Welke Fifth Freedom Flights vliegt Singapore Airlines?5 min leestijd

Welke Fifth Freedom Flights vliegt Singapore Airlines?

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Alweer even geleden schreven we op InsideFlyer over de Fifth Freedom Flights van verschillende maatschappijen. Denk hierbij aan KLM, Emirates en British Airways. Maar niet alleen deze maatschappijen hebben het recht om tussen twee ‘vreemde’ landen te vliegen. Er zijn tal van maatschappijen die zo’n Freedom Right hebben afgesloten met bepaalde landen. Ditmaal zullen we Singapore Airlines bekijken. Welke Fifth Freedom Flights Singapore Airlines vliegt lees je dan ook in dit artikel.

Frankfurt – New York       

Met de Airbus A380 vliegt Singapore Airlines vanuit Singapore naar het Duitse Frankfurt. Hier staat het ongeveer 2 uur aan de grond om te laden en lossen, waarna het de Fifth Freedom Flight uit zal voeren naar New York. Deze vlucht wordt op dit moment dagelijks uitgevoerd onder vluchtnummer SQ26. Vanuit Frankfurt (FRA) vertrekt deze vlucht om 8.35u en komt aan in New York (JFK) om 11.10u lokale tijd. Prijzen in de Economy Class van Singapore Airlines starten rond de €500,- voor een retourticket. Voor Premium Economy starten de prijzen rond de €1000,- en voor Business Class flink, namelijk €2.200,-. In de A380 is ook een First Class met Suites aanwezig. Vanaf een slordige €5.500,- kun je een ticket bemachtigen.

Start je je vlucht in Frankfurt dan kun je gebruik maken van de Senator Lounge Frankfurt Airport. Bijvoorbeeld omdat je een Premium Economy of Business Class ticket hebt of omdat je een Gold status hebt bij Star Alliance.

Terug van New York naar Frankfurt vliegt de vlucht onder vluchtnummer SQ25. Deze vlucht vertrekt om 20.55u lokale tijd in New York JFK. De vlucht arriveert in Frankfurt om 10.40u de volgende ochtend.

Welke Fifth Freedom Flights vliegt Singapore Airlines?
New York
Foto: M. den Turck

Hong Kong – San Francisco

Vanuit Singapore vliegt Singapore Airlines ook naar Hong Kong en daarna door naar het Amerikaanse San Francisco. Onder vluchtnummer SQ2 vliegen ze vanuit Hong Kong in bijna 13 uur naar San Francisco. Dit doen ze in de Boeing 777. Deze vlucht wordt dagelijks uitgevoerd. Overigens is er ook nog een dagelijkse ochtendvlucht die rechtstreeks naar San Francisco gaat. In Hong Kong kun je overigens prima vertoeven. Eerder schreven we bijvoorbeeld al over het OV in de stad, dat je gemakkelijk overal naar toe kan brengen.

De SQ2 vertrekt in Hong Kong (HKG) om 23.30u en komt om 21.15 lokale tijd aan in San Francisco (SFO). De terugvlucht, met vluchtnummer SQ1, vertrekt om 01.15u in San Francisco en komt volgens de huidige dienstregeling om 6.35 uur lokale tijd aan in Hong Kong. Hierna vliegt het door naar thuisbasis Singapore.

Manchester – Houston

Wil je vliegen in de A350-900 van Singapore Airlines? Start je reis dan bijvoorbeeld in Manchester. In de Airbus A350 vlieg je in een kleine 10 uur naar Houston. Dit toestel kent drie cabines, namelijk Business Class, Premium Economy en Economy. Voordeel voor de reiziger in Economy is dat er een 3-3-3 opstelling is. In dit artikel kun je een review van de Business Class lezen van de Airbus A350-900.

Ook de terugvlucht kun je deze Fifth Freedom Flight vliegen met Singapore Airlines. Onder vluchtnummer SQ51 vliegt de vlucht om 19.10 lokale tijd vanuit Houston (IAH) naar Manchester (MAN) waar het om 10.05u de volgende ochtend arriveert.

Tokyo – Los Angeles

Een Boeing 777 zal je vanuit Tokyo (NRT) naar Los Angeles brengen. De vlucht met vluchtnummer SQ12 vertrekt om 19.00 vanuit Tokyo om daarna aan te komen om 13.10 lokale tijd in Los Angeles (LAX). De Fifth Freedom Flight is boekbaar in drie klassen. Een Economy stoel is te boeken vanaf €600,-, een Premium Economy stoel vanaf €1400,- en de Business Class stoel vanaf €2.300,-.

U.S. Carriers massaal naar Tokyo Haneda Airport
Shibuya Crossing, Tokyo. Foto: M. den Turck

Als je in Los Angeles bent kun je natuurlijk verschillende bezienswaardigheden bezoeken. Vanuit hier kun je ook gemakkelijk langs de kust naar bijvoorbeeld San Francisco om daar de verschillende attracties te bezoeken. Vanuit daar zou je dan bijvoorbeeld weer de Fifth Freedom Flight naar Hong Kong kunnen nemen, alvorens verder naar je eindbestemming te reizen.

De terugvlucht met vluchtnummer SQ11 vertrekt om 15.30u en arriveert om 19.00 de volgende dag.

Wellington – Melbourne

Wil je graag naar Australië of Nieuw-Zeeland? Dat kan ook met Singapore Airlines. Vanuit Singapore kun je onder andere naar Wellington vliegen via Melbourne. De vlucht van Wellington (WLG) naar Melbourne (MEL) en vice versa is de Fifth Freedom Flight van Singapore Airlines in deze regio. Deze vlucht duurt ongeveer drie en een half uur. De vlucht van Melbourne naar Wellington wordt op dit moment uitgevoerd op dinsdag, vrijdag, zaterdag en zondag. De terugvlucht is op dezelfde dagen en duurt bijna vier uur. Vliegen doe je in de Boeing 777. Een retourvlucht in Business Class is te boeken vanaf ongeveer €700,- en een ticket in Economy koop je vanaf ongeveer €200,-. Leuk om dus kennis te maken met bijvoorbeeld Singapore Airlines.

Bestemmingstips Melbourne - Australië
Strand bij Melbourne
Foto: M. den Turck

Zowel Wellington als Melbourne zijn bijzondere bestemmingen die zeker een bezoek waard zijn. In dit artikel kun je meer lezen over mijn reis door de gave stad Melbourne. In dit artikel van Goffe kun je meer lezen over verschillende activiteiten en bezienswaardigheden in Nieuw-Zeeland.

Moscow – Stockholm

En dan is er nog de vlucht tussen Moskou en Stockholm. Deze Fifth Freedom Flight van Singapore Airlines wordt ook uitgevoerd met een airbus A350-900. De vlucht duurt tussen de twee en drie uur. Deze vlucht wordt op dit moment uitgevoerd op alle dagen van de week behalve woensdag en ook niet op zondag. De vlucht vanuit Moskou (DME) naar Stockholm (ARN) vertrekt om 7.15u lokale tijd en komt om 8.35u aan. De vlucht vanuit Stockholm terug naar Moskou vertrekt om 10.15u en komt aan om 13.30 lokale tijd. Mocht je vanuit Stockholm willen vliegen met Singapore Airlines, dan ben je redelijk voordelig uit met Singapore Airlines. Retour vluchten zijn op dit moment te boeken vanaf €145,-.

Moskou

Singapore Airlines heeft dus een aantal leuke en interessante Fifth Freedom Flights. Sommige daarvan zijn ook nog eens extra voordelig in een van de verschillende cabines die zij aan boord hebben. Welke vlucht zou jij wel eens willen boeken met deze maatschappij?

Featured image: Singapore Airlines

Bij het opstellen van dit artikel is uitgegaan van de op dat moment geldende vluchttijden, inzetbare toestellen en vanaf prijzen. Al deze gegevens zijn onderhevig aan veranderingen, evenals het wel of niet bestaan van bovengenoemde vluchten.

Reacties

  1. Goffe de Boer Goffe de Boer zegt

    Interessant artikel. Gek genoeg heb ik nog nooit met Singapore Airlines gevlogen. ARN-DME lijkt me daarom een leuke optie, zeker omdat ik ook nog nooit in Moskou ben geweest. Ik zie dat een enkele reis van ARN naar DME op de A350 in business class te koop is voor € 292, dat is niet heel gek, retour is duurder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *