Lufthansa Group flink in de lift

Lufthansa kreeg eind 2017 vijf sterren van Skytrax (Bron: Lufthansa)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het gaat goed met Lufthansa en de dochterondernemingen van de Lufthansa Group. Hieronder vallen ook SWISS en Austrian Airlines en de low cost carriers Brussels Airlines en Eurowings. De luchtvaartgroep als geheel mocht afgelopen maand 4,8% meer passagiers ontvangen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De omzet steeg zelfs met meer dan 8%. De grootste groei kwam van Eurowings en Brussels Airlines. De totale load factor steeg naar 76,2%.

Lufthansa

Lufthansa zelf liet de kleinste groei zien. Het ging voor januari namelijk om ‘slechts’ 1,8% meer passagiers ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Samen met Austrian Airlines en SWISS was de groei 3,7%. De omzet steeg met zo’n 7%. De load factor was iets lager ten opzichte van januari vorig jaar met 76,4%. Een tijd geleden riep de airline zichzelf nog uit tot grootste van Europa. De maatschappij blijft investeren in bijvoorbeeld de vloot. Eind vorig jaar nam het nog een nieuwe A380 in ontvangst.

Routes naar het Midden-Oosten en Afrika groeiden het meeste met 11,6%. Hier werd de capaciteit ook het meeste uitgebreid. Azië volgt met een groei van 7,7% en Noord- en Zuid-Amerika met 5,6%. De groei in Europa bleef wat achter met ‘slechts’ 2,3%. Europa is nog wel verantwoordelijk voor het grootste aantal passagiers.

Eurowings

De grootste groei voor de Lufthansa Group kwam uit Eurowings en Brussels Airlines. Beide airlines vervoerden in totaal 2,3 miljoen passagiers op short haul vluchten en 262.000 passagiers op long haul vluchten. De capaciteit van de airlines werd uitgebreid met 13,4%. Dat was ook wel nodig, want de omzet uit vliegtickets steeg bijna met 14%. De gemiddelde load factor steeg naar 75%. Alhoewel short haul vluchten met Eurowings en Brussels Airlines erg populair zijn daalde de load factor met 0,1% naar 69,1%. Long haul nam toe 0,6% naar 83,4%.

Eurowings Airbus A330-200 toestel in Taipeh (Foto: Eurowings)
Eurowings Airbus A330-200 (Bron: Eurowings)

Zürich en Wenen

Afgelopen maand was de groei het grootste in Zürich en Wenen met respectievelijk 7,9 en 7% meer passagiers. München en Frankfurt mochten 2,5 en 1,1% meer passagiers verwelkomen. De capaciteit op routes naar München nam toe met 14,6%. Zurich en Wenen werden ook uitgebreid met respectievelijk 10,8 en 8,2%. Lufthansa Group verwacht hier mogelijk een aanzienlijke groei de komende tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *