5 Apps voor Travel3 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

In dit artikel vindt je vijf apps voor travel. Hiermee kun je meer uit je reis en miles halen. In dit artikel worden Hotel Tonight, Secret Escpaes, Loungebuddy, Rocketmiles en AwardWallet besproken.

Hotel Tonight

Hotel Tonight is een app waarbij je, anders dan je misschien zou verwachten gezien de naam, een hotel kunt boeken voor de aankomende week. Het is een soort last-minute app voor hotel boekingen. Tegenwoordig is Hotel Tonight actief in vele landen, waaronder Nederland, België en de VS. In Nederland en Belgie kun je bijvoorbeeld in Amsterdam, Antwerpen, Brussel en Rotterdam boeken. In dit artikel (klik) kun je alles vinden over deze app. Met de code KVANHAM krijg je €20,- korting op je eerste hotelovernachting.

Secret Escapes

Onlangs schreven we over Secret Escapes. Dit is een bedrijf dat vakanties en hotelovernachtingen aanbied tegen een korting die kan oplopen tot 70%. Zelf heb ik afgelopen weekend het Radisson Blue 1835 Hotel & Thalasso geboekt met een korting van 83% vergeleken met de eigen site van Radisson. Normaliter biedt Secret Escapes een korting aan die kan oplopen tot 70%, maar dit was een mooie uitzondering. Daarnaast kreeg ik de punten voor het loyaliteitsprogramma van Radisson Blue ook, maar dat is niet altijd zo. Let dus goed op de ‘Terms & Conditions’ van elk loyaliteitsprogramma. Middels deze link krijg je €15,- korting op je eerste boeking. Meer informatie over Secret Escapes kun je in dit artikel vinden.

Loungebuddy

Middels Loungebuddy kun je kijken of er op een vliegveld een lounge is die je kunt bezoeken. Je vult je elite-status(sen) in voor de luchthavens die je bezoekt en loungebuddy geeft je een overzicht van lounges waar je in mag. Tevens kun je in de app vinden wat de openingstijden en voorzieningen zijn. Ook vindt je foto’s en reviews van andere gebruikers, zodat je van te voren weet wat je zult aantreffen in de lounge. Heb je nu geen status of is er een lounge waar je niet met je status naar binnen kan? Dan kun je ook toegang kopen voor een aantal lounges middels de app.  In dit artikel van Kevin kun je alles vinden over de app.

LoungeBuddy

Rocketmiles

Bij Rocketmiles krijg je punten voor je hotel overnachtingen. Met één overnachting kun je tot 5000 punten verdienen. De partners van Rocketmiles zijn o.a. Flying Blue, AAdvantage en Etihad. Mocht je voor 30 juni boeken, dan kun je nog veel extra punten per overnachting verdienen voor je eerste overnachting. Lees dit artikel voor meer informatie – daar kun je alles lezen over hoe Rocketmiles werkt, wie partner zijn en hoe je 1000 bonus Miles kunt krijgen als je je aanmeld voor deze app.

AwardWallet

Met AwardWallet kun je al je loyaliteitsprogramma’s ‘bewaken’. Je kunt automatisch een melding krijgen als je miles bijna verlopen, zien hoeveel je miles je hebt en in de gaten houden wat er bij- en afgeschreven wordt. Als je de wachtwoorden opslaat in AwardWallet dan update de dienst het overzicht, waardoor je altijd een up-to-date overzicht hebt van je miles en loyaliteitsprogramma’s. In dit artikel lees je alles over AwardWallet. Ben je nieuw bij AwardWallet? In dat geval kunnen de eerste tien gebruikers de code ‘free-lmqsz’ gebruiken voor een gratis upgrade naar AwardWallet Plus. AwardWallet komt ook terug in de lessen na een (half) jaar travel hacking (klik) van Lionell.

Awardwallet

 

Welke travel apps gebruik jij? Laat het hieronder of op ons forum weten!

Bij aanmelding via sommige links krijgt de redacteur ook een kleine vergoeding in reistegoed, miles of andere voordelen.
Ikvliegveel is niet verbonden aan Secret Escapes of de andere apps en is geen reisbureau. Check altijd zelf goed voorwaarden!

Reacties

 1. HaikoW zegt

  Grappig, heb nog nooit een van bovenstaande tools gebruikt….
  Zelf gebruik ik al vele jaren (tot grote tevredenheid) de pro versies van TripIt, FlightTrack en Expertflyer.

  Flight track gebruik ik vooral om snel directe vluchten tussen twee steden op te zoeken. Erg handig als je een multi city aan het boeken bent voor het werk of als je wilt zien of het vliegtuig voor je volgende vlucht als geland is. Flighttrack is trouwens met tripit geïntegreerd op het startscherm zie ik dus alle komende vluchten.

  Tripit vangt alle bevestiging emails van het reisbureau, luchtvaartmaatschappij, car rental, hotel etc. af en maakt er een ‘trip’ van. Handig om alle reisinformatie van je trip op 1 plek te hebben. Tripit (net als flighttrack) geeft ook informatie over schema wijzigingen, vertragingen etc. De killer feature voor mij is echter dat ik de trips kan delen met mijn vrouw zodat ze altijd weet waar ik ben (OK, ik kan het niet meer vergeten door te geven 🙂 )

  Expert flyer gebruik ik eigenlijk voor twee zaken:
  1) Flight alerts. Je kunt voor een bepaalde vlucht instellen dat er een email gestuurd wordt als er plek in een bepaalde boekingsklasse beschikbaar komt. Ideale manier dus om succesvol te upgraden.
  2) Beschikbaarheid van mijn geboekte boekingsklasse op eerdere en latere vluchten zodat ik een betere inschatting kan maken of ik langer kan werken of dat als ik inderdaad eerder op het vliegveld verschijn er inderdaad plek is op de eerstvolgende vlucht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *