Op deze luchthavens vind je een SkyTeam Lounge

Nieuwe SkyTeam Lounge Istanbul & Santiago de Chili

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De grotere airlines zijn over het algemeen aangesloten bij een van de drie bekende luchtvaartallianties. Bijvoorbeeld Star Alliance, OneWorld of SkyTeam. Door samen te werken binnen een alliantie kunnen airlines gemakkelijk hun netwerk uitbreiden door middel van codesharing. Maar er zijn ook tal van andere voordelen. Zo kun je vaak terecht met je frequent flyer voordelen bij alle bij de alliantie aangesloten airlines. Je kan dan bijvoorbeeld de lounge van Air France gebruiken, als je met KLM vliegt op een luchthaven waar deze maatschappij geen lounge heeft. Sommige allianties hebben ook eigen lounges. In dit artikel een overzicht van de airport lounges van SkyTeam.

SkyTeam Elite Plus

Wanneer je bij een van de SkyTeam airlines de juiste status behaald hebt dan krijg je toegang tot alle aangesloten lounges. In totaal zijn dat er meer dan 750. Bij het inchecken zal je over het algemeen instructies krijgen over welke lounges wel en niet toegankelijk zijn. Dat kan bijvoorbeeld te maken hebben met je ticket. Vaak zijn er verschillende terminals voor internationale en intercontinentale vluchten. Zo kun je bijvoorbeeld terecht in de vernieuwde KLM Crown Lounge 52 als je intercontinentaal vliegt. Maar als je binnen Europa vliegt dan ben je juist welkom in KLM Crown Lounge 25.

De nieuwe intercontinentale KLM Crown Lounge
De nieuwe intercontinentale KLM Crown Lounge (Bron: KLM)

Heb je geen status dan wil dat nog niet zeggen dat je geen toegang hebt. Passagiers die reizen in business class of first class krijgen namelijk toegang tot de lounge als onderdeel van hun ticket. Uiteraard kun je ook toegang aankopen (met miles). De kosten hiervoor zijn verschillend per lounge.

Flying Blue

Als je lid bent van Flying Blue dan krijg je lounge toegang vanaf de Gold status. Eerder schreven we al hoe je Flying Blue Gold kunt worden, bijvoorbeeld om te voldoen aan de Gold Challenge als onderdeel van ons InsideFlyer Premium Membership. Sommige airlines hebben aparte lounges voor first class, bijvoorbeeld Garuda Indonesia en Air France. Met de SkyTeam Elite Plus heb je geen toegang tot deze lounges. Daarvoor dien je ook echt first class te vliegen.

SkyTeam Lounges

SkyTeam heeft naast de lounges van de member airlines ook eigen lounges. Deze zes lounges zijn over de gehele wereld verspreid. Ze zijn de vinden in Vancouver, Beijing, Dubai, Hong Kong, Sydney en Londen. In de toekomst zullen er nog minimaal twee nieuwe lounges geopend worden.

De lounge in Vancouver is de gehele week 24 uur per dag geopend. Er is een speciale ontspanningsruimte als je wil uitrusten van je vlucht. Vanuit de lounge heb je een mooi uitzicht het vliegveld. Bekijk hier de digitale rondleiding. In Latijns-Amerika wil de luchtvaartalliantie een eigen lounge openen in Santiago de Chile.

In Azië vind je twee lounges van SkyTeam, namelijk in Beijing en in Hong Kong. De lounge in Beijing werd in 2016 toegevoegd aan SkyTeam’s eigen loungecollectie. Deze lounge is niet 24 uur per dag geopend, maar sluit om 1.00 uur ‘s nachts. Er is plaats voor zo’n 160 gasten. Bekijk hier de virtuele rondleiding. In Hong Kong is de lounge ook geopend tot 1.00 uur. Er kunnen 230 gasten tegelijkertijd terecht in de lounge. In deze lounge is zelfs een speciale ruimte ingericht voor yoga sessies. Bekijk hier de virtuele rondleiding.

Skyteam lounge Beijing
Skyteam Lounge Beijing (Bron: SkyTeam)

In Dubai is de lounge bijna 1.000 m2 groot. Je kunt er 24 uur per dag terecht. Ook aan gezelschappen met kinderen is gedacht. Zo kun je terecht in een speciale Kids’ Room. Bekijk hier de virtuele tour. Lees ook onze Review van deze lounge. In de Review van China Southern Economy Class Dreamliner van Dubai naar Wuhan schreven we ook over deze lounge.

Skyteam Lounge Dubai
Skyteam Lounge Dubai (Bron: SkyTeam)

De Lounge in Sydney is wat kleiner dan de andere lounges, namelijk bijna 800 m2. Er kunnen 150 gasten terecht. Ook de openingtijden zijn anders de andere lounges, om 22.00 uur is de sluiting. De openingstijden verschillen overigens per seizoen. Bekijk hier de virtuele rondleiding.

In Europa vind je alleen een SkyTeam lounge in Londen. De lounge bestaat uit twee verdiepingen met in totaal 1.600 m2. Er kunnen 300 gasten terecht. Hier kun je ook gebruikmaken van de Clarins Spa. Voor first class reizigers is een apart gedeelte ingericht. Bekijk hier de virtuele rondleiding. Lees ook onze Review van deze lounge. De luchtvaartalliantie is van plan om ook in Istanbul een eigen lounge te openen op het nieuwe vliegveld. Deze is momenteel (nog) niet geopend voor reizigers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *