5 interessante bestemmingen voor na de Coronacrisis

Een kudde schapen in Tschüi in Kyrgistan (Bron: Unsplash / Patrick Schneider)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Door de huidige situatie is reizen nagenoeg onmogelijk. En dat is niet voor niets. Binnen blijven is het devies. Toch kan het nooit kwaad om alvast te dromen over toekomstige reizen, toch? InsideFlyer selecteerde vijf interessante bestemmingen voor na de Coronacrisis. Twee wat dichter bij en drie wat verder weg. Heb jij al reisplannen gemaakt?

Baltische staten

De Baltische Staten, het spreekt niet bij iedereen tot de verbeelding. Maar de drie landen hebben veel te bieden. Van historische steden als Vilnius, Riga en Tallinn, tot prachtige natuur. Elk van de drie landen kun je afzonderlijk bezoeken, maar als je wat meer tijd hebt kun je er een mooie road trip van maken. Vergeet ook het prachtige Kaunas in Litouwen niet op je lijstje.

Voordeel: de landen zijn zeer betaalbaar. Dit geldt voor zowel de hotelovernachtingen als eventuele autohuur. Afhankelijk van de airline kun je vast een goede deal vinden (bijvoorbeeld met AirBaltic, maar niet meer met de Boeing 737). Je kunt vliegen op Vilnius (VNO), Riga (RIX) en Tallinn (TLL). Zelf maakte ik ooit een reis naar Riga en Tallinn. Dat is alweer flink wat jaren geleden. Ik leerde toen veel over de Russische invloeden en de cultuur. Later bezocht ik ook Litouwen, waar ik onder meer het prachtige kasteel Kaunas bezocht. Een visum is voor EU-burgers niet vereist, aangezien de landen onderdeel zijn van de EU.

Op InsideFlyer kun je meer over deze interessante bestemmingen lezen:

Bestemmingstips: Riga, Letland
Het historisch Marktplein in Riga (Bron: InsideFlyer)

Kirgizië

Ik denk dat je twee keer moest lezen toen je Kirgizië zag. Het is zeker geen bekende toeristenbestemming. Toch wil ik je uitdagen om online eens te zoeken op foto’s van dit land. Je komt dan op werkelijk prachtige plaatjes van onontdekte plekken (zie ook hieronder). Laten we er wel meteen duidelijk over zijn: Kirgizië is niet voor iedereen. Verwacht geen bestemming die volledig op toeristen is ingesteld. Maar als je er een beetje moeite voor doet, dan wordt je zeker beloond. Het land kent een bijzondere eigen cultuur. En zoals de foto’s hieronder laten zien, een prachtige natuur.

Vanuit Nederland vlieg je bijvoorbeeld met KLM naar Moskou en stap je over op Aeroflot voor de vervolgvlucht naar Bishkek in Kirgizië. Tickets zijn wel wat duurder, aangezien er minder op deze stad gevlogen wordt. In het land is een prima netwerk van accommodaties te vinden, maar reken niet op hotels. Een visum is niet vereist indien je korter dan 60 dagen in het land verblijft. Dat scheelt weer in de kosten.

Deze diashow vereist JavaScript.

Canada

Het eigenlijk niet één bestemming, maar een heleboel bij elkaar. Canada heeft eigenlijk voor iedereen wat te bieden. Ook hier kun je prachtige steden vinden, maar ook geweldige natuurparken. Zelf mocht ik zowel de oost- als westkust bezoeken. Ik raad je dan ook zeker een roadtrip van bijvoorbeeld Toronto naar Quebec. Maar ook de regio Vancouver in het westen is de moeite waard. Denk dan ook aan een uitstapje over de grens (per trein) naar het iconische Seattle. Daar heb je dan ook een ESTA visum voor nodig.

De grote steden in Canada (en Seattle) zijn zeer goed bereikbaar vanuit Amsterdam, maar ook vanuit Brussel en Düsseldorf. Het openbaar vervoer in de steden is prima, maar voor reizen tussen de steden raad ik een huurauto aan. Hotels en restaurants zijn niet goedkoop in Canada. Bereid je trip dus goed voor. Een Canadees visum (ETA) is vereist, is niet duur en moet je vooraf aanvragen.

Deze diashow vereist JavaScript.

India

Wil je een nieuwe cultuur ervaren? En ben je nog niet in India geweest? Dan is dit gigantische land zeker een aanrader. Het land biedt niet alleen een groot aantal prachtige steden, maar kent ook een heerlijke (vegetarische) keuken. De mensen zijn zeer vriendelijk en behulpzaam (de gebruikelijke tourist traps en scams daargelaten). Met een beetje voorbereiding zijn steden als Mumbai, Delhi en Agra goed te bezoeken. Heb je langer de tijd, dan kun je meerdere steden over een periode van een aantal weken bezoeken.

Vanuit Nederland, België en Duitsland zijn er diverse verbindingen vanuit bijvoorbeeld Amsterdam, Brussel en Düsseldorf. Openbaar verover in India is van een andere orde dan in Europa. Verwacht (extreem) overvolle treinen. Het busvervoer, met vooraf gereserveerde kaartjes, is prima. Je kunt ook gebruikmaken van binnenlandse vluchten, de kosten daarvan zijn niet al te hoog. Lees je altijd goed in, zodat je weet wat te verwachten. Hotels en restaurants zijn voor Europeanen zeer betaalbaar. Een visum is vereist en moet je vooraf regelen. Het kost je zo’n 10-25 USD, afhankelijk van het type visum.

Op InsideFlyer kun je meer over deze interessante bestemmingen lezen:

Deze diashow vereist JavaScript.

Australië

Dit land zal juist bij velen wel tot de verbeelding spreken. Echter, omdat het zo ver weg is wordt het niet altijd als bestemming gekozen. Dan heeft er waarschijnlijk ook mee te maken dat vliegtickets naar Australië redelijk kostbaar zijn. Toch is het zeker de moeite. Of je nu alleen naar Sydney en Melbourne gaat, of juist de hele Gold Coast afgaat. Het land heeft niet alleen de laidback steden te bieden. Ook de natuur is er prachtig. Denk bijvoorbeeld aan het gebied rondom de Blue Mountains.

Zoals gezegd, de reiskosten naar, maar ook in, Australië zijn niet mals. Het is dus zeker een investering. De bereikbaar het in het land is prima. De treintickets zijn ook duur, maar er is wel een redelijk prima busnetwerk. Een huurauto is dan ook aan te raden als je meerdere steden gaat bezoeken. Let daarbij natuurlijk op een eventuele one-way surcharge. Soms kan een binnenlandse vlucht een goed alternatief zijn. Hotels en restaurants zijn ook niet goedkoop. Het is aan te raden vooraf te kijken in welke periode de prijzen het gunstige zijn. Voor Australië moet je een visum aanvragen. Dit doe je vooraf online en is in veel gevallen kosteloos.

Op InsideFlyer kun je meer over deze interessante bestemmingen lezen:

Deze diashow vereist JavaScript.

Voorbereidingen

De huidige omstandigheden stellen onze samenleving flink op de proef. Dat geldt zeker ook voor de reiswereld. Voordat je een vliegticket boekt voor een van deze interessante bestemmingen raden we aan de wijzigings- en annuleringsvoorwaarden goed door te lezen. Mocht je reis niet door kunnen gaan dan weet je waar je aan toe bent. Houd er ook rekening mee dat de ontwikkelingen rondom het Coronavirus soms snelle veranderingen in regelgeving en voorwaarden kan betekenen. Blijf daarover goed in contact met je airline of reisorganisatie waar je hebt geboekt?

Weten hoe je de reiswereld kunt ondersteunen in deze lastige tijd? Lees dan dit artikel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *