Review – Plaza Premium Lounge – Edmonton International Airport4 min leestijd

Review – Plaza Premium Lounge – Edmonton International Airport

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

In oktober afgelopen jaar vloog ik naar Vancouver. Eén deel van de reis was vanuit Amsterdam naar Edmonton Airport (YEG). Op de luchthaven van Edmonton had ik een overstap van anderhalf uur. Hierna vloog ik door naar eindbestemming Vancouver. Nadat ik de bagage opgehaald had en opnieuw had ingecheckt kon ik nog even rondwandelen op de luchthaven. Naast enkele winkeltjes, uitzicht over de startbanen en enkele cafeetjes is er niet heel veel bijzonders te beleven op deze luchthaven. Vanwege de Flying Blue Platinum status kon ik gebruikmaken van de Plaza Premium Lounge. In dit artikel een review van deze lounge.

Locatie van de Plaza Premium Lounge

Bij aankomst op de luchthaven van Edmonton kom je eerst bij de douane. Hierna kom je in de bagagehal en moet je je bagage ophalen. Er loopt hier beveiliging met honden langs om je bagage te checken. Als je een connecting flight hebt dan moet je iets verderop je bagage weer inchecken. Een goede tip: mocht je bijvoorbeeld geshopt hebben aan boord, denk aan drank, stop dat hier dan in je ruimbagage.  Verderop bij de security moet je dit anders achterlaten.

Review – Plaza Premium Lounge – Edmonton International Airport
Bagagebanden, waar de nationale trots van het land al zichtbaar is!

Nadat je de bagage hebt opgehaald en weer opnieuw hebt ingecheckt kom je bij de security. Als alles op orde is verloopt dit allemaal vrij vlot. Het duurde wel even voordat de bagage op de band lag.

Als je de securitycheck gepasseerd bent kom je in een centrale hal waar verschillende cafeetjes en winkeltjes zijn. Op de website van de luchthaven kun je zien welke shops en cafeetjes er zijn. Op deze website zie je waar alles gevestigd is. De Plaza Premium Lounge is aan de linkerzijde van de security gelegen, vlakbij gate 52. Het is ongeveer 2 minuten wandelen na de security. Er is ook nog een andere Plaza Premium Lounge die je alleen kunt bezoeken voor connecting-flights naar de Verenigde Staten.

Review – Plaza Premium Lounge – Edmonton International Airport

Overzicht

Om toegang te krijgen tot de lounge moet je vliegen in Business Class of een Skyteam Elite Plus status hebben bij een van de vele verschillende aangesloten maatschappijen die gebruik maken van de lounge. Denk aan KLM, Air Canada of WestJet. Je kunt ook toegang kopen, dat kun je vooraf via deze website doen.

De Plaza Premium Lounge op de luchthaven van Edmonton International Airport is niet heel erg groot, dus op bepaalde tijden kan het hier erg druk zijn. Er is plek voor ongeveer 80 reizigers. De lounge beschikt over voldoende faciliteiten, namelijk:

  • WiFi,
  • Vluchtinformatie
  • TV’s,
  • Eten en drinken,
  • Bar en koffiebar,
  • Kranten en tijdschriften,
  • Oplaadpunten,
  • Computercorner.

De ruimte is verdeeld in twee gedeeltes. Een groter deel waar zitgedeeltes aanwezig zijn, buffet en bar. Een ander kleiner gedeelte met enkele zitplaatsen, kranten en tijdschriften en vluchtinformatie. In zowel het grotere als kleinere gedeelte kun je uitkijken op de winkeltjes.

Review – Plaza Premium Lounge – Edmonton Airport

Dranken en maaltijden

In de Plaza Premium Lounge is er keuze uit verschillende dranken. Zowel non-alcoholische als alcoholische dranken zijn hier te vinden. Denk aan appelsap, limonade, bier, wijn en koffie/thee. Het buffet bestaat uit koude sandwiches en warme gerechten. Ze serveren ook een soep en salade. Er zijn ook vegetarische opties beschikbaar. Personeel van de lounge zorgt ervoor dat alles netjes aangevuld is netjes geserveerd is. De verschillende maaltijden zijn niet heel bijzonder, maar verder van prima kwaliteit.

In de lounge is ook een koffiebar met Barista. Je kunt hier diverse koffiespecialiteiten krijgen, ze worden op bestelling gemaakt. Toen ik de lounge bezocht was er bijvoorbeeld de Pumpkin Spice Latte te bestellen. Je ziet niet vaak dat er in een lounge een Barista is, dus dat is zeker een leuke toevoeging!

Artikelenreeks

Tijdens mijn reis naar Vancouver en Seattle ben ik dus vertrokken vanuit Dublin. Onderweg heb ik gebruik gemaakt van verschillende faciliteiten, maar ook verschillende plekken bezocht. Om jullie een beeld te geven van lounges, hotels en vluchten zullen er ook nog enkele artikelen volgen. Dit zal gaan om de volgende artikelen:

Beeldmateriaal: InsideFlyer – M. den Turck

Overzicht

Publicatie Datum

3 February 2019

Voordelen

- Prima maaltijden, zowel warm als koud.
- Vriendelijk en behulpzaam personeel.
- Goede wifi.

Nadelen

- Geen douches.
- Geen grote lounge.

SFEER

SERVICE

RUIMTE

VOORZIENINGEN

ETEN+DRINKEN

Algemene Waardering

Conclusie

De Plaza Premium Lounge op de luchthaven van Edmonton International Airport is een compacte lounge die enkele faciliteiten heeft. Je kunt er een kleine maaltijd nuttigen met een drankje. De lounge heeft prima zitplaatsen om even bij te komen van je reis, om nog wat te werken of juist gewoon te relaxen alvorens verder te reizen. De lounge is goed te vinden in de luchthaven van Edmonton. Wifi werkt prima en er personeel is vriendelijk en behulpzaam.

4 min leestijd">
2.9

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *