Welke Fifth Freedom Routes vliegt British Airways?4 min leestijd

Welke Fifth Freedom Routes vliegt British Airways?

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De luchtvaart kent verschillende Freedom Flights. Een van de bekendere Freedom Flights zijn de Fifth Freedom Flights. Bij dit soort vluchten mag een luchtvaartmaatschappij een tussenlanding maken in een land dat niet de eindbestemming is en later doorvliegen naar het ‘thuisland’. Eerder schreven we op InsideFlyer al over de Fifth Freedom Flights die KLM en Emirates op dit moment uitvoeren.

Zoals je in het vorige artikel wellicht al gelezen hebt heeft Emirates erg veel routes met Fifth Freedom Flights. Echter heeft ook British Airways een hoop Fifth Freedom Flights. In dit artikel zal ik de Fifth Freedom Flights van British Airways op een rijtje zetten. Het valt op dat het vooral veel zonnige bestemming rondom de Cariben zijn, dus je hoeft je koffer maar licht in te pakken 😉 .

Welke Fifth Freedom Routes vliegt British Airways?

Antigua & St. Kitts

Op naar de zon, en wel naar een van de eilanden van Antigua en Barbuda (ANU). Vanuit London Gatwick (LGW) vliegt British Airways hier op dit moment met een Boeing 777 naar toe. Echter wel alleen op de zaterdag. De Fifth Freedom Flight vliegt vanuit hier naar St. Kitts (SKB). Deze vlucht duurt ongeveer 45 minuten.

Welke Fifth Freedom Routes vliegt British Airways?

Vanuit Antigua kun je ook doorvliegen naar Tobago (TOB). Deze vlucht wordt ook uitgevoerd vanaf London Gatwick, en wel op de maandag en vrijdag. Je zult hier vliegen met een Boeing 777 met vluchtnummer BA2157. De vlucht van Antigua naar Tobago duurt ongeveer anderhalf uur.

Welke Fifth Freedom Routes vliegt British Airways?
Prachtige stranden in Tobago
Foto: Kp93

Antigua en Turks- en Caicoseilanden

En we blijven nog even in het zonnige gedeelte, met de prachtige stranden. Vanuit Antigua kun je namelijk ook nog een Fifth Freedom Flight vliegen met British Airways. Namelijk naar de Turks- en Caicoseilanden. Dit is vanuit Antigua de langste Fifth Freedom Flight. Hij duurt namelijk iets meer dan twee uur. Ook hier wordt gevlogen vanuit London Gatwick via Antigua met een Boeing 777. Retour ga je vanuit de Caicoseilanden via Antigua naar London terug.

Welke Fifth Freedom Routes vliegt British Airways?

Kaaimaneilanden & Nassau

Nog wat witwassen? Ik bedoel nog wat mooie witte stranden bezoeken, dat kan natuurlijk op de Kaaimaneilanden. Vanuit London Heathrow vlieg je via Nassau (NAS) naar de Grand Cayman Islands (GCM). British Airways vliegt hier net als naar bijvoorbeeld Tobago met een Boeing 777. Dit doen ze op maandag, donderdag, vrijdag en zondag volgens onderstaande dienstregeling:

Dag Uitgaande vlucht LHR – NAS – GCM
Vluchtnummer Vertrektijd (lokaal) Aankomsttijd (lokaal) Toestel
Ma, don, vrij, Zo BA253 09.35 15.25 (NAS)

17.05 (GCM)

Boeing 777
Dag Uitgaande vlucht GCM – NAS – LHR
Vluchtnummer Vertrektijd (lokaal) Aankomsttijd (lokaal) Toestel
Ma, don, vrij, Zo BA253 19.15 21.45 (NAS)

11.05 +1 (LHR)

Boeing 777

Saint Lucia naar Grenada of Port of Spain

Nog twee andere warme bestemmingen zijn Grenada en Port of Spain. Beide aangevlogen vanuit London Gatwick via Saint Lucia. De vlucht vanuit Saint Lucia (UVF) naar ofwel Grenada ofwel Port of Spain is de Fifth Freedom Flight. De vlucht vanuit Gatwick duurt bijna negen uur. Hier heb je een korte tussenstop van iets meer dan één uur alvorens je doorvliegt naar Grenada (GND). Deze vluchten vertrekken op woensdag en zaterdag.

Wil je liever naar de hoofdstad van Republiek Tobago & Trinidad, Port of Spain, dan kun je vertrekken op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Allen vertrekkend om 10.05 uur vanuit London Gatwick en arriverend in Port of Spain om 17.00 uur lokale tijd. De tussenstop in Sint Lucia duurt ongeveer één uur, de Fifth Freedom Flight tussen Sint Lucia en Port of Spain ook.

Welke Fifth Freedom Routes vliegt British Airways?

Singapore & Sydney

Dan nog de langste vlucht, althans van A naar C via B. De BA15 vertrekt vanuit London Heathrow via Singapore naar Sydney. De vlucht duurt in totaal net geen 23 uur. Een hoop dus! Je vliegt in de Boeing 777 van British Airways een Fifth Freedom Flight tussen Singapore en Sydney en vice versa. De vluchtduur van Singapore naar Sydney ligt rond de acht uur. Vanuit Singapore kun je op alle dagen van de week met British Airways vliegen naar de prachtige Australische stad Sydney.

Welke Fifth Freedom Routes vliegt British Airways?

Ook British Airways heeft een aantal leuke, maar vooral zonnige en relaxte bestemmingen die je met verschillende Fifth Freedom Flights kunt aanvliegen. Vooral veel in de Cariben, maar ook die naar Australië kan interessant zijn. Deze vlucht heb ik gevonden voor minder dan €400,- retour. Kun je dus weer mooi wat Avios sparen.

Welke Fifth Freedom Routes vliegt British Airways?
Sydney Harbour

Vluchttijden en vliegtuigtype kunnen natuurlijk elk moment veranderen. Voor actuele tijden en vliegtuigtypes verwijzen we je naar de website van British Airways. Mocht je al eens een Fifth Freedom Flight met BA hebben gevlogen, dan vinden we het leuk als je in een reactie onder aan dit artikel laat weten hoe je deze vlucht hebt ervaren. Op het forum mag natuurlijk ook!

Beeldmateriaal: British Airways en M. den Turck

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *