Transavia maakt een spel van je reis2 min leestijd

Je complete vakantie boek je voortaan bij Transavia Holidays

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Transavia heeft de smaak te pakken als het om nieuwe samenwerkingsverbanden gaat. Eerder deze maand schreven we al over de samenwerking met GoHere en de nieuwe Transavia Reistips app. De app wordt nu uitgebreid in samenwerking met ‘Secret City Trails’: een nieuwe manier om een stad te verkennen.

Transavia Ventures

Begin 2019 startte de low cost carrier met een nieuwe onderneming genaamd Transavia Ventures. Deze nieuwe tak werd opgericht om innovatie binnen de luchtvaart te stimuleren. Daarnaast geeft het ondernemers de kans om samen met de Nederlandse airline innovatieve ideeën te ontwikkelen.

Eerder investeerde Transavia bijvoorbeeld in Dimple Aerospace. Deze start-up onderzoekt een techniek waarmee vliegtuigen hun weerstand in de lucht kunnen verkleinen. Met de speciale techniek van Dimple wordt de lucht beter om de romp van het toestel geleid. Dit kan tot 4% minder weerstand opleveren. Dit zorgt dan weer voor bijvoorbeeld brandstofbesparing.

Secret City Trails

Met Secret City Trails kun je op een leuke vernieuwende manier een stad leren kennen. Je volgt niet zomaar de route-aanwijzingen. Je krijgt gedurende het ‘spel’ namelijk ook raadsels die je moet oplossen om verder te kunnen. Die moeten de bezoeker leiden naar de mooiste plekjes in de stad. Het is mogelijk om in een groep van maximaal vijf deelnemers de Secret City Trail te volgen. Er is ook een mogelijkheid om met meerdere teams mee te doen.

De trails worden gemaakt door locals, zij ontvangen daarvoor een vergoeding als het spel gespeeld wordt. Zo wil het bedrijf ervoor zorgen dat de route ook (digitaal) onderhouden wordt. Er zijn inmiddels al meer dan 50 Europese steden waar je een Secret City Trail kunt doen.

Transavia Reistips

De recentelijk gelanceerde Transavia Reistips app is geïntegreerd met Secret City Trails. Afhankelijk van de stad die je bezoekt krijg je de relevante Trails te zien.

‘Secret City Trails zijn superleuke games om te spelen. Zowel voor jong als oud en heel geschikt voor vriendengroepen of gezinnen. Het past daardoor perfect bij de ‘low cost, feel good’ filosofie van Transavia’ aldus Nico Gielen, investment lead bij Transavia Ventures. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *