Het eerste toestel met nieuwe cabines Brussels Airlines vliegt nu

Brussels Airlines business class

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Afgelopen februari heeft Brussels Airlines haar nieuwe cabines gepresenteerd, waarbij er een nieuwe business class, premium economy en economy class is geïntroduceerd. Het eerste toestel met het nieuwe interieur vliegt inmiddels voor de Belgische luchtvaartmaatschappij. Alle informatie over de nieuwe cabines kun je in dit artikel vinden op InsideFlyer, maar de foto’s van de nieuwe cabine kun je ook onderaan dit artikel vinden.

Update 9/5: Brussels Airlines heeft laten weten dat je voor €90,- een upgrade kunt kopen indien de klasse beschikbaar is op jouw vlucht. Deze informatie is in dit artikel aangepast.

Nieuw interieur vliegt nu bij Brussels Airlines

Het eerste A330 toestel met deze nieuwe cabines aan boord vliegt inmiddels naar diverse bestemmingen van Brussels Airlines. Afgelopen februari gaf de luchtvaartmaatschappij aan dat het eerste toestel in april zou vliegen, dus daar hebben ze zich ook aan gehouden.

De OO-SFD is het eerste toestel dat is uitgerust met het nieuwe interieur. Het toestel kun je via bijvoorbeeld FlightRadar24 volgen. Daar kun je ook zien welke vluchten het toestel al heeft gemaakt en voor welke route het staat ingepland. Helaas kun je dit alleen zien voor de komende dagen. Uit de data van FR24 blijkt dat er geen vaste route is voor dit toestel. Zo heeft het o.a. gevlogen van Brussel naar New York en diverse Afrikaanse bestemmingen.

Je kunt het nieuwe toestel herkennen door de stoelindeling. De oude versie heeft een 1-2-1 en 2-1-2 indeling in business class, maar bij de nieuwe business class is dat 1-2-1 en 2-2-1. Daarnaast is er in de nieuwe cabine een premium economy class op rij 10, 11 en 12. Deze klasse is nog niet te koop bij de luchtvaartmaatschappij, dus een aantal economy passagiers kunnen geluk hebben. Mocht je in economy class reizen, dan kun je voor €90 een upgrade kopen.

Het volgende toestel dat het nieuwe interieur krijgt is waarschijnlijk OO-SFE. Dit toestel staat momenteel al een aantal dagen Amman waar de werkzaamheden van het vorige toestel ook uitgevoerd werden.

Deze diashow vereist JavaScript.

H/T OMAAT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *