Nieuwe SkyTeam Lounge Istanbul & Santiago de Chili2 min leestijd

Nieuwe SkyTeam Lounge Istanbul & Santiago de Chili

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Naast de al bestaande lounges van het SkyTeam komt er binnenkort een nieuwe lounge bij op het Zuid-Amerikaansecontinent. Deze lounge zal komen op het vliegveld van Santiago de Chili. Ook zal de bestaande lounge in Istanbul verplaatsen.

Santiago de Chili

Dit wordt de eerste bestemming voor een lounge van Skyteam in Zuid-Amerika. Santiago de Chili is de hoofdstad van Chili. In februari gaf Christian al aan dat dit een aanrader was voor een mogelijke bestemming in 2018.

Passagiers die vliegen met een van de SkyTeam-partners kunnen gebruikmaken van deze lounge. Het betreft hier passagiers die vliegen met:

  • KLM, Alitalia, Aerolíneas Argentinas, Air France, Aeromexico, en Delta Air Lines.

Net als bij andere lounges kun je gebruikmaken van de lounge als je een Business Class-ticket hebt, je betaalt voor de lounge of je een Flying Blue Elite Plus lid bent.

De nieuwe lounge zal van alle gemakken voorzien zijn. Hierbij valt te denken aan gerechten uit de regionale keuken, vers bereide gerechten, of internationale gerechten. Ook kun je genieten van lekkere Chileense snacks.

Naast het eten dat je hier kunt nuttigen, zullen er ook wijnen, bieren en non-alcoholische dranken aanwezig zijn. Wil je je even opfrissen? Ook dat is mogelijk, net als dat je rustig kunt werken, of gezellig met je gezelschap rond de tafel kunt zitten.

Santiago de Chili
©theculturetrip.com

Istanbul

Naast de nieuwe lounge in Santiago de Chilli kondigde SkyTeam CEO Perry Cantarutti aan dat de lounge in Istanbul verplaatst zal worden naar het nieuwe internationale vliegveld van Istanbul, ‘Istanbul New Airport’ genaamd (IST, toekomstige IATA Airport code). Deze luchthaven moet Istanbul Atatürk Airport (ISL, toekomstige IATA Airport code) ruimte geven aan Turkish Airlines om verder te kunnen groeien.

Huidige SkyTeam lounge op Istanbul Atatürk Airport

Op dit moment zijn ze in Turkije bezig met de puntjes op de ‘i’ zetten om het vliegveld zo snel mogelijk open te krijgen.

Vluchten van Aeroflot, Air France, KLM, MEA, Saudia and Tarom zullen verplaatst worden van Istanbul Atatürk Airport naar het nieuwe vliegveld Istanbul New Airport zodra dit mogelijk is. Om de SkyTeam-members nog te kunnen bedienen zal er daarom op het nieuwe vliegveld een nieuwe lounge geopend worden.

Net als dat de luchthaven in Santiago van vele gemakken voorzien zal worden, zal dit ook gebeuren in Istanbul. Vergelijkbare voordelen zullen ook hier aanwezig zijn, aangevuld door typisch Turkse gerechten die vers bereid worden.

Lounges

De lounges zullen aan het eind van het jaar openen. De exacte datum is nu nog onbekend. Nu heeft SkyTeam al verschillende lounges. Deze zijn te vinden op de volgende vliegvelden:

Welke SkyTeam lounges heb jij al bezocht? Zodra we meer weten over de opening zullen we dat op InsideFlyer melden.

Foto’s: SkyTeam.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *