Met deze airlines ben je het vaakst op tijd

Zo ziet KLMs nieuwe World Business Class Dreamliner cabine eruit

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vertraging is een van de grote ergernissen van vliegen. Als je de planning van je reis perfect hebt afgestemd dan kan een vertraging of annulering flink roet in het eten gooien. Sommige airlines hebben een betere naam dan anderen als het gaat om punctualiteit. Alhoewel de airline zelf er ook niet altijd wat aan kan doen. Zo kan slecht weer of problemen op de luchthaven ook flinke verstoring opleveren. In dit artikel een overzicht van de airline die zich de afgelopen tijd procentueel het vaakst aan de dienstregeling hebben gehouden volgens de website FlightStats.

Europa

Laten we eerst kijken naar de on time performance (OTP) van de Europese airlines. In juli 2019 had Alitalia een OTP van ruim 77%. Dat betekent dat 77% van de vluchten op tijd aankwam. Alsnog had zo’n 22% van de vluchten een vertraging van 15 minuten of meer. Als tweede volgt Iberia met bijna 80% van de vluchten die op tijd aankwam. Zo’n 20% had dus een vertraging van 15 minuten of meer. Van de Europese airlines scoorde KLM afgelopen maand het beste. De Nederlandse nationale carrier voerde 82% van de vluchten op tijd uit. De vluchten die niet op tijd aankwamen (vertraging van >15 minuten) hadden een gemiddelde vertraging van 42 minuten. Van de top drie is dit wel het hoogste. Kijken we overigens naar een maand eerder dan komt KLM op de tiende plaats. Air France nam toe de derde plaats in.

Luchtruim Iran gemeden door KLM en andere airlines
KLM voerde van alle Europese airlines procentueel de meeste vluchten op tijd uit in juli 2019 (Bron: KLM / FlightStats)

Airlines die afgelopen maand het slechtste scoorden op punctualiteit zijn TAP Portugal (53%), Thomas Cook Airlines (58%) en TUI Airways (60%). Deze maatschappijen voeren overigens wel minder vluchten per maand uit in vergelijking met de top 3. TAP en TUI deden het vorige maand ook niet heel goed. LOT Polish Airlines nam toen de derde slechtste plaats in van Thomas Cook Airlines.

Wereldwijd

Als we kijken naar alle airlines dan is er natuurlijk een groot verschil met het aantal vluchten dat de maatschappijen maandelijks uitvoeren. Zo voert American Airlines de lijst aan met 208.913 vluchten afgelopen maand. De tweede grootste airline Delta voerde 176.762 vluchten uit. De airlines die het vaakst op tijd waren afgelopen maand zijn South African Airways (86%), ANA (86%) en LATAM Airlines (87%). Minder goed presteerden TAP (53%), Saudia (58%) en El Al (58%).

Emirates start samenwerking met LATAM richting Brazilië
LATAM voerde in juli 2019 ruim 87% van de vluchten op tijd uit (Bron: LATAM / FlightStats)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *