Bucketlist tip: Helikoptervlucht New York City6 min leestijd

Helikopter view

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Is New York mooier vanaf de grond of vanuit de lucht? Voor mij een hele lastige keus, New York is mijn favoriete stad. Ik vind dus alles wel mooi aan de stad. Maar met al die hoge gebouwen is het vanuit de lucht wel erg mooi. Je kan natuurlijk alle hoge wolkenkrabbers bezoeken zoals het Empire State Building of Top of the Rock. Maar wat dacht je er van om echt de lucht in te gaan?

Een held ben ik zeker niet dus toen ik heel stoer een helikoptervlucht geboekt had, kneep ik hem toch wel even. Een helikopter is toch wel wat anders dan een vliegtuig. Het is maar een klein ding waar je maar met een paar man in past. Eerst wilde ik nog een vlucht boeken zonder deuren (je zit dan wel goed vast gemaakt hoor), maar de rest wilde liever met deuren. Ik dacht eng is het sowieso dus waarom niet meteen zonder deur. Maar daar kreeg ik de rest niet mee overtuigd.

Uitzicht vanaf Top of the Rock
Zulke uitzichten zijn natuurlijk ook geweldig, Maar vanuit een heli is het toch een hele andere beleving.

Boeken van de helikoptervlucht New York

Ik volgde al een tijdje via Instagram FlyNYON en NYONAir. Deze horen bij elkaar en bieden allerlei soorten vluchten aan. Zo kan je dus met of zonder deur kiezen. Of je begint met een 12 minuten kennismakingsvlucht. Dit is waar wij voor gekozen hebben. Wil je langer dan kan dat ook, zo zie je wel meer van Manhattan. Ook bieden ze sunset vluchten aan; deze zijn wel een stuk duurder.
Er zijn natuurlijk nog veel meer helikopter maatschappijen die vluchten aanbieden. Maar dit was de goedkoopste die ik tegenkwam. FlyNYON en NYONAir hebben regelmatig acties waarbij je vluchten met korting kan boeken. Vaak rond speciale gebeurtenissen of feestdagen hebben ze zelfs 50% kortingsacties. Zo hebben wij met de Superbowl geboekt. We kwamen toen uit op zo’n €77,- per persoon voor 12 minuten.

Op naar New Jersey

Op de dag van de helikoptervlucht was het nog wel even de vraag of hij door zou gaan. De hele week was het stralend weer en net die dag was er onweer en regen voorspeld. ’s Ochtends nog contact opgenomen met de vraag of alles doorging maar gelukkig dus wel. Wij met knikkende knietjes richting Kearny in New Jersey. Wij hadden allemaal nog nooit in een helikopter gezeten. Normaal zou je mij er ook niet snel in krijgen maar ik roep wel altijd, voor New York of de Grand Canyon maak ik een uitzondering.
Aangekomen in Kearny bij NYONAir werden bij de incheckbalie netjes onthaald. Van te voren vul je een waiver formulier in online. Bij de balie hebben ze nog je paspoort gegevens nodig en je gewicht. Je gewicht is nodig om de helikopter in balans te houden.

FlyNYON
Daar waren we dan met zweethandjes bij FlyNYON/NYONair.

Nadat al onze gegevens verwerkt waren mochten we nog even wachten. Even wat te eten en drinken gehaald bij de koffiebar. Goed voor de zenuwen is het niet, dat wachten. Er staat ook een showmodel van een heli (hierin  is door Tom Cruise gevlogen in Mission Impossible 7) en dan zie je dat ze toch wel erg klein zijn.
Ondertussen werden we opgehaald voor een hoe en wat praatje. Eerst kregen we een filmpje te zien met wat we zo’n beetje konden verwachten. Daarna konden we nog vragen stellen. Vanwege het slechtere weer mochten we ook eventueel een langere vlucht boeken voor 50 dollar meer. Maar we knepen hem allemaal wel een beetje dus 12 minuten om mee te beginnen was wel genoeg.

Wachtruimte bij FlyNYON
De ruimte waar je wacht voor alle uitleg en eventueel wat te eten of drinken kan kopen. Wil je een camera huren of merchandise kopen dan kan dat ook hier.

Nadat we dat allemaal doorstaan hadden kregen we een soort van enorme selfiestick die om je nek moet voor onze mobiel. Je mobiel moet daarin en zonder hoesje. Eigen selfiesticks mogen niet. Heb je een camera bij je dan wordt er voor gezorgd dat je die niet verliest. Heb je geen camera bij je dan kan je daar ook nog camera’s huren.
Nu waren we soort van klaar voor vertrek, het kwam nu toch wel erg dichtbij. Opgehaald door Cindy werden we met een shuttle naar de helikopter hangar gebracht. Daar kregen we nog de laatste instructies en was het wachten tot we opgehaald werden. Buiten hoorde je de heli’s al en rook je de kerosine. De zwetende handjes begonnen nu toch wel te komen. Gelukkig was Cindy van NYONAir de hele tijd bij ons. Zij stelde ons gerust, dat het niet veel voorstelt en dat het minder eng is dan gewoon vliegen omdat je ziet waar je bent.

De helikoptervlucht

En toen was het eindelijk onze beurt! In één lijn moesten we richting onze heli, het leek net of je in een actie film zat. Daar zaten we dan… Door de helikopterpiloot werden we goed vast gemaakt en kregen we via de koptelefoon nog wat info. Nu ging het toch echt gebeuren. De propellers gingen meer herrie maken en langzaam kwamen we van de grond af. Eerste gedachte was toen, oh nee wat doe ik mezelf aan. Toen we eenmaal wat hoger zaten en in de verte de skyline tevoorschijn kwam, toen dacht ik wauw eigenlijk is dit best cool! Toen ik dat besefte kon ik er echt van genieten. Want hoe mooi is New York vanuit de lucht!

Uitzicht vanuit de heli.
En daar kwam de skyline van Lower Manhattan aan…

Jammer genoeg was het wel erg bewolkt maar desondanks zag je wel de skyline van Lower Manhattan. Ook vlogen we dicht langs het Vrijheidsbeeld, dichterbij ben ik niet gekomen in m’n vakantie. Die 12 minuten lijken misschien kort maar als je nog nooit in heli hebt gezeten een goed begin. Ik wilde uiteindelijk wel langer maar dat wist ik in het begin dus ook niet. Al die zenuwen waren voor niks geweest. Al moet ik zeggen dat niet iedereen dat gevoel met me deelde achteraf. Er was er één die nog wat stond na te trillen nadat we weer op de grond stonden.

Lower Manhattan view
Helaas was het weer nogal grauw en grijs. Maar nog steeds is de skyline geweldig om te zien.
Brooklyn Bridge
De Brooklyn Bridge kwam ook nog even langspiepen.
Lady Liberty
Het Vrijheidsbeeld staat al naar je te zwaaien als je steeds dichter bij Manhattan komt.

Conclusie

DOEN DOEN DOEN!! Wil je New York op een andere manier zien, ga dan met een helikoptervlucht mee. Het klinkt misschien eng maar is zeker de moeite waard. En ben je bang dan stellen de mensen je van NYONAir en FLyNYON je echt op je gemak.

Al eens een helikoptervlucht gemaakt in New York? Wat zijn jullie ervaringen?

De helikopter
Het enge gevaarte wat uiteindelijk helemaal niet eng was.

Reacties

 1. Van Gooiland zegt

  Helikopter vliegen is inderdaad ontzettend leuk. Vooral heel laag en heel snel. Ik heb nog nooit ergens een formulier hoeven invullen, laat staan dat ooit naar mijn gewicht is gevraagd. Zelfs niet in de VS.

  Over New York City kun je verschillend denken, maar ik vind de hele stad spuug en spuuglelijk: overal beton, overal verkeer, overal mensen, ’s zomers bloedheet, de infrastructuur is bijzonder beroerd, en zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan. Ik wil één uitzondering maken, en wel voor de New York Botanical Garden in the Bronx. Heel fraai, maar duur: $23 op werkdagen en $28 in het weekeinde.

  Gelukkig is New York City makkelijk te ontvluchten: gewoon richting upstate New York rijden via de Bronx River Parkway en de Taconic State Parkway brengt binnen een half uur al heel wat verlichting.

  • Tamara Baars zegt

   Die ga ik onthouden de Botanical Gardens, daar ben ik nog niet geweest. Waarschijnlijk kom ik nog wel een keer terug. Zelf ben ik verliefd op de stad, je kan het zelfs een lichte obsessie noemen. 🙂 Maar ik snap dat veel mensen het niks vinden. Mijn reisgezelschap van de laatste keer vonden het ook leuk voor één keer maar vaker niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *