Behaal vliegensvlug de Flying Blue Gold Status in 90 dagen met deze XP-Deals

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

In de periode voor de zomer hebben we de Premium Memberships geïntroduceerd. Dit Premium Membership kan je een mooi aantal kortingen en voordelen opleveren bij verschillende partners. Er zijn twee pakketten, waarbij het Hotel-pakket je korting oplevert bij hotels. Bij het Air-pakket wordt je uitgedaagd 90 XP te behalen binnen 90 dagen, waarna je gelijk de Flying Blue Gold status krijgt. Wellicht ben je nog aan het twijfelen om het Air-pakket aan te schaffen of vind je het lastig om de juiste vluchten bij elkaar te vinden om die XP bij elkaar te harken. In dit artikel zullen we enkele XP-Deals voor je op een rijtje zetten die je kunnen helpen om je Flying Blue Gold Status vliegensvlug binnen 90 dagen te behalen!

Aanschaf

Allereerst is het belangrijk te weten dat je nog géén elite status mag hebben bij Flying Blue. Je moet dus nog een account aanmaken of Flying Blue Explorer zijn. Aanmelden voor Flying Blue kun je hier doen. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat je het InsideFlyer Premium Membership aanschaft. Zorg dat je aan alle voorwaarden voldoet voordat je overgaat tot de aanschaf, dus check deze goed. Via deze pagina kun je alle voordelen teruglezen van het Premium Membership, alsook het Premium Membership ‘Air’ of ‘Hotel’ aanschaffen.

Hoe kom ik aan die 90 XP?

De vraag zoals hierboven is eigenlijk gemakkelijk te beantwoorden. En op meerdere manieren:

  • Veel vliegen,
  • Business Class vliegen,
  • Een aantal keer overstappen,
  • 90 XP behalen in één trip.

Het meest gemakkelijke is de 90XP in 90 dagen te behalen door een Business Class trip te boeken. Dit kan een reis binnen of buiten Europa zijn, maar dat is natuurlijk ook afhankelijk van je portemonnee.

Een makkelijk voorbeeld om namelijk die 90XP te behalen is bijvoorbeeld een reis naar Billund. Op het forum is deze al een aantal keer voorbijgekomen, met dank aan de forumleden. De reis zou er dan als volgt uitzien kunnen zien:

Behaal vliegensvlug de Flying Blue Gold Status in 90 dagen met deze XP-Deals

Deze reis kun je vinden via onder andere Google Flights en boeken bij Air France of KLM. Je spaart in een trip dus die 90XP bij elkaar. Je vertrekt vanuit Düsseldorf en vliegt via Parijs en Amsterdam naar het Deense Billund. Ik heb prijzen gezien tussen de €418,- en ongeveer €650,-. In dit en dit artikel lees je twee reviews over de vlucht naar Billund.

Andere mogelijkheden

Ook een trip naar Oslo levert je voldoende XP op voor de Gold status door te vliegen in Business Class. Ook bij deze reis heb je een overstap in Parijs en Amsterdam. Een totaal van 6 vluchten. Dit levert je dus 6x 15XP = 90XP op. Bedragen liggen rond de €533,-. Naast een mooie trip naar Oslo of omgeving ervan heb je dus ook met een reis je Flying Blue Gold status al binnen. Andere bijkomstigheid is dat je van de lounges op zowel Schiphol alsook Parijs en Oslo kunt genieten. Hiervoor hoef je geen extra toegang aan te schaffen.

Behaal vliegensvlug de Flying Blue Gold Status in 90 dagen met deze XP-Deals

Een andere handige manier om vlot en relatief goedkoop XP te sparen is door een Fifth Freedom Flight te vliegen. Dit is een vlucht tussen twee vreemde landen die uitgevoerd wordt door een maatschappij. KLM heeft een aantal van deze vluchten. Zelf vloog ikzelf onlangs deze vlucht tussen Singapore en Bali wat mij 15XP per enkele reis opleverde. Het kostte me ongeveer €150,- per enkele reis. Mocht je dus al in Bali, Singapore of een van de andere bestemmingen zijn, wellicht kun je iets combineren. Leuk is de nieuwe Jan Taminiau amenity kit en natuurlijk het Delfts Blauwe KLM Huisje.

Deze diashow vereist JavaScript.

In Economy

Zoals je wellicht al merkt is de Flying Blue Gold status het gemakkelijkst te behalen door een of meerdere keren Business Class met een SkyTeam partner te vliegen. Uiteraard kun je ook Economy vliegen, maar dan duurt het langer. Hieronder enkele bestemmingen die je wel het een en ander opleveren.

Voor €580,- kun je vanuit Antwerpen Station via Amsterdam en Dubai naar Nairobi in Kenya vliegen. Dit levert je 42XP op. Een deel van de reis is met de trein. Een ander deel met KLM en Kenya Airways. Je zou de vlucht in de nieuwe Boeing 787-10 van KLM kunnen vliegen en de Boeing 787-8 van Kenya Airways.

Bestemmingstips Nairobi, Kenia
Heliplatform Kenyatta International Conference Centre

Voor zo’n €466,- vlieg je naar Montreal vanuit Düsseldorf via Amsterdam en Parijs. Je spaart 40XP op deze vlucht, maar kunt ook vertrekken vanuit bijvoorbeeld Antwerpen.

Behaal vliegensvlug de Flying Blue Gold Status in 90 dagen met deze XP-Deals

Met verschillende overstappen vlieg je naar San Francisco, gelegen aan de westkust van de Verenigde Staten. Je kunt 41XP sparen op deze trip. Kosten van deze trip liggen rond de €550,-. Maar met wat knutselen kan het voordeliger uitvallen.

Deze diashow vereist JavaScript.

Aangezien je nog t/m 31 december 2019 hebt kun je nog wat vluchten boeken en uitvoeren, afhankelijk van je vakantiedagen uiteraard. Maar je moet dus al gauw twee of drie keer in Economy vliegen om de 90XP te behalen. Zeker ook leuk, maar het kost je meer tijd.

Premium Economy

Niet vliegen in Economy, maar ook niet in Business Class? Dan is er nog Premium Economy, bijvoorbeeld bij Air France. Je spaart dan net wat meer XP per vlucht, maar bent over het algemeen ook iets minder geld kwijt.

Airbus A330 van Air France ondergaat een innerlijke metamorfose
Premium Economy in de A330-200 van Air France

Binnen Europa kun je veelal geen Premium Economy vliegen, maar op de langere vluchten wel. Hieronder twee voorbeelden.

Het eerste voorbeeld gaat naar Mumbai, India. Je vertrekt bijvoorbeeld vanuit Düsseldorf en vliegt via Parijs naar Mumbai in Premium Economy. Dit levert je 50XP op en kost je €872,-. Deze vlucht kun je hier via Google Flights vinden. Soms ook te combineren met vertrek vanuit Antwerpen, Amsterdam of Brussel.

Bestemmingstip Mumbai City

Behaal vliegensvlug de Flying Blue Gold Status in 90 dagen met deze XP-Deals

Liever naar China, probeer Beijing eens. Deze bruisende, maar zeker ook indrukwekkende stad moet je eens bezocht hebben. Vanuit Beijing kun je ook heel gemakkelijk delen van de Chinese Muur bezoeken, echt de moeite waard! Terug naar de tickets. Beijing vlieg je vanuit Düsseldorf via Parijs aan in Premium Economy. Kosten liggen rond de €825,- en levert je 58XP op.

Behaal vliegensvlug de Flying Blue Gold Status in 90 dagen met deze XP-Deals

Op naar de laatste XP, op naar de 90XP voor je Flying Blue Gold Status. Was je nog aan het twijfelen om het InsideFlyer Premium Membership aan te schaffen, dan hopen we dat we met bovenstaande trips je twijfel hebben weggehaald. De 90XP in 90 dagen is dus vrij gemakkelijk te behalen. Uiteindelijk levert de status je mooie voordelen op, van lounge toegang tot het meenemen van de (extra) koffer of stoelselectie. Alle voordelen lees je hier op je gemak nog eens terug en hier schaf je het pakket aan. Mocht je nog vragen hebben over het Premium Membership, stel ze dan hier op de speciale forum pagina.

Premium Membership Disclaimer

Op deze promotie zijn naast de algemene InsideFlyer Premium Membership voorwaarden ook nog specifieke actievoorwaarden van toepassing. Deze worden bij de aanschaf van het pakket gecommuniceerd. Deelnemers die niet aan alle actievoorwaarden voldoen, hebben geen recht op de upgrade naar Flying Blue Gold. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *