Travelapps: FlightMemory

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Er zijn verschillende sites waar je al je vluchtgegevens kunt opslaan. Zowel de vluchten uit het verleden als de vluchten die je nog te gaan hebt. Flightmemory (klik) is zo’n site.

Je kunt eenvoudig bijhouden wanneer en waar je gevlogen hebt. Met deze ingevoerde gegevens kun je vervolgens kaarten maken van de routes per werelddeel. Je kunt dan de routes zien de je gevlogen hebt. Het is zelfs mogelijk om (tegen betaling) posters te laten afdrukken. Goedkoop is dat niet, Een poster van gemiddeld formaat kost bijna 80 euro inclusief verzendkosten.

Flightmemory vat al je ingevoerde vluchtgegevens samen in een overzicht met verschillende leuke details zoals bijvoorbeeld hoe vaak je qua kilometers om de wereld bent gevlogen of met welk toestel/airline je het meeste hebt gevlogen.

Statistics Flightmemory

Wat nu als je 5 jaar geleden een vlucht hebt gehad van Amsterdam naar Genève en je wilt deze vastleggen in FlightMemory? Via flightstats (klik) kun je aan de hand van de route, vluchtnummer of airport proberen te achterhalen wanneer de vlucht was, wat het vluchtnummer was, welk toestel enzovoort.

Conclusie

Het is een leuk programma met de statistieken over je al je gevlogen en geplande vluchten. Mocht je dit nog nooit bij hebben gehouden en je hebt toch redelijk wat vluchten achter de rug de afgelopen jaren? Dan is het een flinke klus om de vluchten toe te voegen. Als je voor de betaalde premium versie gaat dan is het mogelijk om je vluchten via een Excel (CSV) bestand in te lezen. Een nadeel van de site is dat het wat achterhaalt is en dat er geen app voor is en die gaat er helaas voorlopig ook niet komen.

Reacties

  1. Svdk zegt

    Beste lezer.
    Ik heb een vraag. Wij zouden 11juni naar gran canaria vliegen vanuit dusseldorf. Die hebben we gemist door omstandigheden. Nu had ik daar wat vragen over. Kunnen jullie mij even mailen?

    Groetjes silvy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *