Tripintroductie: Vancouver & Seattle5 min leestijd

Tripintroductie: Vancouver (Canada) & Seattle (Verenigde Staten)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Canada en de Verenigde Staten zijn twee prachtige landen om door heen te reizen. Voor een langere of kortere reis en zelfs een citytrip is mogelijk. De afgelopen jaren heb enkele malen de landen bezocht, maar nooit eerder verslag van gedaan. In 2018 ben ik naar de westkust gereisd om daar een trip tussen Vancouver, Canada, en Seattle, Verenigde Staten, te maken. In dit artikel een tripintroductie van de reis van Vancouver naar Seattle.

Hoe ziet mijn reis eruit?

Vooraf heb ik gezocht naar een leuke trip in de herfstperiode. Al vaker had ik gekeken naar de westkust van Canada en de Verenigde Staten. Het was uiteindelijk kiezen tussen de regio San Francisco of juist de regio Seattle/Vancouver. Uiteindelijk viel mijn keuze op de laatste regio. Doorslaggevend was onder andere de periode waarin ik reisde. Tijdens de herfstperiode zijn de kleuren van de natuur hier prachtig en dus een bezoek waard. Daarnaast was het ticket voordeliger en kreeg ik er meer XP voor om naar een hoger level te gaan binnen het Flying Blue programma.

Mijn ‘grote’ reis startte vanuit Dublin. Je begrijpt het dus al, ik moest mijzelf eerst positioneren in Dublin. Dit leverde mij ook weer wat XP op, maar ook een kort bezoek aan Dublin zelf. De gehele vliegreis zag er als volgt uit:

Vlucht # Vertrek Aankomst Cabine & maatschappij XP
1 Amsterdam (AMS) Dublin (DUB) Economy, KLM 5
2 Dublin (DUB) Amsterdam (AMS) Economy, KLM 5
3 Amsterdam (AMS) Edmonton (YEG) Economy, KLM 10
4 Edmonton (YEG) Vancouver (YVR) Economy, WestJet 2
5 Seattle (SEA) Parijs (CDG) Economy, Delta 12
6 Parijs (CDG) Dublin (DUB) Economy, CityJet 5
7 Dublin (KUL) Amsterdam (AMS) Economy, KLM 5
Totaal: 44 XP
Tripintroductie: Vancouver (Canada) & Seattle (Verenigde Staten)
Het gezellige Dublin

Kosten

Voor mijn ticket van Amsterdam naar Dublin betaalde ik net iets meer dan €110,-. Ik boekte mijn ticket via de Air France app. Dit deed ik omdat het hier net wat voordeliger was dan dat ik direct bij KLM zou boeken. Je betaalt bijvoorbeeld geen €10,- boekingskosten.

Mijn reis van Dublin naar Vancouver en terug via Seattle kostte rond de €400,-, en boekte ik wel bij KLM.

Het viel me op dat hotels, hostels of welk verblijf dan ook vrij prijzig waren in de periode dat ik reisde richting Vancouver en Seattle. De grootste uitgaven zaten dan ook in het de verblijven hier. Hostels zijn het goedkoopst en kunnen best nog centraal in de stad zitten. Je moet het dan echter vaak geen probleem vinden om met meerdere (vreemde) mensen op een kamer te liggen. Hotels liggen verspreid over de steden. Hoe dichterbij het stadscentrum hoe duurder. Uiteindelijk gekozen om voor Holiday Inn Express te gaan. Het prettige aan deze hotels is onder andere dat bij de kamerprijs het ontbijt is inbegrepen.

Uiteindelijk was ik rond de €1300,- kwijt voor een week reizen van Vancouver en Seattle. Dit is inclusief autohuur (2x 1 dag) en andere uitgaven.

De reis

Mijn reis startte in Vancouver. Hier ben ik twee dagen gebleven. Huur bijvoorbeeld een fiets en ontdek de bijzondere stad.

Tripintroductie: Vancouver (Canada) & Seattle (Verenigde Staten)Vanuit Vancouver kun je gemakkelijk per auto richting het noorden van het land reizen. Zelf ben ik in de richting van Whistler gereden. Onderweg heb je prachtige uitzichten over het water en de bergen. Heel het gebied van Vancouver heeft mooie natuur, maar richting Whistler is adembenemend!!

Tripintroductie: Vancouver (Canada) & Seattle (Verenigde Staten)
Onderweg naar Whisler

Vanuit Vancouver ben ik per trein, de Amtrak, naar Seattle gereisd. Die reis duurt ongeveer vier en een half uur. Met de trein is het ideaal om over de grens van Canada en de Verenigde Staten te reizen.

Tripintroductie: Vancouver (Canada) & Seattle (Verenigde Staten)
Met de Amtrak van Vancouver naar Seattle.

In Seattle ben ik ook een aantal dagen verbleven. Naast de vele bezienswaardigheden in de stad, zoals het Starbucks hoofdkantoor en de eerste Starbucks ter wereld kun je hier ook prima wandelen langs het water of de vele stalletjes bij Pike Place Market bezoeken.

Tripintroductie: Vancouver (Canada) & Seattle (Verenigde Staten)Naast een bezoek aan het leuke Seattle heb ik een dag een auto gehuurd om naar de Boeing Fabriek in Everett te rijden. Dit is zeker een bezoek waard als je in de omgeving bent.

Tripintroductie: Vancouver (Canada) & Seattle (Verenigde Staten)
Bezoek aan Boeing’s Future of Flight in Everett

Voorbereidingen

Vaak bereid ik mijn reizen vooraf tot in de puntjes voor. Deze keer heb ik het iets meer op zijn beloop laten gaan. Onder andere omdat ik niet heel veel tijd had om voor te bereiden, maar ook om op locatie maar te bekijken wat en hoe. Natuurlijk heb ik vooraf mijn vlieg- en treintickets geboekt, maar ook de hotels. Ook heb ik uitgezocht wat ik kon doen in Vancouver en Seattle. Echter heb ik pas in Vancouver en Seattle bepaald dat ik bijvoorbeeld een auto wilde huren om naar Whistler te rijden. En ook heb ik daar pas een auto gehuurd voor mijn bezoek aan de Boeing Fabriek, evenals de tickets voor de tour Future of Flights. Mijn auto huurde ik via Enterprise. Zij waren op dit moment het voordeligst.

Tripintroductie: Vancouver (Canada) & Seattle (Verenigde Staten)

Vancouver en Seattle ontlenen zich dan ook prima voor een reis die je meer op locatie plant.

Natuurlijk is het wel van belang om je visum van te voren te regelen. Zowel voor Canada (ETA) als ook voor de Verenigde Staten (ESTA). In dit artikel kun je meer lezen over het aanvragen van een ESTA. Het aanvragen van een ETA gaat ongeveer op dezelfde manier als dat van een ESTA. Meer informatie en aanvragen kan via deze website van de Canadese overheid.

Tripintroductie: Vancouver (Canada) & Seattle (Verenigde Staten)

Artikelenreeks

Tijdens mijn reis naar Vancouver en Seattle ben ik dus vertrokken vanuit Dublin. Onderweg heb ik gebruik gemaakt van verschillende faciliteiten, maar ook verschillende plekken bezocht. Om jullie een beeld te geven van lounges, hotels en vluchten zullen er nog enkele artikelen volgen. Dit zal gaan om de volgende artikelen:

Foto’s: M. den Turck

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *