Review WestJet Economy Class – Edmonton naar Vancouver4 min leestijd

Review Westjet Economy Class - Edmonton naar Vancouver

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

In oktober van afgelopen jaar vloog ik vanuit Dublin via Amsterdam en Edmonton naar Vancouver. Het eerste deel tot aan het winterse Edmonton vloog ik met KLM, hierna vervolgde ik mijn reis naar Vancouver met partner WestJet. Op Edmonton Airport (YEG) had ik een overstap van ongeveer anderhalf uur. Hier maakte ik gebruik van de Plaza Premium Lounge alvorens door te vliegen. In dit artikel zal ik kort terugblikken op deze vlucht met WestJet in Economy Class van Edmonton naar Vancouver.

Overstap op Edmonton Airport

Na een goede vlucht met KLM vanuit Amsterdam Airport Schiphol kwam ik aan op de luchthaven van Edmonton (YEG). Ik moest hier eerst langs de douane en daarna zelf mijn bagage inklaren. Dit duurde bij elkaar ongeveer een half uur. Hierna kon ik mijn bagage gelijk weer inchecken. Let op: mocht je duty free aankopen (vloeistoffen) hebben gedaan op de vorige luchthaven of aan boord van een intercontinentale vlucht, zorg dan dat je dit in je incheck bagage stopt. Anders moet je het inleveren en ben je je aankoop kwijt.

Op de luchthaven van Edmonton Airport zijn aardig wat winkeltjes, cafeetjes en een paar restaurantjes. Hier kun je prima gebruik van maken tijdens je overstap naar de volgende vlucht. Je kunt ook genieten van de arriverende en vertrekkende vluchten, aangezien je airside kunt zitten. Ook kun je gebruik maken van bijvoorbeeld de Plaza Premium Lounge op deze luchthaven. Je dient hiervoor ten minste Elite Plus member deelnemer te zijn bij een van de aangesloten airlines.

Boarding van de WS141

De luchthaven van Edmonton is erg compact. Je bent dus ook snel bij de volgende gate. De WS141 van Edmonton naar Vancouver vertrok vanuit gate 68. Dit is een korte wandeling vanaf de Plaza Premium Lounge. De vlucht was misschien 15% vol, dus bij de gate ging het erg vlot. Reizigers in een rolstoel of reizigers met kinderen werden als eerste verzocht te boarden. Hierna mochten de andere reizigers aan boord.

De Stoel

Westjet vliegt met verschillende toestellen. De vlucht van Edmonton naar Vancouver werd deze keer uitgevoerd door een Boeing 737-800. Dit toestel bestaat uit 173 stoelen. De eerste drie rijen hebben ‘Premium Seats’. Een soort Business Class, maar ook niets anders dan een economy stoel met in het midden een vrije stoel. Ook krijg je bij deze stoelen een flesje water gratis.

Review Westjet Economy Class - Edmonton naar Vancouver

De rest van de cabine heeft economy stoelen. Zelf zat ik op rij 4. Ik moet zeggen dat de stoelen prima zaten. De beenruimte was zeker goed, ik had hier meer dan voldoende ruimte. In de stoel voor je zaten verschillende boekjes, een menu en een safetycard. Ook zaten er bij elke stoel zowel stopcontacten als USB-laders. De configuratie is 3-3.

Review Westjet Economy Class - Edmonton naar Vancouver

Review Westjet Economy Class - Edmonton naar Vancouver

Service

Tijdens de korte vlucht van Vancouver naar Edmonton is er een minimale service aan boord. Aangezien deze vlucht zeker niet vol was, was er relatief veel cabinepersoneel aanwezig die je dus ook vlot kon helpen. Je kreeg een gratis drankje en een kleine snack. Het betrof een aantal koekjes en een zakje pretzels. Als je andere dingen wilde kon je dit van het ‘Menu’ kiezen. Hiervoor moest je dan betalen.

Review Westjet Economy Class - Edmonton naar Vancouver

Verder was er aan boord een mogelijkheid om gebruik te maken van WestJet connect. Middels de WestJet Connect App (Apple/ PlayStore) kun je gebruik maken van meer dan 100 verschillende films, series en TV-shows. Ook kun je gebruik maken van de interactieve Flight Map, bestemmingsinformatie, nieuwsartikelen en internet. Om gebruik te maken van het internet moet je wel betalen.

De service werkt vrij vlot nadat je in de lucht bent. Echter was de vlucht niet vol, dus kan dit natuurlijk ook zeker invloed gehad hebben om de kwaliteit en snelheid ervan. De WestJet vlucht in de Boeing 737-800 verliep verder rustig en prima. Als je de dagvlucht hebt dan heb je prachtige vergezichten over het Canadese gedeelte van de Rocky Mountains! Review Westjet Economy Class - Edmonton naar Vancouver

Artikelenreeks

Tijdens mijn reis naar Vancouver en Seattle ben ik vertrokken vanuit Dublin. Onderweg heb ik gebruik gemaakt van verschillende faciliteiten, maar ook verschillende plekken bezocht. Om jullie een beeld te geven van lounges, hotels en vluchten schrijf ik de volgende artikelen:

Beeldmateriaal: M. den Turck, Seatmap door WestJet.

Overzicht

Publicatie Datum

16 February 2019

Voordelen

- Comfortabele stoelen met meer dan voldoende beenruimte en recline.
- Een kleine snack en drankje.
- Vriendelijk cabinepersoneel.

Nadelen

- Niets noemenswaardig.

Reisklasse

Stoel

Eten en drinken

Crew

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Een van de grotere Canadese airlines is WestJet. Vanuit Canada vliegt deze maatschappij op de vele verschillende luchthavens in het land. Ook vliegt het naar bijvoorbeeld de Verenigde Staten. Er is een samenwerking tussen onder andere KLM en WestJet. Boek je je vlucht via KLM, bijvoorbeeld van Amsterdam naar Vancouver, dan kun je gebruik maken van een van de WestJet vluchten. Deze vluchten dragen een KL-nummer, dus je kunt ook XP en Miles sparen. Soms zijn vluchten ook voordeliger dan wanneer je een rechtstreekse vlucht met een maatschappij komt.
WestJet biedt een prettig product op deze korte afstand. Niet enorm luxe, maar dat is bij Europese vluchten met KLM of Air France verder ook niet. Dus deze binnenlandse vlucht was in dat geval prima. Een kleine snack en een drankje wordt je aangeboden. Wil je iets meer dan zul je hier voor een keuze moeten maken uit de menukaart. Hiervoor moet je dan wel wat betalen. Het personeel is vriendelijk en maakte graag een praatje met je, daar hadden ze ook meer dan genoeg tijd voor.

4 min leestijd">
3.4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *