InsideFlyer Reis en bestemmingstips 20206 min leestijd

InsideFlyer Reis en bestemmingstips 2020

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het jaar 2019 zit er weer op. Het was voor velen een mooi reisjaar, zowel jullie als lezers alsook de schrijvers op InsideFlyer. Dat is onder andere te zien op het goed gevulde forum met tips, ‘mijn volgende bestemming’, ‘mijn volgende overnachting’ en reisverslagen. Uit het topic ‘2019 Wrap. Up’, gestart door Flying Doc, blijkt dat vele lezers een goed reisjaar achter de rug hebben. Maar wat brengt 2020? Waar gaan jullie heen, zowel voor werk als vrije tijd? In dit artikel blikken we op enkele bestemmingen terug, maar zet InsideFlyer ook bestemmingen voor 2020 op een rijtje.

Terugblik

In 2019 werden er weer heel wat kilometers door de schrijvers van InsideFlyer afgelegd. In alle uithoeken van de wereld waren we weer te vinden. Van landen in Azië tot de Verenigde Staten, Baltische Staten, Europa en het Midden-Oosten. Zo reisde Goffe onder andere naar Indonesië waar hij een mooie rondreis maakte tijdens zijn reis door Azië. In dit artikel geeft hij tips over Java en Bali.

Ook Marco reisde door flink wat landen in Azië. Bijvoorbeeld door het schitterende Thailand waar hij naar Bangkok reisde, maar ook met de trein naar het bijzondere Cambodja afreisde.

Deze diashow vereist JavaScript.

In Cambodja is een bezoek aan Siem Reap en dan met name Angkor Wat een must! Wil je naar een stukje modern Azië ga dan zeker naar Singapore. Een mooie stad(staat) waar je je waant door het groen, maar ook typische Aziatische wijken. Christian gaf aan het begin van 2019 nog enkele mooie tips over het gave maar indrukwekkende Beijing in China.

Deze diashow vereist JavaScript.

Zoek je het meer in het westen dan zijn er tal van mooie bestemmingen in de Verenigde Staten en Canada. Een rondreis rondom New York, tijdens de feestdagen bijvoorbeeld of een helikoptervlucht in New York. Tamara schreef onlangs ook over haar korte verblijf in Washington, wat is daar allemaal in 4,5 uur te doen?

Deze diashow vereist JavaScript.

Ook het westen van de VS en Canada zijn plekken waar je eens geweest moet zijn, zeker als je van uitgestrekte landschappen en mooie (groene) steden houdt. Denk dat aan Seattle of Vancouver.

Deze diashow vereist JavaScript.

Je hoeft trouwens lang niet zo ver te reizen voor mooie plekken. Europa heeft tal van bijzondere plekken om heen te reizen. Ga bijvoorbeeld in het voorjaar naar de Baltische Staten voor een roadtrip door Letland, Litouwen en misschien ook wel Estland. Natuurlijk blijft ook Barcelona geweldig om heen te reizen evenals het minder toeristische Marseille.

Deze diashow vereist JavaScript.

Gemakkelijk(er) heen te reizen

Soms is het ingewikkeld om een land binnen te komen, bijvoorbeeld door de visumvereiste. Toch wordt het steeds makkelijker om landen binnen te komen. Zo ook voor Rusland. Rusland heeft voor de regio St Petersburg en Kaliningrad een gratis visum geïntroduceerd. Hierdoor kun je gratis 8 dagen naar deze gebieden afreizen. Meer over dit visum kun je in dit artikel van Theo teruglezen.

Als je naar China wilt reizen en dan vooral voor een langere tijd, dan zit je vast aan een vrij kostbaar visum. De aanvraag is op zich niet ingewikkeld, maar het is wel veel papierwerk als je het zelf doet kost het je ook een reis naar Den Haag. Als je een kort verblijf in China hebt dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een gratis visum voor enkele dagen. Steeds meer grote steden komen hiervoor in aanmerking. Dit maakt een reis naar China in 2020 erg interessant. Meer over dit gratis transitvisum lees je hier.

Shanghai, bestemmingstips, Suzhou, Hangzhou, visum on arrival, transitvisum
In de omgeving van Shanghai zijn vele “waterdorpen” te vinden.

Daarnaast maakte Saudi-Arabië bekend een visum voor toeristen beschikbaar te stellen. Dit land is nog onbekend voor velen en kan dus gemakkelijker worden bezocht. Wellicht is dat je 2020 bestemming?

Dan zijn er veel landen met dure visums, zoals China en India. India verlaagt de visum prijs drastisch. Dat maakt het zeker interessanter om naar dit land te reizen. Mumbai en Delhi zijn geweldige steden, maar andere gebieden maken een rondreis helemaal compleet. Tip: ga niet in de zomer, veel te warm!

Flinke prijsverlaging E-visa India

Na de verschrikkelijke aanslagen in Sri Lanka, wordt het land veelal overgeslagen. Begrijpelijk of niet, het land doet er alles aan om toch mensen aan te trekken. Daarom werd een visum vrije periode ingelast. Sri Lanka blijft een mooi land en wellicht voor een tussenstop ook erg interessant om heen te reizen.

rondreis door sri lanka
De gouden tempel in Dambulla

5 reistips voor 2020

Naast de hierboven genoemde bestemmingen zetten we nog 5 andere tips voor je op een rijtje. Reistips waar je wellicht zelf nog niet aan gedacht hebt. Plekken die ook wat rustiger zijn dan de plekken die eerder in dit artikel beschreven staat. Alle reistips zijn in een ander continent.

Reistip 1

Te beginnen met Latijns-Amerika. Hier zijn vele mooie landen die het zeker waard zijn om heen te reizen. Vaak laten de ticketprijzen ons wat in de steek, maar hierin lijkt wel wat te veranderen. Reistip 1 voor 2020 is Peru. Het land van Machu Pichu, waar je klimmend heen kan of per trein. Het land kent verder verschillende landschappen, van woestijn tot strand, jungle en bergen. Daarnaast is Peru een van de prettigste landen om door heen te reizen binnen Latijns-Amerika.

Reistip 2

Reistip 2 is Mongolië. Dit uitgerekte land leent zich goed voor een lange roadtrip. Van Ulaanbaatar tot de Gobiwoestijn of park Hustai. Het is echt even back to basic. Geen luxehotels of wegen. Het land kent wat toerisme, maar is nog vrij rustig en dus een mooie plek om in 2020 zeker een bezoek aan te brengen. Wellicht in combinatie met China of wat dacht je van de Olympische Zomerspelen in Japan?

InsideFlyer Reis en bestemmingstips 2020
Mongolië
Foto Pixabay

Reistip 3

Op nummer 3 staat Oman. Deze bestemming is door verschillende schrijvers van InsideFlyer al bezocht. Persoonlijk veel interessanter dan de Verenigde Arabische Emiraten waar je onder andere Dubai en Abu Dhabi terugvindt. Oman heeft mooie landschappen; woestijn, bergen en zee. Je kunt hier geweldig met de auto/jeep rondreizen. Het is veilig en rustig, wat wil je nog meer?!

Oman Muscat
Muscat

Reistip 4

Op plek 4 IJsland. Lekker dichtbij en in Europa. Zeker ook geen drukke bestemming, maar wel uitgestrekte vulkanische landschappen waar je ook veel vulkanische activiteiten tegenkomt. Je eitje koken in de grond? Dat kan hier. IJsland is onder andere gemakkelijk te bereiken vanuit Amsterdam met Transavia of Icelandair.

Transavia introduceert nieuwe zomerse bestemmingen voor komende winter

Reistip 5

De laatste reistips van InsideFlyer voor 2020 kun je vinden in Afrika, namelijk Tanzania. Reis hier naartoe als je graag op safari wilt of van wandelen houdt. Bijvoorbeeld een wandeling naar de Kilimanjaro of langs de kusten van de Indische Oceaan. Op zoek naar de Big Five? Ga dan op safari in de Serengeti, waar je ook de oorspronkelijke bewoners, de Massai, nog zult tegenkomen.

We hopen met deze reistips voor 2020 je wat inspiratie te hebben gegeven. Een nieuwe jaar met mooie reizen zal snel volgen. We wensen je alvast een mooi en reislustig jaar. We horen graag hier op het forum wat je bestemmingen zullen worden voor 2020.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *