Bestemmingstips – Seattle, Verenigde Staten7 min leestijd

Bestemmingstips – Seattle, Verenigde Staten

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Na een leuke treinrit vanuit Vancouver, ben ik nu in het Amerikaanse Seattle. Seattle is een van de grotere steden in het noorden van de Verenigde Staten. De stad heeft ook van alles wat. Van prachtige natuur in de omgeving van Seattle tot leuke culturele activiteiten en bijzondere architectuur in de stad. Seattle is zeker een bezoek waar voor een aantal dagen. Hierna kun je de bijzondere omgeving zeker ook nog in verschillende dagen bezoeken. Een bezoek aan de Boeing Fabriek (en museum) in Everett mag je natuurlijk niet overslaan. In dit artikel zal ik enkele bestemmingstips van Seattle op een rijtje.

Ligging

Seattle ligt in het noordwesten van de Verenigde Staten. Je kunt deze stad op verschillende manieren bereiken. De gemakkelijkste is per vliegtuig. Je arriveert dan op Sea-Tac Airport (SEA). Per Link Light Rail kom je gemakkelijk in de stad, de rit duurt ongeveer een uur en kost je nog geen $3,- per persoon. Mocht je al in de Verenigde Staten zijn dan zijn er ook andere mogelijkheden. Bijvoorbeeld met de trein, die overigens ook vanuit Vancouver – Canada vertrekt. Een andere goede optie is per auto. Zelf huur ik graag een auto via Rentalcars, maar er zijn voldoende andere mogelijkheden om een auto te huren.

Seattle kent grote hoogteverschillen. Vanaf het water loop je zo enkele tientallen meters omhoog. Dit kan soms best zwaar zijn, maar maakt de stad zeker zo bijzonder. De stad heeft verder goede fietspaden, dus een dag een fiets huren is zeker ook de moeite waard. Door de hoogte verschillen en de ligging aan het water kunnen mistbanken hier soms uren blijven hangen wat mooie beelden creëert.

Bestemmingstips – Seattle, Verenigde Staten

Hoogtepunt – Pike Place Market

Een van de hoger gelegen bestemmingstips in Seattle is toch zeker wel Pike Place Market en haar omgeving. Dit gebied is een groot marktgebied met vele stalletjes, cafeetjes en restaurantjes.

Bestemmingstips – Seattle, Verenigde StatenPike Place Market is een van de oudste markten in de stad en werd geopend in 1907. Het is gebouwd op de steile helling. Het kent verschillende etages met stalletjes waar ze allerlei dingen verkopen. Van verswaren tot kunst. Op straatniveau zijn enkele leuke stalletjes gevestigd. Bijvoorbeeld de Pike Place Fish Market, bekend om zijn verse vis en ‘Fish Throwing’. Op het moment dat er wat verkocht wordt roept de verkoper de bestelling en de andere verkopers roepen dit na. Een deel van de bestelling wordt dan heen en weer gegooid. Ze hebben dus een spektakel gemaakt van het verkopen van vis, erg grappig!

Bestemmingstips – Seattle, Verenigde Staten
Pike Place Market

Bij Pike Place Market heb je ook enkele terrasje waarbij je uitzicht hebt op de Elliot Bay. Met mooi weer heb je hier mooie uitzichten! Een leuk restaurant met mooi uitzicht is de ‘The Pink Door’. Ze serveren hier lekkere gerechten in een prettige atmosfeer. 

Bestemmingstips – Seattle, Verenigde Staten
Uitzicht vanaf Pike Place Market

Starbucks liefhebber?

Ben je een echte koffieleut? En kom je bijvoorbeeld graag bij Starbucks? Dan is Seattle ook zeker the place to be. Seattle is namelijk de stad waar de eerste Starbucks in 1971 haar deuren opende. Deze Starbucks winkel bestaat nog steeds en is te vinden op Pike Place Market. Helaas is het tegenwoordig meer een museum met hordes toeristen dan nog een leuk koffietentje. Je kunt er veel producten kopen die alleen op deze locatie verkocht worden. Achterin het winkeltje kun je ook nog koffie bestellen. Wil je liever wat rustiger koffie drinken, dan zijn er nog voldoende andere Starbucks winkels in Seattle, of kun je kiezen voor een ander goed koffiebarretje.

Bestemmingstips – Seattle, Verenigde Staten
Eerste Starbucks Winkel

In Seattle zit ook het hoofdkantoor van deze grote koffieketen en de eerste Starbucks Reserve. Deze laatste is een speciale winkel waar je de meest bijzondere koffies van Starbucks kunt proeven. In een bijzondere atmosfeer worden de koffies hier gebrouwen en op bijzondere wijze aan je geserveerd. Hier worden ook koffies gebrand en verkocht. Ze verkopen hier ook tal van Starbucks merchandise.

Bestemmingstips – Seattle, Verenigde Staten
Starbucks Reserve

In het hoofdkwartier, dat net iets buiten de stad lig, is een museum(pje) gevestigd en ook een soort Starbucks Reserve, namelijk de SoDo Reserve Store.Ben je Starbucks liefhebber, dan is dit zeker de moeite om allemaal te bezoeken. Tevens een mooie wandeling door de stad en SoDo, een wijk in Seattle waar veel industrie gevestigd is.

Bestemmingstips – Seattle, Verenigde Staten
Hoofdkwartier van Starbucks in SoDo.

Seattle Center

Ten noorden van Pike Place Market heb je het futuristische Seattle Center. Onder andere bekend van de Space Needle, een grote toren waar je met een lift naar boven kan en mooie uitzichten hebt over de stad. De Seattle Center is in 1962 gebouwd voor de Wereldtentoonstelling.

Bestemmingstips – Seattle, Verenigde Staten
Space Needle

Op dit terrein zijn verder nog enkele musea en tuinen met glassculpturen. Reserveer van de voren je ticket voor toegang tot de Space Needle via deze website. Je kunt eventueel ook een pakket kopen waarbij je ook toegang hebt tot de Chihuly Garden and Glass, Pacific Science Center en Seattle Monorail. Voor de muziekliefhebber is er ook het Museum of Pop Culture, dat in een bijzonder gebouw gevestigd is.

Bestemmingstips – Seattle, Verenigde Staten
Museum of Pop Culture

Wandeling langs het water

In Seattle kun je je gemakkelijk te voet verplaatsen. Er zijn goede wandelpaden in de stad aangelegd. Tijdens mijn verblijf was het ook nog eens erg goed weer, waardoor ik het meeste gewandeld heb. Het hotel waar ik verbleef (Holiday Inn Express & Suites Seattle City Center) was vlakbij het Seattle Center. Vanuit hier kon ik dus een bezoek brengen aan Seattle Center en daarna richting Elliot Bay wandelen.

Bestemmingstips – Seattle, Verenigde Staten

Bestemmingstips – Seattle, Verenigde StatenOnderweg wandel je langs de vele docks. Je hebt hier mooie uitzichten op de hoger gelegen delen van de stad en de haven. Aan de Elliot Bay vind je ook de Seattle Aquarium en Seattle Great Wheel. Wandel nog wat verder naar het zuiden en dan kom je bij de Colman Dock. Vanuit hier kun je verschillende boten pakken naar mooie andere bestemmingen. Bijvoorbeeld naar Seacrest Park. Zelf ben ik hier met de auto heen gegaan in de avond. Je hebt hier een leuk uitzicht op de stad.

Bestemmingstips – Seattle, Verenigde Staten

Bestemmingstips – Seattle, Verenigde Staten
Uitzicht op de stad vanuit bijvoorbeeld Hamilton Viewpoint Park of Seacrest Park.

Als je in de buurt bent van de Seattle Aquarium, dan kun je de weg oversteken en zo richting Pike Place Market wandelen middels enkele trappen. De wandeling kun je natuurlijk zo lang maken als je zelf wilt. Stop onderweg zeker bij een cafeetje om te genieten van al het moois en de bijzonder architectuur van de stad.

Bestemmingstips – Seattle, Verenigde Staten
Seattle Great Wheel

Pioneer Square

De oudste buurt van Seattle, Pioneer Square, is zeker een bezoekje waard. Hier begon de geschiedenis van de stad. In 1889 zorgde de Great Seattle Fire voor het platleggen van een groot deel van de stad. Toen was nog veel gebouwd van hout. Na de brand is veel herbouwd met steen. In dit gebied staan enkele bijzondere bouwwerken. Bijvoorbeeld de Pioneer Square Pergola. Van vroeger uit konden mensen hier wachten op de tram.

Bestemmingstips – Seattle, Verenigde Staten
Pergola

Ook staat hier de Smith Tower, met 149 met tot 1962 het hoogste bouwwerk van westkust van de Verenigde Staten.

Bestemmingstips – Seattle, Verenigde Staten
Smith Tower

Tegenwoordig vind je ook veel cafeetjes, restaurants, galleries en boekenwinkels in dit gebied. Het Klondike Gold Rush Museum is een gratis museum. Hier kom je achter het verhaal van de ‘goudkoorts’ dat rond 1890 begon. Een informatief museum dat je meeneemt door deze tijd.

Bestemmingstips – Seattle, Verenigde Staten
Museum over goud

Deze stad is al met al echt een stad waar je ooit eens geweest moet zijn. Typisch Amerikaans, maar ook weer anders. De stad bleef me verbazen. Seattle is verder goed te combineren met natuurparken in de omgeving, Portland of Vancouver!

Artikelenreeks

Tijdens mijn reis naar Vancouver en Seattle ben ik vertrokken vanuit Dublin. Onderweg heb ik gebruik gemaakt van verschillende faciliteiten, maar ook verschillende plekken bezocht. Om jullie een beeld te geven van lounges, hotels en vluchten schrijf ik de volgende artikelen:

Beeldmateriaal: InsideFlyer – MdTurck

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *