Review: Lufthansa Senator Lounge Frankfurt4 min leestijd

lufthansa, senator lounge, frankfurt

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De luchthaven van Frankfurt heeft twee Senator Lounges, eentje voor Schengen vluchten en eentje in de non-Schengen zone. Daarnaast kent de luchthaven nog een aantal Business Lounges. Na aankomst van mijn vlucht met United Airlines uit San Francisco had ik zowat de hele dag voordat ik weer door zou vliegen naar Amsterdam. Deze tijd heb ik doorgebracht in de Lufthansa Senator Lounge in de non-Schengen zone.

Ontvangst

We werden per bus naar het terminalgebouw gebracht en dan hoef je alleen maar de bordjes met ‘connecting flights’ te volgen om bij het gedeelte met vertrekkende vluchten te komen. Bij gate C14 bevindt zich de Lufthansa Senator Lounge. Je hebt toegang tot de Senator lounges als je business class vliegt of als je een Star Alliance Gold kaart hebt. Ik liet mijn boarding pass voor mijn vlucht naar Amsterdam en digitale United Gold Card zien en werd gelukkig toegelaten. Wel werd ik er op gewezen om op tijd naar de Schengen-zone te gaan.

De lounge

Meteen viel me op hoe groot deze lounge is. Dat mag ook wel, want dit is de enige Senator Lounge in de non-Schengen zone. Het interieur ziet er wat koel, maar mooi en goedverzorgd uit.

Lufthansa, senator, lounge, frankfurt
Interieur Lufthansa Senator Lounge Frankfurt.

De kleuren van de stoelen worden keurig afgewisseld waardoor het interieur er wat minder saai uitziet. De gangpaden zijn lekker breed en de stoelen staan een mooi stuk uit elkaar waardoor er genoeg ruimte ontstaat.

senator, lounge, Lufthansa, frankfurt

Overal bevinden zich verschillende soorten zithoeken. Bij elke zitplaats is een stopcontact aanwezig waardoor je hier niet naar hoeft te zoeken.

Lufthansa, senator, lounge, frankfurt
Verschillende zithoeken.

De zitplaatsen aan het raam bieden een mooi uitzicht over de luchthaven, dus vliegtuig spotten met een drankje is hier prima mogelijk. Hier bevinden zich ook een paar ligstoelen.

ligstoelen, senator, lounge, frankfurt
Ligstoelen bij het raam.

De wifi werkt prima in deze lounge. Hier is geen wachtwoord voor nodig en nooit had ik last van langzaam internet.

Lufthansa, senator lounge, frankfurt

Douches

Na een half uurtje wat te hebben geinternet ging ik naar de douches om te vragen om er een douche vrij was. Dit was gelukkig direct mogelijk en meteen mocht ik meelopen.

douche, senator lounge, frankfurt
Douche Senator Lounge Frankfurt.

Alles ziet hier goed en keurig verzorgd uit, voldoende soorten zeep en handdoeken. De douche heeft zowel een sproeier als regendouche.

douche, Lufthansa, senator lounge, frankfurt

Eten en drinken

Het buffet ziet er keurig uit. Ik was hier eerst tijdens het ontbijtbuffet en er is hier keuze genoeg: croissants, baguette, boterhammen, gebakken ei en dat Duitse vlees kan hier natuurlijk niet ontbreken.

Lufthansa, lounge, frankfurt, koud buffet
Het koud buffet.

Ook een warme maaltijd tijdens het ontbijt is hier prima mogelijk. Later op de dag heb ik ook de lunch meegemaakt en ook hier is het buffet prima in orde. Genoeg keuze uit verschillende soorten gerechten.

Lufthansa, lounge, frankfurt, warm buffet
Het warm buffet.

Het hele buffet is mooi ruim opgesteld waardoor je niet steeds voor elkaars voeten loopt. Koffieautomaten bieden veel keuze en verderop kun je terecht voor meer koude dranken.

Lufthansa, senator, lounge, frankfurt

De service in de lounge is uitstekend te noemen. Lege bordjes en kopjes worden direct afgeruimd en ook het buffet wordt steeds keurig aangevuld. Het buffet met koude dranken biedt een selectie aan alcoholische draken met o.a. bier, wijn en whisky.

koude dranken, buffet, frankfurt,, senator lounge
Een grote diversiteit uit koude dranken.

Verderop bevinden zich voldoende zitplaatsen om rustig te eten.

Lufthansa, senator, lounge, frankfurt
Zitplaatsen bij het buffet.

Overige faciliteiten

De rest van de tijd heb ik hier rustig doorgebracht in een van de werkruimtes waar ik onder het genot van een hapje en een drankje rustig wat werk kon doen.

senator lounge, frankfurt, werkruimtes
Werkruimtes Senator Lounge Frankfurt.

Een paar uur later zou ik met vlucht LH996 naar Amsterdam vertrekken.

Lufthansa, senator lounge, frankfurt

Conclusie

De Lufthansa Senator Lounge in de non-Schengen zone in Frankfurt kan ik omschrijven als een aangename plek met alle faciliteiten die je nodig hebt voor of na een lange vlucht. Je merkt direct dat je hier in een Duitse lounge bent, het interieur ziet er wat strak, maar mooi en ruim uit. De lounge kent verschillende zithoeken en een uitzicht op de vliegtuigen is hier prima mogelijk. Ook het buffet is keurig, er is een keuze uit zowel koude als warme maaltijden. Daarnaast kun je in deze lounge ook terecht voor een douche en er zijn werkplekken waar je rustig kunt werken.

Overzicht

Voordelen

- mooie en ruimte setting
- goed en uitgebreid buffet
- veel faciliteiten
- prima service

Nadelen

- interieur mag wel wat vrolijker

Sfeer

Service

Ruimte

Voorzieningen

Eten en drinken

Algemene Waardering

Conclusie

De Lufthansa Senator Lounge in de non-Schengen zone in Frankfurt kan ik omschrijven als een aangename plek met alle faciliteiten die je nodig hebt voor of na een lange vlucht. De lounge kent verschillende zithoeken en een uitzicht op de vliegtuigen is hier prima mogelijk. Ook het buffet is keurig, er is een keuze uit zowel koude als warme maaltijden. Daarnaast kun je in deze lounge ook terecht voor een douche en er zijn werkplekken waar je rustig kunt werken.

4 min leestijd">
4.1

Reacties

 1. Fred zegt

  Goed artikel en mooie lounge. Veel beter dan de vaak veel te drukke business lounges op Frankfurt! Maar volgens mij kom je er niet in met alleen een business class ticket.

  • Goffe de Boer Goffe de Boer zegt

   Dankjewel Fred. Ik heb tot nu toe nog geen LH business lounges bezocht maar was in een business lounge van Austrian Airlines op VIE in januari. Daar is het inderdaad veel drukker.

   Goede opmerking. Ik zie inderdaad dat je met een LH of Star Alliance business class ticket alleen toegang hebt tot de business class lounge en NIET tot de Senator Lounge, ik zal het aanpassen;).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *