E-visum voor Rusland vanaf 1 januari 20211 min leestijd

Moskou, Rusland e-visum

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vanaf 1 januari 2021 is het mogelijk om Rusland te bezoeken met een e-visum. Burgers van 52 landen zullen vanaf volgend jaar een elektronisch visum kunnen aanvragen om Rusland te bezoeken. Dit heeft een hoge ambtenaar bevestigd in een interview met Kommersant.

Op dit moment heb je als Nederlander nog visum nodig om Rusland te bezoeken, waarvoor je het Russische consulaat moet bezoeken. Visumbureaus bieden ook een service om dit voor je te regelen, maar je bent je paspoort dus een aantal dagen kwijt. Dit kan voor reizigers een extra drempel zijn om het land te bezoeken.

Elektronisch visum voor Rusland (e-visum)

Het gaat daarbij om een visum van 16 dagen. Dit elektronische visum is beschikbaar voor burgers van de Europese Unie en diverse landen uit Azië, het Midden-Oosten en Latijns-Amerika.

Je moet voor dit visa wel een bedrag van $50 betalen om er gebruik van te maken. Naast deze $50 hoef je verder geen consulaire kosten te betalen. Het e-visum kun je tegen die tijd aanvragen via de Russion Foreign Ministry website. Dit moet je uiterlijk 4 dagen voor je aankomst in Rusland doen.

Sinds 1 oktober 2019 is het al mogelijk om bepaalde delen van Rusland te bezoeken met een gratis e-visum. Je kunt met dat gratis visum bijvoorbeeld Sint-Petersburg bezoeken.

Het is mogelijk via verschillende online aanbieders je e-visum Rusland te laten aanvragen.

Rusland e-visum

Visum vereisten en voorwaarden kunnen veranderen. Controleer daarom altijd zelf, kort voor vertrek, bij de ambassade de meest actuele informatie.

Afbeeldingen ©Opsa en ©Vladvictoria. H/T The Barents Observer 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *