Oneworld wil eerste eigen lounge in Moskou

Welke toestellen vliegen er rond met een OneWorld Livery?

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Luchtvaartalliantie Oneworld wil een lounge gaan openen in Moskou. Dit zou de eerste ‘eigen’ lounge worden. Moskou Domodedovo is een belangrijke hub in Rusland met een groeiend aantal passagiers. Binnenkort wordt er een nieuwe terminal geopend, waar de lounge gevestigd zal worden.

Allianties

Als meerdere airlines samenwerken is dat over het algemeen ook gunstig voor frequent flyers. Wanneer een airline bijvoorbeeld lid is van een alliantie profiteer je ook van elite voordelen bij de andere aangesloten airlines. Heb je bijvoorbeeld status bij British Airways, dan heb je daar in het geval van Oneworld ook wat aan als je met Finnair of Cathay Pacific vliegt.

Andere bekende allianties zijn SkyTeam en Star Alliance. Beide clubs hebben ook eigen lounges. Denk bijvoorbeeld aan de SkyTeam lounge in Londen en Beijing.

British Airways is één van de Oneworld airlines (Bron: Nick Morrish/British Airways)

Moskou Domodedovo

Het vliegveld van Moskou Domodedovo is de thuisbasis van Oneworld lid S7 Airlines. Dagelijks vertrekken in totaal zo’n 150 vluchten, waaronder van British Airways, Iberia, Japan Airlines, Qatar Airways en Royal Jordanian. Dit jaar bediende het vliegveld meer dan 12,6 miljoen reizigers, dat is een groei van 5% ten opzichte van vorig jaar.

Oneworld lounge

De Oneworld lounge die nu aangekondigd is in Moskou Domodedovo is de eerste eigen lounge van deze alliantie. Heel veel details zijn helaas nog niet bekend gemaakt. De nieuwe lounge moet in ieder geval in de nieuwe nog te openen terminal van het vliegveld komen. Volgens Oneworld en de luchthaven moet de lounge ‘world class service’ bieden.

Verdere details worden in 2020 bekendgemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *