Nieuwe Aspire en oneworld lounges geopend op Schiphol2 min leestijd

Schiphol nieuwe oneworld lounge

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Goed nieuws zo aan het einde van de week. Er zijn namelijk twee nieuwe lounges geopend op onze nationale luchthaven Schiphol. Zo heeft de oneworld alliantie deze week haar eerste Europese lounge geopend in Amsterdam. En Swissport opent de deuren van de vernieuwde Aspire Lounge. Beide lounges bevinden zich in het non-Schengen gebied van Lounge 2.

Eerste Europese oneworld lounge

De opening van de oneworld lounge op Schiphol is een primeur voor Europa. Kortgeleden opende oneworld ook al een lounge op de luchthaven van Seoul-Incheon. Dit zijn tot op heden de enige twee lounges van deze alliantie, naast de airline lounges in het netwerk.

De nieuwe Amsterdamse oneworld lounge heeft een ruime oppervlakte van 473 m2. Er is plaats voor heel wat gasten die plaats kunnen nemen bij verschillende soorten zitplekken. Het ontwerp is licht met een knipoog naar de stad Amsterdam. Bureau D/DOCK liet zich daarbij onder meer inspireren door de lantaarns bij de Amsterdamse grachten.

Schiphol nieuwe oneworld lounge

Volgens Schiphol ligt de lounge op hooguit 10 minuten lopen van de gate waar de airlines die lid zijn van de alliantie vertrekken. Aspire Executive Lounges, het loungebedrijf van Swissport, baat de lounge uit.

We hebben een eigentijdse, premium lounge-ervaring ontwikkeld met een inrichting, uitrusting en stoffering die een eerbetoon zijn aan het leven in Nederland. Deze luxe lounge-ervaring maakt het reizen eenvoudig, ontspannend en plezierig. – Jochem Straatman, D/DOCK Art Director

Vernieuwde Aspire Lounge

Het blijft echter niet alleen bij de eerste Europese oneworld lounge op Schiphol. De vernieuwde Aspire Lounge (Lounge 41) opende namelijk ook deze week haar deuren. Beide lounges delen overigens de keuken, waardoor efficiënter gewerkt kan worden.

Voor het ontwerp van de vernieuwde Aspire Lounge is ook gekeken naar wat Amsterdam als stad te bieden heeft. Zo kun je kenmerken van de bekende Amsterdamse School bouwstijl terugvinden en zijn er referenties naar de Nederlandse dijken. Een deel van het meubilair van de oude lounge is trouwens hergebruikt.

Bron foto’s nieuwe lounges: Schiphol

Reacties

 1. Van Gooiland zegt

  “Volgens Schiphol ligt de lounge op hooguit 10 minuten lopen van de gate waar de airlines die lid zijn van de alliantie vertrekken.”

  Oh, wat is het nummer van die gate dan?

  Zal wel stervens druk zijn daar, met al die oneworld vluchten. De passagiers moeten vast hard hollend in- en uitstappen, gezien het aantal vliegtuigen die op hun beurt staan te wachten bij die gate.

 2. Mir zegt

  Het is wel iets langer dan 10 minuten lopen naar de G-gate. Ziet er mooi uit, maar is niet schoon, en het eten was op. Voor de koffie automaat een heel lange rij…sapkannen leeg, alleen als je van wijn houdt, kan je hier drinken? Een medewerker legde plakken brood neer uit een plastic zak, brood dat nog bevroren was. Kan je een kuipje jam op doen. Chaotisch en niet chill.

  • Christian zegt

   Hoi Mir, dankjewel voor het delen van je ervaring. Zelf ben ik nog niet in de lounge geweest, maar de foto’s geven de indruk van een goede kwaliteit. Qua aanbod en service lijkt dat dus tegen te vallen, zeker een gemiste kans voor oneworld als je het mij vraagt. Als we zelfs de lounge hebben bezocht zullen we ook een review plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *