Bestemmingstips – Met Amtrak Cascades trein van Vancouver naar Seattle6 min leestijd

Bestemmingstips - Met Amtrak Cascades trein van Vancouver naar Seattle

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Er zijn verschillende manieren om de grens tussen Canada en de Verenigde Staten te passeren. Wat dacht je van het vliegtuig, bus, auto of misschien zelfs fiets? De trein is ook een goed en ideaal vervoermiddel om je door deze landen te laten vervoeren. Tijdens mijn reis in Vancouver en Seattle koos ik er voor om met de Amtrak Cascades trein te reizen van het Canadese Vancouver naar het Amerikaanse Seattle. In dit artikel zal ik je vertellen over mijn ervaring.

Amtrak Cascades

Bestemmingstips - Met Amtrak Cascades trein van Vancouver naar Seattle
Foto: Amtrak Cascades

De verbinding van de Amtrak Cascades loopt vanaf Vancouver BC, Canada, naar Eugene, Oregon in de Verenigde Staten. De Amtrak Cascades trein stopt onderweg bij o.a. Everett, Seattle, Tacoma, Vancouver WA, Portland, Oregon City. De gehele treinreis duurt ongeveer 11 uur. Deze loopt langs de westelijke bergketen in Canada en Vancouver. Op de grens met de Verenigde Staten en Canada stopt de trein. Afhankelijk van hoe druk het is sta je enige tijd stil. Douanebeambten komen door de trein en checken je paspoort en visumpapieren. Belangrijk is om dan op je plek te blijven en de juiste papieren bij de hand te houden. Dit zorgt voor een spoedig verloop van de controle.

Reserveren van Amtrak Cascades

Het reserveren van de Amtrak Cascades trein kun je heel gemakkelijk online regelen. Er zijn verschillende tarieven die je kunt boeken. Als je tijdig boekt, minstens 14 dagen van tevoren, dan kan de korting tot 25% oplopen. Je mag twee stuks incheckbagage meenemen. Je kunt ook ‘Guest Rewards Points’ sparen bij het loyaliteitsprogramma van Amtrak. Meer informatie daarover lees je hier.

Bestemmingstips - Met Amtrak Cascades trein van Vancouver naar Seattle
Verschillende tarieven om te boeken.
Foto: Amtrak Cascades

Het reserveren van de trein kun je op deze website van Amtrak doen. Tip: maak vooraf een account aan. Hier kun je de reis in terugvinden, maar ook de eerste genoemde Guest Rewards Points mee sparen.

Inchecken

Zorg dat je minstens 30 minuten vooraf aan het vertrekken van je trein op het station bent. Zeker bij de Amtrak Cascades trein die de grens moet passeren. Je moet namelijk het een en ander regelen op het station. In de stationshal moet je verschillende formulieren invullen die nodig zijn voor het passeren van de grens. Eigenlijk dezelfde soort formulieren als aan boord van het vliegtuig.

Bestemmingstips - Met Amtrak Cascades trein van Vancouver naar Seattle
Pacific Central Station, Vancouver BC – Canada.

Bestemmingstips - Met Amtrak Cascades trein van Vancouver naar Seattle

Na het invullen van de formulieren worden je treintickets gecontroleerd en kun je verder. Stap je in Vancouver BC, Canada in, dan kom je hierna bij enkele douanebeambten van de Verenigde Staten. Zij checken je paspoort en bagage. Als buitenlander moet je hier hoogstwaarschijnlijk nog een soort ‘border crossing fee’ betalen. Normaal zit dit bedrag in het vliegticket verrekend. Alleen omdat ik heen via Vancouver reisde en terug vanuit Seattle, zat die fee niet in het vliegticket. Daarom moet je dan bij de grens nog ongeveer $6,- per persoon bijbetalen. Dit kan met creditcard.

Als alle formaliteiten geregeld zijn, dan kun je je incheckbagage afgeven bij de conducteur bij de bagagewagon. Deze moet wel gelabeld zijn met je naam, zodat ze zorgen dat de bagage voor je klaar staat als je uitstapt. Mocht je geen bagage hebben of de bagage hebben afgegeven dan kun je naar de wagon zoals op je ticket vermeld staat.

De reis

En dan is het zover. De reis van Vancouver BC naar Seattle gaat beginnen. De rit duurt vier en een half uur en start met veel getoeter. De trein rijdt langzaam het station van Vancouver uit. Verschillende bochten en een aantal bruggen volgen. Het begint avond te worden en de zon zakt vlot weg. Je hebt nog mooie uitzichten over de verschillende baaien waar je langs rijdt met de trein. Bij de grens met de Verenigde Staten is het inmiddels zo goed als donker.

Hier komen enkele douanebeambten aan boord. Binnen 10 minuten is alles gecheckt. Ook de bagagewagon is gecontroleerd met speurhonden. De machinist krijgt akkoord om door te rijden en dan gaat de Amtrak weer.

Bestemmingstips - Met Amtrak Cascades trein van Vancouver naar Seattle
Bagagewagon

De reis is over het algemeen erg comfortabel. Je hebt grote brede stoelen. Die in de rijrichting gedraaid kunnen worden, of juist in een zitje van 4. De stoelen zitten goed en hebben ook enige recline. In de trein is een restauratiewagon. Hier kun je voor verschillende snacks en wat drinken terecht. Hier kun je betalen met contant geld (alleen Amerikaanse Dollars) en met betaalpassen. Je had bijvoorbeeld keuze uit pizza en wraps. Ook zijn er verschillende dranken aanwezig. Op deze website kun je het menu vinden.

Bestemmingstips - Met Amtrak Cascades trein van Vancouver naar Seattle
Restauratiewagon

Bestemmingstips - Met Amtrak Cascades trein van Vancouver naar Seattle

Bestemmingstips - Met Amtrak Cascades trein van Vancouver naar Seattle
Economy Class bij Amtrak Cascades

Bij aankomst op het station Seattle King Street Station. Kun je vrij vlot de trein uit. Hierna loop je naar de bagagebanden om je bagage op te halen. En dan staat het je vrij om verder Seattle in te reizen.

Bestemmingstips - Met Amtrak Cascades trein van Vancouver naar Seattle
Seattle

Faciliteiten

Aan boord kun je gebruikmaken van gratis wifi voor je mobiele apparaten. Ook hebben alle stoelen beschikking over een stopcontact. Om dit met je Nederlandse stekker te kunnen gebruiken moet je wel een reisstekker/wereldstekker meenemen.

Het is mogelijk om een Business Class ticket te boeken. Je krijgt dan een stoel met meer beenruimte en gratis frisdrank gedurende de reis. Uiteraard kost dit ticket dan aanzienlijk meer. In mijn geval was het erg rustig in de trein, dus had zo’n ticket niet zoveel voordeel. Mocht je in een drukkere periode reizen dan kan het wellicht wel interessant zijn.

Bestemmingstips - Met Amtrak Cascades trein van Vancouver naar Seattle
Business Class

Artikelenreeks

Tijdens mijn reis naar Vancouver en Seattle ben ik vertrokken vanuit Dublin. Onderweg heb ik gebruik gemaakt van verschillende faciliteiten, maar ook verschillende plekken bezocht. Om jullie een beeld te geven van lounges, hotels en vluchten schrijf ik de volgende artikelen:

Beeldmateriaal: InsideFlyer – MdTurck.

Reacties

 1. Tim82 zegt

  Leuk artikel! Ik denk alleen dat jouw laatste foto een opgefrist 2e klas rijtuig is. Ik zat er in december in aan de Oostkust, en toen had de 2e klas dat interieur.

  • Marco zegt

   Hallo Tim82,

   Dank!
   Hoe was je rit in het oosten toen?
   Wat betreft het interieur zou dat natuurlijk kunnen. Het is maar net hoe ze het product verkopen. Het grote verschil zit hem voornamelijk in de beenruimte en gratis drankjes (afhankelijk van de route en beschikbaarheid).
   De rest is zoals ik het zie hetzelfde als bij economy. En daarin het ook al erg ruim vond ik!

   Marco

 2. Ameling zegt

  In je verhaal geef je ook aan dat business class een 1+2-opstelling heeft, klopt niet echt met de foto toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *