Flinke prijsverlaging E-visa India2 min leestijd

Flinke prijsverlaging E-visa India

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Voor een reis naar India heb je een visum nodig. India kent verschillende soorten visa. Onder andere toeristen kunnen al een tijdje gebruik maken van het zogenaamde E-visa. Voorafgaand aan je reis kun je via deze website van de Indiase overheid zo’n E-visa aanschaffen. Prijzen voor E-visa zijn vrij hoog. Als Nederlandse reiziger betaal je zo’n US $80. Echter zal India de prijzen van deze E-visa verlagen voor toeristen. Een mooie meevaller als je een reis naar dit land op de planning hebt staan.

Verlaging

De Indiase overheid heeft onlangs aangekondigd dat de prijzen voor de E-visa van India verlaagt zullen worden. De Minister van Toerisme heeft aangegeven dat er twee verschillende prijzen zullen komen. Deze prijzen voor het Indian E-visa zijn een stuk lager dan de huidige prijzen. De prijs zal wel afhankelijk zijn van de periode waarin je een bezoek brengt aan India.

Reisperiode

Zoals gezegd zal het tarief voor het E-visa verschillen afhankelijk van de periode waarin je reist. Reis je namelijk in het laagseizoen van april t/m juni, dan betaal je nog maar $10 voor een E-visa. Dit E-visa is 30 dagen geldig. Reis je buiten deze periode, dus van juli t/m maart dan betaal je $25. Een aanzienlijk lager bedrag dan men voorheen betaalde voor een bezoek aan India. Dit maakt het een stuk interessanter om een reis te boeken naar India. Een bezoek aan het prachtige Agra, New Delhi of Mumbai zijn namelijk zeker waard hier heen te reizen.

Flinke prijsverlaging E-visa India
Taj Mahal in Agra – Foto: InsideFlyer – Marco

Denk je India vaker in een jaar te bezoeken, dan kun je ook een ‘een jaar e-visum’ voor $40,- aanschaffen of een ‘vijf jaar e-visum’ voor $80,-. Mijns inziens zeer schappelijke prijzen.

Betaling

Het is echter nog onduidelijk wanneer deze nieuwe prijzen ingaan. Men verwacht dat het niet lang meer zal duren. Op het moment van schrijven zijn de oude prijzen nog van kracht voor het E-visa voor toeristen. Een E-visa aanvragen kan via deze link.

Voor de betaling voor dit E-visa kun je trouwens kiezen uit enkele betalingsmiddelen. Waaronder ook PayPal, American Express, Visa en Mastercard.

Flinke prijsverlaging E-visa India

Bron en beeldmateriaal: India Today, Times of India, Live from a Lounge, Government of India

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *