani Beach resort
- 18eArtikel: Review Luchthaven NBO en Internationale Lounge
- 19eArtikel: Review NBO-AMS KLM WBC
- 20eArtikel: Review Carpatair AMS-HAM
- 21eArtikel: Hamburg Airport + Lounge
- 22eArtikel: Review CDG Lounge (Dit artikel)
Geef een reactie