Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.
Een van de mooiste delen van mijn bezoek aan Kenia was misschien wel het bezoek aan het Amboseli National Park. Je kunt hier een hele dag prima verblijven. In en rondom het park zijn er verschillende accomodaties te vinden, maar ze zijn over het algemeen vrij prijzig. Via Airbnb had ik een erg leuk verblijf gevonden, namelijk het Maasai Simba Camp en ook hier te vinden via hun eigen website. Het is een kamp bestaande uit hutjes en tenten, vlakbij het Amboseli National Park. Ga je naar het Amboseli National Park, dan is dit verblijf echt een aanrader! In dit artikel probeer ik aan te geven waarom.
Waar is het Maasai Simba Camp?
Ik heb heel wat verblijven in de omgeving van het Amboseli National Park bekeken. Een ding viel op: ze zijn enorm duur. De recensies waren over de meeste verblijven niet per se enorm, wat je bijna zou verwachten als de prijs zo hoog is. Een aantal verblijven lag ook in het park, wat de hotels nog exclusiever maakte.
Na verschillende verblijven bekeken te hebben, kwam ik uit bij het Maasai Simba Camp. Ongeveer 20 minuutjes van de ingang van de officiële ingang van het Amboseli NP. Het is in het begin niet helemaal duidelijk waar nu precies het kamp is. Destijds stond het camp nog niet goed aangegeven in Google Maps, maar dat lijkt nu wel beter te zijn geworden. Ben je met de auto, rijd dan richting Emali over de A109 (Mombasa Road). Kom je vanuit Nairobi, rijd Emali dan door. Aan de rechterkant kom je uiteindelijk borden tegen waarop staat ‘Amboseli NP’. Je gaat hier verder op de C102 (Loitokitok-Emali Road). Dan moet je nog ongeveer 35 km rijden. Hier zie je uiteindelijk de borden van ‘Maasai Simba Camp. Je bent er dan bijna. Destijds was de brug waarover ik moest rijden ingestort vanwege de vele regenval. Ik weet niet of deze inmiddels weer gerepareerd is, maar een van de beheerders (Kakuta) kwam mij ophalen met een 4×4, en dat was ook wel nodig.
Omgeving Maasai Simba Camp
Een van de redenen wat dit camp zo bijzonder maakt is de omgeving ervan. Het is gewoon in het midden van een savanne gebied, echt een safarigebied dus. Toen ik aankwam liepen er giraffen, zebra’s en impala’s. Met de beheerders van het park kun je zelfs een wandeling hier maken. In de ochtend (6 uur) is het ook mogelijk om een wandeling door het gebied te maken. Erg bijzonder! En met een beetje geluk kun je in de verte ook nog de Kilimanjaro zien.
Aankomst
Zoals eerder al aangegeven kon ik niet helemaal zelf naar het camp rijden, dit vanwege de kapotte brug. Kakuta haalde mij dan ook op bij de plek waar de brug oorspronkelijk zou moeten zijn. Mijn auto parkeerden we bij het lokale ziekenhuis, dat ook in beheer van de accommodatie was, net als de rest van het dorp overigens. Door te overnachten en gebruik te maken van de services van het Maasai Simba Camp draag je een steentje bij aan de lokale gemeenschap, daarom is dit dus ook een goede keus!
Kakuta is erg vriendelijk en vertelt een hoop over het gebied, hij laat ook graag het een en ander zien. Zelf woont hij deels in de Verenigde Staten, waar ook zijn vrouw en kinderen wonen. Hij komt van oorsprong wel uit dit gebied. Bij aankomst op het camp staat er een hele groep met lokals klaar om je welkom te heten en je spullen aan te nemen. Deze brengen ze ook naar je tent of hutjes.
Bij het centrale punt vertelt Kakuta over het camp en de omgeving. Hij stelt iedereen voor en vraagt wanneer je graag welke activiteit zou willen doen. Er is een hoop mogelijk. Hier kun je ook lekker bij een haardvuur genieten van de rust, een boek, een spelletje spelen en een drankje doen.
All-in
Zelf betaalde ik ongeveer €100,- voor een nacht, voor twee personen. Voor dit bedrag sliep je in een tweepersoonshutje, had je ontbijt, lunch en diner. Het is geen 5 sterren hutje, nee dat moet je er niet van verwachten. Je hebt een leuk hutje met bed (+klamboe) en kleine badkamer. Je slaapt in de savanne en het is een geweldig mooi gebied. Daarnaast kon je samen met een van de locals van het camp het gebied bewandelen middels een ochtend of avondsafari. Persoonlijk vond ik het dus niet duur, zeker niet als je kijkt naar de verblijven in de omgeving.
In de avond was het diner in de ‘eetzaal’ een ander gebouw waar ze allerlei lekkers gemaakt hadden. Geef eventuele diëten tijdig door, dan houden ze er rekening mee. de lunch kreeg ik mee in een bakje en kon ik nuttigen tijdens mijn safari in het Amboseli National Park. Ontbijt was in hetzelfde verblijf als het diner.
Goed, ik kan een heel uitgebreide review schrijven, maar ik denk dat de foto’s verder voor zich spreken.
Wat niet in de prijs inbegrepen is, is een tour naar bijvoorbeeld het Amboseli National Park, of eventueel zelfs een meerdaagse tour naar de Kilimanjaro, Tsavo West of Maasai Mara. Goed dat laatste kost wel wat meer, maar is wellicht zeker de moeite! Zelf betaalde ik voor een halve dag met twee personen en een gids ongeveer $80,-. De gids zorgde dat ik in het park kwam, reed overal heen en bracht me weer terug. Eerste wilde ik zelf door het park rijden, maar achteraf was ik erg blij dat ik echt kon genieten van het prachtige park met zijn schitterende flora en fauna! Daarover in mijn volgende artikel meer.
Artikelenreeks
Dit is een artikel uit de reeks artikelen over mijn recente reis naar Kenia.
- 1eArtikel: Trip introductie Safariland Kenia
- 2eArtikel: Review: Retourvlucht KLM AMS-HAJ
- 3eArtikel: Review Ibis Hannover City
- 4eArtikel: Review Luchthaven HAJ & Lounge
- 5eArtikel: Review: AMS-NBO KLM WBC
- 6eArtikel: Review Luchthaven NBO en Domestic lounge
- 7eArtikel: Review KQ EC en BC vlucht
- 8eArtikel: Review Mombasa Hotel
- 9eArtikel: Bestemmingstips: Mombasa
- 10eArtikel: Review MBA Lounge + Luchthaven
- 11eArtikel: Review Ibis Styles Nairobi Westlands
- 12eArtikel: Bestemmingstips Nairobi
- 13eArtikel: Bezoek Hells Gate National Park
- 14eArtikel: Review Amboseli Hotel (dit artikel)
- 15eArtikel: Bestemmingstips Amboseli NP
- 16eArtikel: Bestemmingstips Diani Beach & omgeving
- 17eArtikel: Review Diani Beach resort
- 18eArtikel: Review Luchthaven NBO en Internationale Lounge
- 19eArtikel: Review NBO-AMS KLM WBC
- 20eArtikel: Review Carpatair AMS-HAM
- 21eArtikel: Hamburg Airport + Lounge
- 22eArtikel: Review CDG Lounge
Geef een reactie