Review – Holiday Inn Express & Suites Seattle-Sea-Tac Airport5 min leestijd

Review - Holiday Inn Express & Suites Seattle-Sea-Tac Airport

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Mijn reis in het prachtige Seattle en Vancouver zit er alweer bijna op. Omdat ik de volgende ochtend vroeg zou vertrekken, koos ik voor een hotel nabij het vliegveld. Er zijn verschillende hotels te vinden. Ik koos nogmaals voor een hotel waar ik gebruik kon maken van het IHG-lidmaatschap. Ditmaal het Holiday Inn Express & Suites Seattle-Sea-Tac Airport. Een hotel dat ideaal gelegen is ten opzichte van de luchthaven. Het hotel is overigens ook recentelijk gerenoveerd, dus dat is zeker ook mooi meegenomen bij dit verblijf!

Locatie

Het Holiday Inn Express & Suites Seattle Sea-Tac Airport is vlakbij het gelijknamige vliegveld gelegen.Vanuit het centrum kun je met een soort metro richting het hotel reizen. Het station is op een kleine 5-10 minuten wandelen vanaf het hotel gelegen. Ook is er een shuttleservice die je naar het vliegveld kan brengen. Deze service is gratis en brengt je in ongeveer 15 minuten naar de luchthaven van Sea-Tac Airport. De locatie is dus ideaal als je een bijvoorbeeld een vroege vlucht hebt.

Aankomst

Ik arriveerde wat later in het Holiday Inn Express & Suites Seattle-Sea-Tac Airport, nadat ik nog een dag in Seattle doorbracht had. De incheck verliep vlot. Na het afgeven van mijn paspoort voor de nodige formaliteiten, kon ik al naar de kamer. De jongedame van de receptie gaf aan waar ik de kamer kon vinden en dat ik het beste de lift kon nemen. Ook vertelde ze wat over het ontbijt de volgende ochtend, evenals de shuttleservice. Ze adviseerde een reservering te maken, omdat het in de ochtend nog wel eens druk kon zijn.

Faciliteiten

Naast goede kamers beschikt het hotel ook over enkele faciliteiten. Zoals eerder al aangegeven is er een shuttleservice van het vliegveld naar het hotel en andersom. Deze is gratis en duurt ongeveer 10-15 minuten. Dit is afhankelijk van het tijdstip van de dag en dus de drukte op de weg.

Review - Holiday Inn Express & Suites Seattle-Sea-Tac Airport
Het busje dat je naar de luchthaven brengt.

In het hotel is ook een fitness aanwezig. Niet de meest moderne op moment van verblijf. Ik zou je ook willen adviseren de apparatuur niet te gebruiken als deze niet zijn vervangen. Sommige apparaten werkte niet goed of waren zelf gevaarlijk.

Review - Holiday Inn Express & Suites Seattle-Sea-Tac Airport
Enkele apparaten in de fitness van het hotel. Hopelijk snel vervangen voor nieuwe en moderne apparatuur.

In de lobby van het hotel zijn verder enkele zitjes aanwezig. Je kunt hier een krantje lezen of misschien wat afspreken met andere gasten/reizigers. Op deze etage wordt ook het ontbijt in de ochtend geserveerd en kun je de gehele dag gratis koffie en thee pakken. Het ontbijt is niet heel veel anders dan het ontbijt bij het Holiday Inn Express & Suites Seattle-City Center. Het beschikt over ontbijtgranen, yoghurt, fruit, enkele soorten brood, warm en koud beleg. Niet heel bijzonder, maar voldoende om het gedeelte van de dag te doorstaan. Wat ik zelf jammer vond is dat alles op papier geserveerd wordt. Ook moet je met wegwerpbestek je eten bereiden.

Review - Holiday Inn Express & Suites Seattle-Sea-Tac Airport
Ontbijt en lobby.

Kamers

Op het moment van verblijf, werd er flink gerenoveerd in het hotel (oktober 2018). Op de etage waar ik verbleef werden er nog kamers gerenoveerd. De kamer die ik kreeg was al gerenoveerd en dat was duidelijk zichtbaar. Bij binnenkomst kom je in een kleine woonkamer. Deze is afgezonderd van het slaapgedeelte en de badkamer. Er staat hier een bank, tafel en er hangt een televisie. Ook beschik je over een bureau met stoel.

Review - Holiday Inn Express & Suites Seattle-Sea-Tac Airport

Hierna kom je smalle afscheiding tegen, waar ook een minikeuken en de ingang van de badkamer is. In de keuken bevinden zich een KEURIG-koffiezetapparaat, magnetron, koelkastje en waterkoker. Handig om nog even wat koffie of thee te drinken. Het ziet er netjes uit.

Aan de andere kant bevindt zich dus de ingang van de badkamer. Het is erg prettig dat alles gerenoveerd is. Alles voelt nog fris en schoon aan. In de badkamer is een grote wastafel en spiegel. Hier staan enkele zeepjes voor je klaar. Aan de andere kant vind je een douche met glazenschuifwand. Opmerkelijk was dat deze wand heel erg scheef stond en dus niet goed dicht kon. Een minpuntje voor een net gerenoveerde kamer. Verder een prima badkamer.

Review - Holiday Inn Express & Suites Seattle-Sea-Tac Airport

Na de woonkamer, badkamer en minikeuken kom je in de slaapkamer. Hier staat een comfortabel tweepersoonsbed met aan weerszijde een nachtkastje. Bij de nachtkastjes hangen lampjes, staat een wekker en telefoon. Ook is er bij de nachtkastjes beschikking over Amerikaanse en USB-oplaadpunten. Aan de andere kant van de kamer is nog een kastje waar ook mogelijkheden voor het opladen van apparaten is. Boven het kastje hangt een televisie.

Review - Holiday Inn Express & Suites Seattle-Sea-Tac Airport

De kamer is ruim, netjes en fris. Het beschikt over alle faciliteiten die ik nodig heb bij een verblijf. Het Holiday Inn Express & Suites Seattle-Sea-Tac Airport heeft dan zeker ook goede kamers.

Artikelenreeks

Tijdens mijn reis naar Vancouver en Seattle ben ik vertrokken vanuit Dublin. Onderweg heb ik gebruik gemaakt van verschillende faciliteiten, maar ook verschillende plekken bezocht. Om jullie een beeld te geven van lounges, hotels en vluchten schrijf ik de volgende artikelen:

Beeldmateriaal: InsideFlyer – MdTurck

Overzicht

Publicatie Datum

16 March 2019

Voordelen

- Moderne en onlangs gerenoveerde kamers.
- Dicht bij de luchthaven Sea-Tac Airport.
- Gratis shuttleservice naar de luchthaven.
- Vlakbij het station van de ‘metro’.

Nadelen

- Niet al het persoon even vriendelijk. Ook bij het ontbijt niet erg behulpzaam.
- Ontbijt niet heel bijzonder en zeker niet erg gezond.

Service

Sterren

Kamer

Voorzieningen

Locatie

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Het Holiday Inn Express & Suites Seattle-Sea-Tac Airport is een prima hotel nabij het gelijknamige vliegveld. Het is gemakkelijk bereikbaar met zowel openbaar vervoer als auto/taxi of de gratis shuttleservice vanaf de luchthaven. Het fijne aan het hotel vond ik de onlangs gerenoveerde kamer. Alles nieuw en netjes, wel jammer dat de deur in de douche scheef stond en niet goed dicht kon. Ik had een voldoende contact met het personeel. In de avond was het personeel vriendelijk, in de ochtend wat meer kort af. De fitness is niet best en het ontbijt kan ook wel wat uitgebreider en zeker wat gezonder. Prettig is de shuttleservice van de luchthaven naar het hotel. Een volgende keer zou ik nog wel willen verblijven in het hotel, maar voornamelijk vanwege de afstand tot de luchthaven en de prettige en moderne kamers. Ook vond ik de prijs van ongeveer €90,- voor een tweepersoonskamer met ontbijt best redelijk.

5 min leestijd">
3.4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *