Bestemmingstips San Francisco5 min leestijd

San Francisco, VS, USA, Verenigde Staten

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

San Francisco is een van de meest populaire steden in de VS. En dat is niet voor niets. De stad doet erg Europees aan met haar levendige centrum en artistieke buurten. Het is na New York dan ook de duurste stad van de VS, maar een bezoek aan deze stad hoeft helemaal niet veel te kosten.

San Francisco, VS, USA
De beroemde Golden Gate Bridge.

Ik heb San Francisco aangedaan tijdens mijn wereldreis in februari. Direct als je de stad binnenkomt valt het verschil op met andere Amerikaanse steden. De stad heeft geen levenloos centrum en oneindige suburbs met winkelcentra langs de hoofdwegen, maar een centrum dat leeft, waar men woont, werkt en plezier maakt.

De stad staat bekend om haar open-minded en tolerante karakter. De hippie cultuur, waar de stad wereldberoemd mee werd in de jaren zestig van de vorige eeuw, is nog steeds niet volledig verdwenen uit de straten. Dit samen met het mediterrane klimaat maakt de stad tot een van de meest aantrekkelijke en leefbare steden van de VS.

Highlights

San Francisco is een grote stad, met veel verschillende buurten die de moeite waard zijn om te bezoeken. Absolute highlight is natuurlijk de Golden Gate brug, een van de bekendste symbolen van San Francisco, en Amerika in het algemeen. En een bezoek aan de brug kost je niets! Hoogstens 2.50 dollar voor de bus!

Als je van winkelen houdt ga dan vooral naar Downtown. Tussen de wolkenkrabbers vind je lange straten voor eindeloos winkelplezier. Souvenirs kun je echter het beste in Chinatown inslaan.

San Francisco, VS, USA, Verenigde Staten
Chinatown!

Bij Fisherman’s Wharf kun je lekker vis eten of een bezoek brengen aan Boudin Bakery, waar je niet alleen het lekkerste brood van San Francisco kunt vinden, maar ook een gratis rondleiding door de bakkerij kunt krijgen. Vanuit Fisherman’s Wharf kun een bezoek brengen aan Pier 39, een pier vol met restaurants, theaters en veel vreemde winkels. Ook vind je er een beroemde kolonie Californische zeeleeuwen.

San Francisco, VS, USA, Verenigde Staten
De beroemde kolonie Californische zeeleeuwen bij Pier 39.

Voor lekker en goedkoop eten moet je in Mission District (“The Mission“) zijn. Hier vind je naast vele Mexicaanse, Aziatische en typisch Amerikaanse restaurants, een groot park; Dolores Park, waarvandaan je een prachtig uitzicht hebt over de stad.

San Francisco, VS, USA, Verenigde Staten
Vanuit Dolores Park heb je een prachtig uitzicht over de skyline van San Francisco.

Uitstapjes

Vanuit de stad kun je een aantal leuke dagtrips maken. Zo mag een bezoek aan de artistieke gemeenschap Sausalito absoluut niet ontbreken als je in San Francisco bent. Je kunt het stadje makkelijk bereiken per ferry vanuit de Waterfront Harbour in San Francisco. Een enkele reis kost ongeveer 12 dollar.

Je kunt het dorp ook lopend bereiken. Sausalito bevindt zich direct aan de andere zijde van de Golden Gate Bridge. Het lopend oversteken van de beroemde brug is sowieso een aanrader! De vergezichten zijn prachtig. Je ziet niet alleen de Skyline van San Francisco, maar ook Alcatraz. Door de ferry en een bezoek aan Sausalito te combineren met de Golden Gate Bridge kun je er een leuke dagtrip van maken.

San Francisco, VS, USA
De haven van Sausalito.

Voor een andere leuke dagtrip kun je vanuit Fisherman’s Wharf de ferry nemen naar Alcatraz en Angel Island State Park. Op Angel Island heb je tal van mogelijkheden om te wandelen. Bovendien heb je vanaf het eiland een prachtig uitzicht over de skyline van San Francisco, de Bay Bridge en de Golden Gate Bridge.

San Francisco, VS, USA
De San Francisco-Oakland Bay Bridge en de skyline van San Francisco bij nacht.

Het is ook mogelijk om een dagtrip te doen naar beroemde nationale parken als Yosemite en Sequoia, echter de afstanden zijn behoorlijk, waardoor je slechts een aantal uren in het park kunt doorbrengen. Ik zou het dan ook afraden. Je kunt veel beter een auto huren en er een paar dagen op uittrekken vanuit San Francisco.

Volgende week zal op insideflyer.nl een artikel verschijnen met tips voor een leuke en betaalbare roadtrip vanuit San Francisco.

Goedkoop overnachten

Normaal gesproken verblijf ik nooit in hostels, maar aangezien ik graag in het centrum van San Francisco wilde verblijven en niet 150 euro per nacht voor een hotel wilde betalen, heb ik toch gekozen voor een hostel.

Tijdens het zoeken naar een geschikt hostel viel mij het Adelaide Hostel op met een centrale locatie en hoge reviews. Daarnaast boden ze een directe shuttle van de luchthaven aan voor slechts 10 dollar. Als je gebruik wilt maken van deze shuttle is het belangrijk dat je buiten bij de shuttle stopplaats op de luchthaven van San Francisco vraagt naar de Airport Express shuttle.

San Francisco, VS, USA, Verenigde Staten
Een van de huiskamers in het hostel.

Het hostel zit midden in het centrum aan het einde van een korte straat. Vanuit het hostel hoef je maar de hoek om te lopen en je zit midden in het centrum. Union Square is vijf minuten lopen. De locatie is opvallend rustig, ondanks dat je midden in het centrum zit.

Het hostel heeft een zeer huiselijke uitstraling met verschillende grote huiskamers waar je kunt relaxen. Ik had een bed in een 4-persoons dorm geboekt voor 35 dollar per nacht. Dit is voor Amerikaanse begrippen, en zeker San Francisco, erg goedkoop. De kamer was erg ruim met een grote ruimte onder je bed om je bagage op te bergen. Het beste vond ik echter het ontbijt. Beter dan het ontbijt van een gemiddeld Hilton of Novotel. Naast dorms hebben ze ook 2-persoonskamers vanaf 89 dollar per nacht.

Tot slot

Geïnspireerd geraakt? Of heb je nog andere tips? Laat het ons weten!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *