Flying Blue Promo Awards Maart 20188 min leestijd

Flying Blue Promo Awards Maart 2018

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Net zoals elke maand zijn er ook deze maand weer nieuwe Flying Blue Promo Awards te boeken. Elke maand zijn er nieuwe Promo Award aanbiedingen voor vluchten van Air France en KLM. Bij deze aanbiedingen kun je tot wel 50% miles besparen op het reguliere tarief. De nieuwe aanbiedingen zijn te boeken van 1 maart t/m 31 maart.

Wat is er te boeken?

Deze maand zijn er weer verschillende tarieven te vinden voor Economy-, Premium- en Business Class tickets. Vluchten worden uitgevoerd door KLM of Air France. Ik heb ook verschillende tarieven gevonden waarbij je een overstap hebt naar een andere maatschappijen, bijvoorbeeld China Eastern vanaf Beijing of Shanghai naar Ho Chi Minh. Interessant is dat vluchten 3 maanden van tevoren geboekt kunnen worden. Zo heb je nog genoeg tijd om je vlucht goed voor te bereiden en zonder zorgen kunt vertrekken. Deze maand zijn er voor alle regio’s aanbiedingen, hieronder zal ik elke regio uitlichten en een voorbeeld vermelden.

Europa

Binnen Europa zijn er alleen aanbiedingen met 20% korting. De tarieven liggen tussen de 6.800 en 8.400 miles voor een enkele reis. Voor een retour betaal je het dubbelen, dus tussen de 13.600 en 16.800 miles. Reizen doe je in de periode van 1 mei 2018 t/m 30 juni 2018. Alle Promo Award aanbiedingen zijn in Economy. Vluchten vertrekken vanaf Schiphol, Charles de Gaule of Orly. Persoonlijk vind ik deze aanbiedingen nooit heel aantrekkelijk omdat je relatief veel betaalt voor een korte vlucht in Economy. Ik zou mijn miles dan liever bewaren voor een Premium of Business Class ticket.

Hieronder een voorbeeld uitgewerkt voor een lang weekend naar Dublin vanuit Schiphol. Het betreft het weekend van vrijdag 11 t/m maandag 14 mei 2018. Betaal je met Promo Awards dan kost het je 13600 miles + €36,19. Ga je alleen voor de euro’s, dan betaal je in dezelfde periode €108,10 incl. boekingskosten.

Promo Award Dublin
Betalen met alleen euro’s

 

De overige Promo Awards in Europa zijn als volgt:

Noord-Amerika

Deze maand maar een aanbieding richting Noord-Amerika. Je kunt samen met KLM vliegen naar de Canadese stad Calgary. Voor 46.875 miles vlieg je in World Business Class. Voor 93.750 miles vlieg je zelfs retour in World Business Class Reizen doe je in de periode van 1 mei 2018 t/m 30 juni 2018. Je bespaart met deze deal 25% op de normale tarieven.

Hieronder een voorbeeld uitgewerkt voor langere tijd in Calgary. Je hebt mooi de tijd om de stad en omgeving te verkennen. Vanuit de stad zou je ook gemakkelijk nog het nabijgelegen natuurpark Banff National Park kunnen bezoeken. Je vertrekt van Schiphol en komt aan op Calgary International Airport. Het betreft de periode van vrijdag 11 t/m zondag 20 mei 2018. Je vliegt met de Boeing 787 Dreamliner die de reverse herringbone stoelen heeft. Betaal je met Promo Awards dan kost het je 93.750 miles + €420,06. Ga je alleen voor de euro’s, dan betaal je in dezelfde periode €2.528,06 incl. boekingskosten. Je bespaart dus veel geld als je deze Promo Award boekt.

Promo Award Calgary
Betalen met alleen euro’s is een stuk duurder in dit geval!

Caribisch gebied

Zes verschillende aanbiedingen zijn er in het Caribisch gebied. Al heb ik mijn bedenkingen bij de topografische kennis bij Air France-KLM, aangezien een deel echt niet in het Caribisch gebied te vinden is. Goed, desalniettemin zijn er zes tropische aanbiedingen te vinden. Je kunt vliegen in zowel Economy, Premium als Business Class. Vluchten worden uitgevoerd door KLM of Air France. Ook Paramaribo staat er weer tussen, deze keer alleen maar met 25% korting op het normale tarief. Het blijft een leuke bestemming, meer hierover kun je hier lezen.

Naast Paramaribo zijn ook Cayenne, Fort de France, Pointe à Pitre, Saint Denis en Antananarivo in de aanbieding. Allemaal met 25% korting. Tarieven zijn verschillend per klassen, maar liggen tussen minimaal 18.750 en maximaal 56.250 miles per enkele reis.

Vlieg bijvoorbeeld naar Saint Denis in de Indische Oceaan. Voor 90.000 miles en €271,71 retour vlieg je in Premium Economy met Air France tussen donderdag 10 en zondag 20 mei. Betaal je met alleen euro’s? Dan kost het je €1739,71. Vliegen doe je vanaf Paris Orly.

Promo Award Saint Denis
Saint Denis betaald met euro’s

 

De periode waarin je kunt reizen ligt van 1 mei 2018 t/m 30 juni 2018.

De overige Promo Awards in de Cariben zijn als volgt:

Afrika

Deze maand zijn er twee mooie Economy aanbiedingen naar Afrika. Beiden met 50% korting op de normale tarieven. Je kunt vliegen vanuit Paris Charles de Gaulle naar Cotonou in Benin of Lomé in Togo.

Vliegen naar Cotonou kost je met deze Promo Awards slechts 25.000 miles en ongeveer €250,-. Betaal je in euro’s, dan kost het je ongeveer €630,-.

Promo Award Cotonou
Cotonou betaald met euro’s

 

De periode waarin je kunt reizen ligt van 1 mei 2018 t/m 30 juni 2018.

De overige Promo Awards in de Cariben zijn als volgt:

Azië

Helaas deze maand maar een aanbieding richting Azië, en wel naar Ho Chi Minh in Vietnam. Je vliegt met Air France vanuit Parijs naar deze prachtige stad in Premium Economy voor 80.000 miles retour. Dat is 50% korting op het normale tarief, een groot verschil en daarmee dus ook een mooie aanbieding om ook eens te genieten van het Franse Premium product.

Vlieg bijvoorbeeld in de periode van donderdag 10 t/m zondag 20 mei naar Ho Chi Minh met Air France. Dan betaal je met miles 80.000 miles en €271,79 aan taxen. Vlieg je in dezelfde periode maar betaal je met euro’s dan kost het je €1515,79.

Promo Award Ho Chi Minh
Ho Chi Minh betalen met euro’s kost je een hoop meer.

De periode waarin je kunt reizen ligt van 1 mei 2018 t/m 30 juni 2018.

Midden-Oosten en Centraal Azië

Vier aanbiedingen in dit gebied deze maand. De interessantste is naar Dubai. Voor 50.000 miles (50% korting) kun je retour in Business Class vanuit Schiphol of Parijs met KLM of Air France. Overige aanbiedingen zijn met 25% korting naar Caïro, Teheran of Amman. Gevlogen kan worden in verschillende klassen met beide airlines.

Vlieg bijvoorbeeld naar Dubai in de periode van donderdag 10 t/m maandag 21 mei 2018. Op de heenweg vlieg je met KLM op de terugweg met Air France en maak je een tussenstop in Parijs. Voor 50.000 miles en €369,80 retour vlieg je in World Business Class Betaal je met alleen euro’s? Dan kost het je €2238,80.

Promo Award Dubai
Dubai betaald met euro’s

De periode waarin je kunt reizen ligt van 1 mei 2018 t/m 30 juni 2018.

De overige Promo Awards in deze regio zijn als volgt:

Wil je nog wat tips voor Dubai? Lees dan eens dit artikel van Goffe.

Indisch Subcontinent

Net als bij Noord-Amerika is ook op het Indisch Subcontinent maar één aanbieding. Deze keer vlieg je met Air France voor 90.000 miles retour in Premium Economy vanaf Parijs naar Mumbai in India. Eerder schreef ik hier en hier over de hotels waar ik toen verbleef.

Reizen doe je in de periode van 1 mei 2018 t/m 30 juni 2018. Je bespaart met deze deal 25% op de normale tarieven.

Hieronder een voorbeeld uitgewerkt voor langere tijd in Mumbai. Je hebt mooi de tijd om de stad en omgeving te verkennen. Het betreft de periode van vrijdag 11 t/m zondag 20 mei 2018. Je vliegt met de Airbus A340. Betaal je met Promo Awards dan kost het je 90.000 miles + €210,89. Ga je alleen voor de euro’s, dan betaal je in dezelfde periode €1526,89 incl. boekingskosten. Ook hier bespaar je dus veel geld als je deze Promo Award boekt. Echter vind ik het persoonlijk veel miles voor een Premium Economy.

Promo Award tarieven naar Mumbai
Betaal je met euro’s dan is het een flink bedrag.

Midden- en Zuid-Amerika

En ook in deze regio maar één aanbieding. Deze keer naar Caracas, de hoofdstad van Venezuela. Je vliegt met Air France voor 52.500 miles retour in Economy van Parijs naar deze stad.

Reizen doe je in de periode van 1 mei 2018 t/m 30 juni 2018. Je bespaart met deze deal 25% op de normale tarieven. Ik heb gezocht naar beschikbaarheid maar kan deze niet vinden. Wel heb ik de normale tarieven gevonden. Je betaalt dan ongeveer 70.000 miles en €214,42. Niet genoeg miles? Dan kun je er ook voor kiezen om de gehele vlucht te betalen, dit kost je dan €667,91.

Caracas met miles
Caracas met euro’s

Niet genoeg miles?

Het zou natuurlijk heel jammer zijn als je deze nieuwe Flying Blue Promo Awards net niet kunt boeken omdat je onvoldoende miles hebt. Je kunt ze natuurlijk nog bij elkaar vliegen, maar waarschijnlijk duurt dat nog een poos. Wat je in dat geval kunt doen is een Flying Blue American Express kaart aan vragen via deze link. Deze heb je in Silver, Gold en Platinum. Afhankelijk van de kaart die je kiest (en krijgt) krijg je een sign up bonus. Deze kunnen oplopen tot wel 20.000 miles, dat is al gauw een retour in Europa, en bijna een enkele reis WBC naar Dubai, deze maand. Ben je benieuwd welke kaarten er zijn? Dan kun je dit artikel van Goffe eens lezen. Of ben je benieuwd naar de ervaring van mij, lees dan dit artikel eens.

Weer een aantal mooie deals deze maand. Vooral de WBC deal naar Dubai, Premium Economy naar Ho Chi Minh en de Economy deal naar Lomé en Cotonou. Welke deal kies jij in deze periode?

Foto’s: flyingblue.com

De Flying Blue Promo Awards zijn onderhevig aan voorwaarden. Deze kun je hier onderaan de pagina vinden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *