Review – T1 Lounge Dublin Airport4 min leestijd

Review - T1 Lounge Dublin Airport

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

In terminal 1 van de luchthaven van Dublin zijn geen lounges van maatschappijen of allianties. Een extern bedrijf verzorgt de loungefaciliteiten op Dublin Airport. Ik vloog van Dublin naar Amsterdam om vervolgens door te vliegen naar Edmonton en later naar Vancouver. Omdat mijn eerste vlucht erg vroeg vertrok was het erg handig dat ik in de lounge kon ontbijten. In dit artikel een terugblik op mijn bezoek aan de T1 Lounge Dublin Airport.

Locatie van T1 Lounge Dublin Airport

Nadat je eventuele bagage hebt ingecheckt op de luchthaven van Dublin kun je door naar de security controle. Mocht je gebruik kunnen maken van de Fast Track dan is dit duidelijk zichtbaar terug te vinden. Je bent hier binnen een paar minuten aan de andere kant van de controle. Fast Track is beschikbaar in zowel terminal 1 als 2. Top tier deelnemers van de meeste allianties kunnen hier gebruik van maken. Heb je geen status? Dan heeft Dublin Airport daar ook wat op gevonden. Je kunt Fast Track namelijk ook los aankopen.

Review - T1 Lounge Dublin Airport

Na de security check kun je gelijk links naar de T1 Lounge Dublin Airport. De lounge is aangegeven met een bord, maar je moet ervan bewust zijn dat de ingang letterlijk naast de ‘uitgang’ van de security controle is. Je kunt hier met de lift of trap omhoog, waarna je aankomt bij de ingang van de T1 Lounge.

Review - T1 Lounge Dublin Airport
Ingang van de T1 Lounge Dublin Airport

Mocht je vlucht vertrekken vanuit T2 of ga je richting de Verenigde Staten, dan kun je ook gebruik maken van de T2 Lounge Dublin Airport of de 51st&Green USA Lounge.

Rondom de ingang van de lounge bevinden zich verschillende winkels.

Review - T1 Lounge Dublin Airport

Toegang

Met verschillende frequent flyers programma’s heb je toegang tot de T1 Lounge Dublin Airport. Dit is uiteraard afhankelijk van je status. Denk hier onder andere aan KLM, Air France, Lufthansa, British Airways en CityJet. Ook heb je toegang als je in Business Class vliegt bij één van de maatschappijen die een contract hebben met de T1 Lounge. Mocht dit allen niet het geval zijn, dan kun je lounge toegang kopen. Dit kun je online doen of bij aankomst op de luchthaven. Wil je het online aankopen dan kun je dat hier doen. Het kost je dan €25,- (op het moment van schrijven).

Overzicht

De T1 Lounge Dublin Airport bestaat als het ware uit twee verschillende delen. Links en rechts van de entreebalie. Aan de linkerkant heb je een grote ruimte met tafeltjes en stoelen. Hier kunnen de meeste mensen zitten. Er is hier ook een bar waar men verse koffie bereidt of een cocktail / sterke drank kunt bestellen.

Review - T1 Lounge Dublin Airport
Aan de rechterkant van de entreebalie bevinden zich minder zitplaatsen. Aan deze kant kun je ook het eten en drinken vinden.

Review - T1 Lounge Dublin Airport

Het geheel is netjes, modern en strak ingericht. Soms duurde het echter wel wat lang voordat een tafel werd opgeruimd.

In de lounge kun je verder gebruik maken van kranten, tijdschriften, oplaadpunten, vluchtinformatie en WiFi. Er zijn geen douches aanwezig. Wel bevinden zich de toiletten bij de uitgang van de T1 Lounge.

Review - T1 Lounge Dublin Airport

Review - T1 Lounge Dublin Airport

Dranken en maaltijden

In de T1 Lounge Dublin Airport zijn er afhankelijk van de tijd van de dag verschillende snacks aanwezig. Ze hebben kleine sandwiches, soep, salade, kazen en andere snacks. Alles is verdeeld in kleine porties. Er is aardig wat keus en het smaakt goed. Eten en drinken werden goed aangevuld. Verwacht geen complete maaltijd. Een klein ontbijt kun je hier prima gebruiken.

Review - T1 Lounge Dublin Airport

Artikelenreeks

Tijdens mijn reis naar Vancouver en Seattle ben ik vertrokken vanuit Dublin. Onderweg heb ik gebruik gemaakt van verschillende faciliteiten, maar ook verschillende plekken bezocht. Om jullie een beeld te geven van lounges, hotels en vluchten schrijf ik de volgende artikelen:

Beeldmateriaal: InsideFlyer – MdTurck

Overzicht

Publicatie Datum

30 March 2019

Voordelen

- Lounge bevindt zich direct naast de security,
- Snelle WiFi,
- Bereiding van verse koffies en cocktails,
- Verschillende kleine snacks aanwezig.

Nadelen

- Geen douches,
- Geen slaapfaciliteiten,
- Personeel minder attent/vriendelijk,
- Geen grote maaltijden.

Sfeer

Service

Ruimte

Voorzieningen

Eten+Drinken

Algemene Waardering

Conclusie

De T1 Lounge op Dublin Airport is een prima airport lounge om in een rustige omgeving te wachten op het vertrek van je volgende vlucht. Je hebt een keus uit warme en koude snacks en warme en koude dranken. Verwacht geen complete maaltijd. Ook zijn er geen douches of slaapgelegenheid.

4 min leestijd">
2.8

Reacties

  1. Piet zegt

    Er is juist wel een douche aanwezig in de toiletten, iets wat me juist opviel van de lounge.
    Voor de rest vrij sober inderdaad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *