Nederlandse reizigers kiezen steeds meer voor buitenlandse luchthavens2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Nederlandse reizigers kiezen de laatste tijd steeds meer voor buitenlandse luchthavens net over de grens in plaats van luchthaven Schiphol. Desondanks blijft het aantal passagiers op Schiphol nog stijgen. Zo verwerkte de luchthaven in januari nog 4.5 miljoen passagiers.

Nederlander kiest voor buitenlandse luchthaven

Uit een reportage van Een Vandaag bleek dat Nederlandse reizigers de afgelopen maanden steeds meer kiezen voor een luchthaven die net over de grens ligt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Brussel. Düsseldorf of Weeze. Luchthaven Schiphol biedt samen met de regionale luchthavens in Nederland een prima aanbod aan bestemmingen. Dezelfde bestemmingen worden echter vanaf luchthavens net over de gens een stuk goedkoper aangeboden. Naast het feit dat vluchten vanaf Schiphol een paar tientjes duurder zijn krijgen reizigers volgens Een Vandaag ook te maken met hoge parkeerkosten waardoor de keuze voor een buitenlandse luchthaven al gauw gemaakt is.

buitenlandse luchthavens Nederlandse reizigers
Brussels Airport wordt de afgelopen jaren steeds populairder onder de Nederlandse reizigers. (Foto: InsideFlyer – Goffe de Boer)

Daarnaast kozen reizigers vorig jaar al steeds meer voor regionale luchthaven zoals Groningen Airport Eelde. Ook zag Maastricht Aachen Airport vooral in de tweede helft van 2023 een mooie stijging in het aantal passagiers. Zeker in de zomer van 2022 ontdekten al meer Nederlandse reizigers de buitenlandse luchthavens zoals Brussel. De reden was toen de chaos die ontstond op Schiphol toen veel bagagemedewerkers en medewerkers van de beveiliging het werk neerlegden. Hierdoor ontstonden daar lange rijen waardoor reizigers zelfs hun vlucht missten. Nu veel reizigers deze maand hun meivakantie boeken wordt er wel twee keer nagedacht. Blijkbaar willen reizigers problemen en hoge kosten voortkomen waardoor de luchthavens net over de grens een stuk populairder zijn geworden. In de hoge kosten speelt natuurlijk ook de vliegtaks mee. Deze hoge vliegtaks geldt namelijk niet in Duitsland en België.

Uitgelichte afbeelding: InsideFlyer – Marco

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *