Bestemmingstips Vancouver, Canada5 min leestijd

Bestemmingstips Vancouver, Canada

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het prachtige Canada heeft genoeg te bieden voor de veeleisende reiziger. Zowel de ongeëvenaarde natuur als bijzonder verrassende steden mogen niet ontbreken in je reisschema als je naar dit land gaat. In dit artikel schrijf ik over mijn ervaringen met de westelijke kuststad Vancouver en de directe omgeving.

British Columbia

De stad Vancouver ligt helemaal in het zuidelijke puntje van de Provincie British Columbia. Het is de grootste stad in de regio. Vancouver is slechts enkele tientallen kilometers verwijderd van de grens met de Verenigde Staten. Het internationale vliegveld ligt op slechts een kwartier rijden van de stad, bijvoorbeeld met de SkyTrain. In de stad, maar ook in de directe omgeving is voldoende te doen om minimaal een week in de stad te verblijven.

Vancouver Stad

De stad Vancouver ligt deels op een landtong met daarom heen English Bay. Op de landtong liggen de meeste bezienswaardigheden van de stad. Verder is er nog het noordelijke gedeelte van de stad. Die is te bereiken via twee bruggen, of natuurlijk per boot. Ik zal vier tips geven die je kunt bezoeken in de stad.

Bestemmingstips Vancouver, Canada

Gastown en Waterfront

Een mooie wijk om te bezoeken is het historische Gastown en Waterfront. Die eerste is behoord tot de oudste wijken van Vancouver. Je vindt hier veel 19e-eeuwse gebouwen waarin allerlei hippe restaurantjes en cafés zijn gevestigd. Een leuke bezienswaardigheid is de oude stoomklok die ieder kwartier een fluitsignaal geeft, inclusief stoomspektakel.

Bestemmingstips Vancouver, CanadaIn Water Street zie je het authentieke Gastown: gasverlichting en kinderkopjes. Ten westen van Gastown vind je Waterfront. Hier heb je mooi uitzicht over het water en is ook het Waterfront Station te vinden. Mocht je naar het noorden van Vancouver willen ga dan kun je hier de SeaBus pakken. Dit is een catamaran die passagiers vervoert over Burrard Inlet.

Bestemmingstips Vancouver, Canada

Stanley Park

Een andere aanrader is Stanley Park, vlakbij het centrum van de stad. Dit park werd oorspronkelijk bewoond door de inheems Canadezen. Je kunt hier een wandel- of fietstocht afleggen van ongeveer tien kilometer. Tijdens de toch heb je een prachtig uitzicht op de omgeving. Voordat je aan de grote toch begint kun je nog de totempalen van de inheemse Musquaeam en Squamisch bevolking bekijken.

Bestemmingstips Vancouver, Canada Bestemmingstips Vancouver, Canada Bestemmingstips Vancouver, Canada

China Town

Net als vele grote steden zijn er ook in Vancouver veel Chinezen gevestigd. Er is dan ook een compleet China Town. In deze Aziatische wijk vind je onder andere de Dr. Sun Yat-Sen Classical Chinese Garden. De tuin is aangelegd in 1986. Het was de eerste Chinese tuin buiten China aangelegd. De tuin kent verschillende typisch Chinese bouwwerken en planten.

Bestemmingstips Vancouver, CanadaBreng zeker ook een bezoek aan Pender Street in Chinatown. Hier vind je mooie huizen met bijzondere bewerkte houten daken en balkons in verschillende kleuren. Als je in Chinatown bent, loop dan ook even langs de Vancouver Millennium Gate. Loop in de avond niet alleen door de wijk. Er zitten in verschillende straten veel daklozen en drugsverslaafden.

Bestemmingstips Vancouver, Canada

Granville Island

Ten zuiden van het centrum vind je Granville Island. Dit voormalige industriegebied is omgetoverd tot een creatieve hotspot. Je vindt hier veel gezellige restaurantjes, eetstalletjes en cafés. Ook is er genoeg keus om een mooie souvenir aan te schaffen. Vanuit Granville Island kun je de boot nemen terug naar het centrum, bijvoorbeeld naar Yaletown.

Bestemmingstips Vancouver, Canada Bestemmingstips Vancouver, CanadaBestemmingstips Vancouver, Canada

Mobi fietsen

De stad is gemakkelijk wandelend te bezichtigen. Wil je jezelf wat sneller voortbewegen dan is een fiets ook ideaal. Je kunt op diverse plekken in de stad een fiets huren van mobi. Het kost je ongeveer tien Canadese dollars om gedurende 24 uur onbeperkt ritten van max. 30 minuten te kunnen maken. Wil je langer dan 30 minuten fietsen? Dat kan ook, maar dan betaal je een bijdrage van vijf dollar per 30 minuten extra. Wil je de gehele dag ononderbroken gebruikmaken van een fiets? Dan kun je beter een fiets huren bij een rijwielhandelaar. Je bent dan vaak wel duurder uit.

Whistler en omgeving

Naast de tips voor de stad raad ik aan om ook de omgeving van Vancouver te bekijken. Je kunt namelijk gemakkelijk een auto huren in de stad. Uiteraard moet je hier wel ten minste een dag voor uittrekken. Heb je meer tijd dan kun je zeker wel een halve week doorbrengen in de directe omgeving van Vancouver.

Bestemmingstips Vancouver, Canada

Tijdens mijn reis ben ik ’s ochtends vroeg vertrokken per huurauto richting Whistler en Pemberton. Tijdens de rit heb ik diverse stops gemaakt. Bijvoorbeeld in Lions Bay, Shannon Falls en Squamish. In deze plaatsen kun je overal gemakkelijk je auto parkeren om bijvoorbeeld aan wandeling te maken door de natuur. In de winter heb je hier ook perfecte wintersport mogelijkheden.

Bestemmingstips Vancouver, Canada

Artikelenreeks

Tijdens mijn reis naar Vancouver en Seattle ben ik dus vertrokken vanuit Dublin. Onderweg heb ik gebruik gemaakt van verschillende faciliteiten, maar ook verschillende plekken bezocht. Om jullie een beeld te geven van lounges, hotels en vluchten zullen er nog enkele artikelen volgen. Dit zal gaan om de volgende artikelen:

Beeldmateriaal: InsideFlyer – M. den Turck

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *