Brussels Airlines naar nieuwe bestemming Montreal en vaker naar Washington

Brussels Airlines naar nieuwe bestemming Montreal en vaker naar Washington

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Oktober komt in zicht en dat betekent dat de nieuwe dienstregeling weer bijna zal starten, namelijk de winterdienstregeling 2019-2020. Verschillende maatschappijen hebben al aangegeven dat er veranderingen ten opzichte van het vorige winter- of huidige zomerseizoen zal optreden. Logisch ook, reizigers willen ook andere bestemmingen aan doen, zoals bijvoorbeeld op wintersport. Brussels Airlines zal voor zowel het komende winter- als ook zomerseizoen wijzigingen doorvoeren. Eerder schreven we al over de nieuwe vluchten naar Spanje, maar ze zullen ook gaan vliegen op metropool Montreal en Washington.

Einde Toronto

Om nieuwe routes aan te kunnen vliegen moeten bestaande routes opgegeven worden. Zo zal Brussels Airlines niet meer naar Toronto in Canada gaan vliegen vanaf 7 januari 2020. De capaciteit die dan vrijkomt zal worden gebruikt voor onder andere vluchten naar Montreal en Washington. Allereerst zal er wat capaciteit overblijven die ingezet kan worden op de laatste bestemming. Nu vliegt Brussels Airlines nog niet dagelijks naar Washington, maar vanaf 20 februari 2020 zal er een dagelijkse vlucht zijn naar Washington.

Nieuw in Canada

Maar er blijft capaciteit over voor een andere bestemming door het wegvallen van bestemming Toronto. Deze capaciteit zal worden ingezet op de nieuwe bestemming in Canada, namelijk Montreal. Volgens Brussels Airlines is Montreal de belangrijkste bestemming in Canada vanuit België. Daarnaast is er een grote vraag vanuit Montreal in de richting van Afrika, waarvoor Brussel een goede hub is om op over te stappen. Montreal is echt een gave bestemming om heen te reizen, mooie architectuur, Franse invloeden, mooie natuur en parken, het is er heerlijk genieten!

Brussels Airlines naar nieuwe bestemming Montreal en vaker naar Washington

Frederic Dechamps, Senior Director Sales België geeft het volgende aan over de nieuwe vluchten:

Montreal is een echte toegevoegde waarde voor het netwerk van Brussels Airlines. Montreal is zeer relevant voor zowel zakenreizigers als vakantiegangers en de bestemming kan gemakkelijk worden gestimuleerd voor zowel individuele als groepsreizen. We kijken ernaar uit om Montreal aan onze portefeuille toe te voegen.

De vluchten zijn zo gepland dat ze in de ochtend vertrekken en aankomen aan het begin van de middag in Montreal. Hierna vertrekken ze in het begin van de avond en komen in de ochtend aan in Brussel, wat zorgt voor een naadloze aansluiting op vluchten naar bijvoorbeeld Afrika. Het vluchtschema ziet er als volgt uit:

Dag Uitgaand vlucht BRU – YUL
Vluchtnummer Vertrektijd (lokaal) Aankomsttijd (lokaal) Toestel
Ma, Do, Vr, Za, Zo SN561 10:15 12:05 Airbus A330
Dag Inkomende vlucht YUL – BRU
Vluchtnummer Vertrektijd (lokaal) Aankomsttijd (lokaal) Toestel
Ma, Do, Vr, Za, Zo SN562 18:25 07:10u +1 Airbus A330.

Zoals je hierboven ziet worden de vluchten uitgevoerd met de Airbus A330. Het betreft hier het toestel dat onlangs is voorzien van de nieuwe cabines, waaronder ook de moderne Business Class van Brussels Airlines. Daarover kun je in dit en dit artikel meer teruglezen.

Brussels Airlines naar nieuwe bestemming Montreal en vaker naar Washington

Bron: Brussels Airlines

Beeldmateriaal: M.dTurck

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *