Binnenkort met toeristenvisum naar Saudi-Arabië

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het ziet er naar uit dat er vanaf 27 september aanstaande toeristenvisa worden afgegeven voor een bezoek aan Saudi-Arabië. Het bericht komt uit de Saudische krant Okaz en diverse Arabische media hebben het bericht overgenomen. Die dag is er een groot evenement waar het nieuws naar verwachting bekend gemaakt zal worden.

Het land is tot nu toe gesloten geweest voor westerse toeristen. Er werden slechts religieuze visa afgegeven voor moslims die naar Mekka wilden reizen.

Toeristenvisum

Het toeristenvisum zal beschikbaar komen voor burgers uit 51 landen. Welke landen dat zijn, is nog niet duidelijk. De kosten voor het visum zijn 440 Saudische Riyal, wat neerkomt op ongveer €106. In dit bedrag zit dan tevens een verplichte ziektekostenverzekering opgenomen. Het visum is 90 dagen geldig en je kunt het zowel vooraf online aanvragen, of bij aankomt op de luchthaven, aldus de krant.

Het initiatief ziet men als een belangrijke stap in het hervormen van de economie. In plaats van afhankelijk te zijn van olie-inkomsten wordt nu ingezet op andere zaken, zoals toerisme.

Toerisme

Saudi-Arabië is in het binnenland al met enorme projecten bezig om de toeristische sector moeten helpen vele nieuwe bezoekers naar het koninkrijk te halen.
Zo moeten er allerlei nieuwe bestemmingen komen, los van de religieuze plaatsen Mekka en Medina. Zo heeft Prins Mohammed vorig jaar het project ‘The Red Sea – Amaala’ aangekondigd. Dit is een gebied met resorts dat langs een strook met 50 ongerepte eilanden aangelegd wordt. Er moeten luxe hotelketens en woontorens komen, maar ook de infrastructuur is belangrijk, zoals wegen, een vliegveld en haven. Het is de bedoeling dat het het eerste deel van het project eind 2022 klaar is.

Amaala Saudi-Arabie

Amaala Saudi-Arabie
Het gebied waar Amaala moet komen (Foto’s: Amaala)

Ook de komst van het mega-themapark Qiddiyah gaat naar verwachting 1,5 miljoen bezoekers per jaar trekken. Op een uur rijden vanaf de hoofdstad Riyad is dit vrij gemakkelijk te bereiken. Het is de bedoeling dat het park in 2022 de deuren opent.

Verder zijn er nog diverse plaatsen met UNESCO werelderfgoed, zoals Qasr al Farid dat op de afbeelding bovenaan is te zien.

Conclusie

Een vakantie naar Saudi-Arabië zal de meesten niet het eerste zijn waar je aan denkt. De hoge visumkosten van ruim €100 dragen daar ook niet aan bij. Toch is het bijzonder om een land te bezoeken dat zo geïsoleerd is geweest. De Rode Zee kust en de ongereptheid daarvan moet dan ook schitterend zijn.

Ga jij gebruik maken van deze mogelijkheid om Saudi-Arabië te bezoeken? Laat het ons weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *