Radisson Blu Belorusskaya

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Afgelopen februari ging ik om mijn verjaardag te vieren een weekend naar de Russische hoofdstad Moskou (meer info over het boeken van de trip vind je hier (klik)) door de goede 2-for-1 deal die Club Carlson voor de eliteleden heeft en de lopende promotie waarmee je met twee overnachtingen 15.000 bonuspunten kon krijgen, besloot ik voor een Club Carlson hotel te gaan. Het iconische Radisson Royal was op mijn reisdata helaas niet beschikbaar, maar het Radisson Blu Belorusskaya leek op de website van Club Carlson een goede tweede keuze in Moskou.

Radisson Blu Belorusskaya
Het Radisson Blu Belorusskaya – foto met dank aan Radisson Blu

Vanuit Londen-Heathrow landde ik ’s ochtends vroeg op de luchthaven van Domodedovo, een stukje buiten Moskou. Omdat ik erg vroeg was, vertrokken er nog geen treinen naar het centrum. Ik nam een kopje koffie en rond een uur of half 6 nam ik een kijkje op het station bij het vliegveld, waar de Aeroexpress klaarstond voor vertrek naar Moskou.

Aeroexpress Moskou
De Aeroexpress die in een uurtje vanaf Domodedovo naar Moskou rijdt

Een uur later kwam ik aan in het centrum van Moskou, waar ik overstapte op de metro. Een paar haltes verder stapte ik uit en in de verte zag ik boven de daken het Radisson Blu Belorusskaya: op die manier kon ik gelukkig de weg naar het hotel vinden.

Radisson Blu Belorusskaya
Vanaf station Belorusskaya zie je het hotel in de verte al liggen

Ongeveer 2 uur na vertrek vanaf de luchthaven, kwam ik aan bij het hotel. Het hotel zag er van buitenaf vrij groot uit, maar de lobby was verrassend klein: er was een zithoek, een receptie en een bar/restaurant. Alles zag er keurig uit, maar het was niet iets heel bijzonders.

Radisson Blu Belorusskaya
De lobby met daarin een bar en restaurant.

Ik ging in de rij staan bij de receptie en pas na ongeveer een kwartier wachten was ik aan de beurt. Omdat het pas 8 uur ’s morgens was, was er nog geen kamer beschikbaar. Ik liet mijn koffer achter en ging naar het centrum – slechts 3 metrohaltes verderop. Na een paar uur sightseeing op en rond het Rode Plein besloot ik weer terug te gaan om te kijken of er al een kamer voor me vrij was. Ik was ondertussen namelijk toch wel moe van de ‘semi-nachtvlucht’ van nog geen 4 uur tussen Londen en Moskou.

Rode plein
Het Rode Plein bevindt zich op 3 metrohaltes afstand van het Radisson Blu Belorusskaya

Toen ik me om 11 uur weer meldde bij het hotel was er gelukkig een kamer beschikbaar. Als Gold Elite member kreeg ik een upgrade naar een Business Class-kamer en ik kreeg er ook nog eens gratis ontbijt bij – een goede deal voor 25 euro per nacht!

Business Class kamer

Mijn kamer bevond zich op de 15e verdieping. Hij was niet al te groot, maar netjes en verzorgd ingericht – zoals eigenlijk altijd het geval is bij Radisson Blu-hotels.

Radisson Blu Belorusskaya
De stijlvolle Business Class-kamer

De Business Class-kamer bestond uit een comfortabel kingsize bed, een bureau en een luie stoel.

Radisson Blu Belorusskaya
Een lekkere stoel
Radisson Blu Belorusskaya
De kamer vanaf de andere kant

In de kamer bevonden zich ook een minibar en een Nespresso-koffiezetapparaat. De cupjes voor dat apparaat werden een aantal keer per dag bijgevuld – wat ik erg waardeerde!

Radisson Blu Belorusskaya
Nespresso-apparaat

Verder was er uiteraard ook voldoende kastruimte met daarin onderandere badjassen, slippers en een strijkplank.

Radisson Blu Belorusskaya
Kastruimte

Omdat de kamer zicht op de 15e verdieping bevond, had ik vanuit mijn kamer een prachtig uitzicht over de stad Moskou. Niet alleen kon ik de wolkenkrabbers uit het zakendistrict goed zien, ook zag ik 5 van de ‘7 zusters’ waarom de skyline van Moskou bekend staat.

Moskou
Uitzicht vanuit mijn kamer

In de badkamer van de Business Class-kamer bevonden zich een inloopdouche en een apart ligbad.

Radisson Blu Belorusskaya
Badkamer
Radisson Blu Belorusskaya
Ligbad

In de badkamer bevonden zich fijne badproducten van This Works.

Radisson Blu Belorusskaya
Badproducten

Elke avond was er een turndownservice waarbij ook een extra flesje water naast het bed werd gezet, er een bordje fruit op de kamer werd geplaatst en de gordijnen dichtgedaan werden – goede service!

Radisson Blu
Elke avond wat stuks fruit voor het slapen

Faciliteiten

Dan de faciliteiten van het Radisson Blu Belorusskaya: in het hotel bevonden zich een lobbybar en een restaurant. In de lobbybar heb ik een aantal keer wat drankjes gedronken – wat goed beviel. Het restaurant deed vrij ongezellig aan, ik heb dan ook maar besloten om telkens ergens anders wat te gaan eten.

Radisson Blu Belorusskaya
Het (vrij ongezellige) restaurant
Radisson Blu Belorusskaya
De lobby gezien vanaf het restaurant

Naast deze horecagelegenheden was er volgens de website ook een (kleine) fitnessruimte en een sauna – die ik beiden niet heb bezocht.

Locatie

Het Radisson Blu Belorusskaya ligt, zoals ik al aangaf, bij het Belorusskaya-station aan de ringlijn van de Russische metro. Omdat Moskou een enorme stad is, kan je nooit dichtbij alles verblijven. Ik denk dat het Radisson Blu Belorusskaya daarom een prima ligging had aan deze ringlijn: alle plekken van de stad kon je makkelijk en snel bereiken met de efficiënte en goedkope metro. Naar zowel het zakendistrict als het historische centrum was het een minuut of 6 met de metro – prima te doen!

Metro Moskou
Met de indrukwekkende metro reis je snel en voordelig naar de bezienswaardigheden in de stad

In de directe omgeving van het hotel bevonden zich een aantal bars en -recht tegenover het hotel- een grote nachtclub met casino. Verder was er helemaal niets te beleven en was het een beetje een droevige ‘Oostblokwijk’ met hier en daar plotseling een opvallend mooi gebouw (zoals je in veel wijken van Moskou ziet). Als je op loopafstand van bezienswaardigheden, winkels en leuke horecagelegenheden wilt zitten, is het dus beter om voor een ander hotel te kiezen dan het Radisson Blu Belorusskaya.

Golden Palace Moskou
Het enige op loopafstand van het hotel is het -enigszins obscure- Golden Palace

Conclusie

Door de geweldige prijs van 50 euro voor twee nachten waarvoor ik ook nog eens gratis ontbijt (én 15.000 bonuspunten!) kreeg, was het Radisson Blu Belorusskaya natuurlijk een geweldige deal! De kamer was stijlvol ingericht en functioneel, maar verder was het hotel helaas niet veel bijzonders: de faciliteiten waren niet om over naar huis te schrijven en in de directe omgeving van het hotel was niets te beleven.

Gelukkig was je met de goedkope metro in een paar minuten in levendigere gebieden, wat veel goedmaakte. Als ik in de toekomst nog een keer naar Moskou zou gaan, zou ik waarschijnlijk niet meer in het Radisson Blu Belorusskaya verblijven, maar zoek ik liever een hotel met óf wat meer faciliteiten, óf op een betere locatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *