Trip Intro: Een Weekendje Moskou

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Na positieve feedback over de afgelopen trip intro’s van Sieto’s First Class trip naar Brazilië, Bruno’s reünie-trip naar Azië, Theo’s tier point run naar Hawaï en mijn eigen trip naar India leek het mij voor de context weer goed om een korte intro te schrijven over mijn afgelopen (korte) trip. Deze keer geen erg ingewikkelde lange reis, maar ietsje eenvoudiger: een weekendje naar Moskou!

Verjaardag in het buitenland

Ieder jaar probeer ik iets ‘leuks’ met mijn verjaardag te doen. Of dat nu een leuk feest thuis is, een bijzondere vlucht of een uitje in het buitenland – dat maakt me eigenlijk niets uit! Omdat mijn verjaardag dit jaar samenviel met carnaval, leek een feestje thuis me geen goed plan: het grootste deel van mijn vrienden zou  namelijk hoogstwaarschijnlijk ergens in een optocht in het zuiden des lands meelopen. Een combinatie van mijn verjaardag op een exotische locatie vieren en een mooie vlucht maken leek mij daarom een leuk doel. Eerder had ik mijn verjaardag al op plaatsen als Guatemala, Singapore, Thailand en (iets minder exotisch) Antwerpen gevierd en ik heb mijn volledige verjaardag ook een keer doorgebracht in de First Class van een Lufthansa A380 – wat natuurlijk een mooie ervaring was!

Lufthansa First Class
Mijn 22e verjaardag vierde ik in de First Class van Lufthansa – lang leve de frequent flyer miles!

Door drukte met mijn studie en werk zat een lange trip er dit jaar helaas niet in. Ik pakte mijn (altijd groeiende) lijst met ‘droombestemmingen’ en in combinatie met de Airline Route Mapper (klik voor de uitleg over de software) ging ik op zoek naar een dichtbijgelegen bestemming waar ik altijd al eens naartoe wilde en waar ik tegelijkertijd een ‘leuke vlucht’ naartoe kon maken.

Door de vereiste van een leuke, bijzondere, vlucht werd het aantal mogelijke bestemmingen al een stukje kleiner. Onder meer de Garuda-vlucht van Amsterdam naar Londen en de LAN vlucht met de dreamliner tussen Frankfurt en Madrid kwamen in aanmerking. Daarmee werd aan het vereiste van een leuke vlucht wel voldaan, maar zou ik naar bestemmingen gaan waar ik al eerder was geweest, en dat was niet de bedoeling.

LAN Dreamliner 787
Een Dreamliner-vlucht tussen Frankfurt en Madrid was een optie geweest. Hier de LAN Dreamliner in Santiago, waar ik afgelopen november was.

Na wat puzzelen met de Airline Route Mapper viel mijn oog op een route van British Airways tussen Londen-Heathrow en Moskou-Domodedovo die eenmaal per dag wordt uitgevoerd met een longhaul Boeing 747 met daarin een First Class-cabine. Ik wilde altijd nog een keer naar Moskou en ik had nog nooit in de First Class van British Airways gevlogen, dus dat leek mij een goede combinatie! Een beetje puzzelen met award-beschikbaarheid en hotels (lang leve de goedkope Russische roebel!) had ik alles voor elkaar: ik zou mijn verjaardag op de avond van tevoren vieren in Moskou en op de dag zelf in de First Class van British Airways.

Moskou
Mijn 25e verjaardag zou ik vieren in het mooie, maar koude en winterse Moskou

De vluchten

Het belangrijkste was in dit geval dat ik awardbeschikbaarheid zou vinden in de First Class-cabine van BA’s 747 op mijn verjaardag. Een korte zoekopdracht later had ik die awardbeschikbaarheid gevonden. Omdat de Executive Club binnenkort voor mij aanzienlijk minder waard wordt (lees hier (klik) waarom), vond ik het geen probleem om 30.000 Avios uit te geven voor de vlucht van Moskou naar Londen in First Class. Omdat je aan award-boekingen van British Airways gratis binnenlandse vlucht kunt vastplakken, besloot ik als eindbestemming niet Londen, maar de Schotse stad Glasgow te nemen.

Glasgow
Niet alleen naar Moskou, maar ook een dagje naar Glasgow – zonder extra miles te betalen!

Op de heenweg kon ik geen beschikbaarheid vinden in First of Business Class. Omdat er goedkope tarieven beschikbaar waren, besloot ik geen miles in te wisselen op de heenweg, maar voor een bedrag van €130,= de vluchten Amsterdam-Londen-Moskou / Glasgow-Londen-Amsterdam te boeken. Daarmee zou ik dankzij mijn status bij American Airlines iets meer dan 6.000 miles binnenhalen – prima voor die prijs.

Moskou
Mijn trip op de kaart

Door alle overige vluchten ook met British Airways te vliegen, kon ik dankzij mijn American Airlines AAdvantage status op alle punten tijdens mijn reis gebruik maken van de priority-wachtrijen en de lounges, waaronder de nieuwe British Airways lounge op Schiphol (waar Bruno onlangs over schreef (klik)) en de leuke British Airways lounge op de luchthaven van Glasgow met een heuse whiskybar (compleet met open haard) er in!

British Airways lounge Glasgow
De Glenlivet whiskybar in de BA lounge op Glasgow: zo wacht iedere whiskyliefhebber graag op zijn vlucht!

De overnachtingen

Natuurlijk had ik ook overnachtingen nodig. Voor mijn verblijf in Moskou besloot ik gebruik te maken van de altijd goede 2-voor-de-prijs-van-1-aanbieding voor elite leden van Club Carlson. Zeker in combinatie met de goedkope Russische roebel betekende dat dat je voor erg weinig geld kon overnachting in de Russische hoofdstad. Ik wilde erg graag overnachten in het beroemde Radisson Royal Hotel, dat gevestigd is in één van de ‘7 zusters’ – wolkenkrabbers die voor een groot deel de skyline van Moskou bepalen.

Radisson Royal Moskou
Het iconische Radisson Royal – foto met dank aan Radisson Blu

Omdat ik vrij lastminute besloot naar Moskou te gaan, was er helaas geen 2-for-1-beschikbaarheid meer in dit hotel. Gelukkig is Club Carlson vrij goed vertegenwoordigd in Moskou en had ik de keuze uit maar liefst 7 andere hotels waar voor mijn data nog wél 2-for-1-beschikbaarheid was. Ik besloot te kiezen voor het Radisson Blu Belorusskaya-hotel, dat een goede tweede keuze leek in Moskou. Dankzij de tweede nacht gratis en de goedkope roebel betaalde ik voor twee nachten in totaal slechts €50,= – een goede deal! Dankzij de lopende Club Carlson-promotie kreeg ik hiervoor ook nog eens 15.000 bonuspunten bovenop de standaardpunten. Die punten heb ik meteen besteed aan een kamer in het Radisson Poliforum Plaza in León (Mexico), een verblijf dat me anders ruim $100,= had gekost. Voor de €50,= had ik dus niet alleen twee overnachtingen in Moskou, maar ook nog een gratis nacht in Mexico!

Radisson Leon
Met mijn overnachtingen in Moskou kon ik gelijk weer een gratis nacht boeken

Natuurlijk had ik in Glasgow ook nog een hotel nodig. Ik was bezig met mijn Hilton Hhonors fasttrack voor Diamond Status en door wat lopende promoties (dubbele punten, dubbele nachten én 4500 bonus Avios bij British Airways) was de keuze voor een Hilton-hotel snel gemaakt. Het Hilton Glasgow was vrij prijzig op de nacht dat ik er wilde slapen, dus besloot ik voor het Hilton Garden Inn Glasgow City Centre te gaan, dat met €48,= inclusief ontbijt en twee gratis snacks redelijk geprijsd was.

Komende reviews

Natuurlijk heb ik ook weer genoeg aantekeningen gemaakt tijdens mijn weekendje weg om een paar reviews te schrijven voor Ikvliegveel.com. De komende tijd kan je op deze site dan ook de volgende reviews verwachten:

– Radisson Blu Belorusskaya Moskou (Business Class kamer);

– British Airways First Class van Moskou-Domodedovo naar Londen-Heathrow;

– Hilton Garden Inn Glasgow City Centre.

Uiteraard zal ik in alle reviews ook wat informatie over bijvoorbeeld de aansluitende vluchten, de luchthavenlounges en dergelijke geven. Benieuwd naar mijn weekendje naar Moskou? Houd dan Ikvliegveel.com goed in de gaten!

Moskou
Een tipje van de sluier: een weekendje Moskou is zeker een aanrader!

Reacties

  1. Luuk zegt

    Leuke review! Geldt die gratis binnenlandse vlucht bij award-boekingen van BA alleen binnen de UK? Of valt bijv. ook Moskou met een binnelandse vlucht naar St. Petersburg te combineren?

    • Valentijn Kuperus Valentijn Kuperus zegt

      Bedankt! Die geldt helaas alleen binnen de UK, dus je kunt naar alle UK-bestemmingen van BA vliegen zonder extra miles uit te geven. Dat geldt zowel voor als na een andere vlucht. Je kunt dus bijvoorbeeld Edinburgh-Londen-Amsterdam vliegen voor de prijs van alleen Londen-Amsterdam. Houd er wel rekening mee dat het per 28 april aanstaande iets gaat veranderen: dan krijg je de gratis vlucht alleen nog maar bij een intercontinentale vlucht. Bij bijvoorbeeld New York-Londen kan je nog een gratis binnenlandse vlucht maken, maar bij Amsterdam-Londen niet meer. Meer info over de wijzigingen vind je hier: http://ikvliegveel.com/wijzigingen-executive-club/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *