Review: vernieuwde Aspire Lounge Amsterdam Airport Schiphol10 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Aspire Executive Lounges opende kortgeleden haar vernieuwde non-Schengen lounge op Schiphol. Deze lounge is toegankelijk tegen betaling, maar ook met Priority Pass. Tijdens mijn bezoek was ik positief verrast over het mooie uitzicht op de luchthaven. Meer over mijn ervaringen met de vernieuwde Aspire Lounge op Schiphol lees je in deze uitgebreide review. 

Amsterdam Airport Schiphol

Schiphol geniet als grootste luchthaven van Nederland een belangrijke positie in het internationale vliegverkeer. Met al die reizigers moet er natuurlijk ook plaats zijn voor verschillende lounges om frequente reizigers en premium passagiers van dienst te kunnen zijn. Op Schiphol heb je dan ook de bekende KTM Crown Lounges. Lounge 25 voor vluchten naar Schengen landen en Lounge 52 voor non-Schengen. Daarnaast biedt Schiphol ook zelf nog de Privium Lounges aan. Privium heeft zelfs de enige landside lounge op Schiphol. De andere 2 Privium lounges zijn net als bij KLM elk in het Schengen en non-Schengen gebied te vinden.

Review Amsterdam Airport Schiphol Privium ClubLounge West

Aspire Executive Lounges van Swissport is ook aanwezig op Schiphol. De gelijknamige airport lounges zijn op verschillende plekken te vinden. De vernieuwde Aspire Lounge voor intercontinentale passagiers werd recentelijk geopend. Naast deze locatie van Aspire is ook de nieuwe oneworld lounge te vinden. 

Toegang tot de Aspire Lounge Schiphol

Om gebruik te maken van de Aspire Lounges op Schiphol kun je toegang kopen. Dit kost € 40 per persoon als je dit online regelt. Kinderen tot 1 jaar zijn gratis, maar daarboven betaal je het volledige tarief. De andere Aspire Lounge in de Schengen terminal kost trouwens ‘maar’ € 30 per persoon. 

De Aspire Lounges op Schiphol zijn ook toegankelijk voor Priority Pass houders. Afhankelijk van het type abonnement krijg je korting of heb je volledig gratis toegang. Ook het aantal extra gasten is verschillend per abonnement. Zelf beschik ik over een Priority Pass abonnement via mijn American Express Platinum Card. Het Priority Pass abonnement is inbegrepen in de jaarlijkse lidmaatschapskosten. Dat geldt ook voor een eventuele tweede kaarthouder.

Ontvangst

Alhoewel ik deze keer van Amsterdam naar Parijs vlieg (om vervolgens naar Shanghai af te reizen) kan ik de verleiding niet weerstaan om een kijkje te nemen bij de nieuwe Aspire lounge. En met mijn Privium Plus kaart kan ik vrijwel zonder wachttijd de paspoortcontrole passeren, dus veel tijd verlies ik er niet mee. De ingang van de vernieuwde Aspire lounge is trouwens wel een beetje verstopt. Je vindt de lounge na de paspoortcontrole linksachter Starbucks. Hier neem je de trap of lift naar boven. Je kunt ook de bewegwijzering naar Lounge 41 volgen. 

Een paar dagen eerder wilde ik ook al van de lounge gebruikmaken, maar toen was er een wachtrij. Deze keer heb ik meer geluk en kan ik samen met een gast op vertoon van mijn Priority Pass en instapkaart direct naar binnen. De ontvangst is vriendelijk en efficiënt. De medewerker raadt mij echter aan om een andere Aspire Lounge te bezoeken die dichter bij de C-pier is. Hier vertrekt namelijk mijn vlucht. Maar het is gelukkig geen probleem om hier van de faciliteiten gebruik te maken.

Review Aspire Lounge Schiphol

Lounge 41 van Aspire heeft een aardige oppervlakte, maar is zeker niet zo groot als bijvoorbeeld de KLM Crown Lounge. Na de receptie volgt een wat langere gang die gasten naar een eerste, wat meer afgeschermd, deel van de lounge leidt. Hier is ook de self-service bar genaamd ‘Trade Bar’ te vinden. 

Ga je naar links dan valt meteen de flinke raampartij op met uitzicht over onder meer de D pier en de platforms. Er is heel wat bedrijvigheid van vliegtuigen en de grondafhandelaars. Het uitzicht is dus zeker een pluspunt. Het buffet met koude en warme gerecht is trouwens ook hier in het begin van de lounge te vinden. 

Gasten kunnen plaatsnemen bij verschillende soorten zitplekken. Zo zijn er stoelen met lage tafeltjes, maar ook banken en grotere fauteuils met een hoge rugleuning voor wat meer privacy. Aan de rechterkant is nog een apart ruimte ingericht genaamd ‘Botanical Room’. Hier kun je wat meer afgezonderd zitten. 

De toiletten zijn achterin de lounge te vinden. Daar is ook nog een self-service bar om drinken te pakken.

Bar en buffet 

Voor het eten en drinken kun je op verschillende plekken in de Aspire Lounge terecht. Net na de ingang is een apparaat waar je koffie en thee kunt pakken. Deze is ook helemaal achterin de ruimte te vinden. Als je bij de ingang iets verder doorloopt zijn de koude dranken te vinden. Er is keuze uit (bruis)water, frisdranken, wijn, Heineken bier en ook diverse sterke dranken. Alles is zelfbediening. 

Het buffet voorin de lounge biedt naast enkele snacks ook koude en warme gerechten. Tijdens mijn bezoek was er bijvoorbeeld keuze uit salades, champignonsoep, vegetarische curry en couscous. Daarbij worden verschillende soorten brood geserveerd. De keuze is niet heel ruim, maar prima voor een korte pauze voor je volgende vlucht. 

Qua snacks is er keuze uit fruit, muffins, brownies en koekjes. Ook staan er schalen met fruit, crackers en zakjes Croky chips. 

Faciliteiten

Naast het buffet zijn er ook nog andere faciliteiten. Zo zijn achterin de lounge de toiletten te vinden. Er zijn geen douches of slaapplekken, zoals in bijvoorbeeld de KLM Crown Lounge. De website van Aspire spreek overigens wel van douches, maar die heb ik niet kunnen vinden. Verder is er in de gehele lounge gratis WiFi beschikbaar. De verbinding is stabiel en snel te noemen. 

Als de lounge vol is dan kun je gebruikmaken van de digitale wachtrij. Deze is per QR-code bij die ingang toegankelijk. Dat is slim bedacht, want dan hoef je niet bij de ingang van de lounge te blijven wachten. 

Service

In deze review over vernieuwde Aspire Lounge op Schiphol zal ik ook kort ingaan op het serviceniveau van de medewerkers. Zoals ik al schreef is het ontvangst prima op orde. De medewerkers in de lounge zijn ook vriendelijk en beantwoorden vragen netjes. De schoonmaak is echter wel een aandachtspunt. Tijdens mijn bezoek stonden er nog veel borden en glazen verspreid door de lounge. Het opruimen daarvan ging erg langzaam en dat kwam mijns inziens niet door een tekort aan medewerkers. En dat is toch jammer, gezien het feit dat de lounge pas net geopend is. 

Bron foto’s Review Aspire Lounge Schiphol: InsideFlyer – Christian 

Overzicht

Publicatie Datum

20 April 2024

Voordelen

- Snelle en stabiel WiFi-verbinding
- Aparte werkplekken voor zakelijke reizigers
- Digitale wachtrij als de lounge vol is

Nadelen

- Schoonmaak te langzaam/weinig voor het aantal bezoekers
- Geen douches of slaapplekken
- Aanbod eten en drinken beperkt

Sfeer

Service

Ruimte

Voorzieningen

Eten en drinken

Algemene Waardering

Conclusie

Aspire opende recentelijk haar vernieuwde Lounge 41 op Schiphol. De lounge is mooi vormgegeven en biedt een leuk uitzicht over een deel van de luchthaven. Qua eten en drinken is de keuze niet heel ruim, maar voldoende om even tot rust te komen. De schoonmaak kan overigens wel een upgrade gebruiken.

10 min leestijd">
3.5