Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.
De meeste budgetreizigers zoeken hun heil in Azië, waar je met een klein budget lang kunt reizen. Amerika wordt vaak gezien als een dure bestemming en daarom bij voorbaat al overgeslagen. Dit is zonde, aangezien het land ontzettend veel te bieden heeft. Ook voor de budgetreiziger! In dit artikel laat ik zien dat je ook met een klein budget kunt rondreizen in Amerika.
Vluchten
Vliegen naar Amerika is in afgelopen jaren steeds goedkoper geworden. Susan schreef hier al eerder over. Momenteel kun je buiten het hoogseizoen al voor een kleine 300 euro naar Amerika vliegen. En dan hoef je echt niet met een lagekostenmaatschappij te vliegen!
British Airways heeft momenteel voor de periode augustus-december een sale vanaf Dusseldorf. Een retourtje naar steden aan de oostkust is beschikbaar vanaf 299 euro. San Francisco en Los Angeles zijn beschikbaar vanaf 339 euro.
Ook AirBerlin heeft regelmatig aanbiedingen (o.a. de Super Sunday Sale) vanaf Düsseldorf met retourvluchten voor rond de 300 euro. Momenteel zijn er tickets met AirBerlin beschikbaar voor 350 euro retour naar diverse steden aan de oostkust. Ook Los Angeles en San Francisco zijn beschikbaar vanaf 380 euro retour. Dit is een koopje voor rechtstreekse vluchten. De tickets zijn beschikbaar voor de periode april-juni en oktober-december.
Ook vanaf Schiphol zijn er de laatste tijd regelmatig tickets beschikbaar vanaf 350 euro retour met o.a. WOW Air, IcelandAir, SAS Scandinavian en British Airways.
Als je liever met KLM vliegt dan zijn er momenteel tickets met vertrek vanuit Düsseldorf naar steden aan de oostkust beschikbaar vanaf 319 euro. Steden aan de westkust zijn beschikbaar vanaf 369 euro.
Om het goedkoopste ticket te vinden kun je het beste gebruik maken van Momondo of gebruik de handige kalender op de website van KLM.
Autohuur
Als je wilt rondreizen in Amerika ben je al snel aangewezen op een auto. Het openbaar vervoer is beperkt en naar verhouding erg langzaam, zeker de trein. Bovendien zijn de nationale parken en andere highlights moeilijk per openbaar vervoer bereikbaar. Een auto is daarom onmisbaar. Het huren van een auto is echter relatief goedkoop in Amerika. Bovendien zijn ook de benzineprijzen erg laag.
Voor een economy auto betaal je ongeveer 30 tot 35 euro per dag inclusief verzekeringen. Ik boek een huurauto altijd via de Nederlandse website van Alamo. Het voordeel van het boeken via deze website is dat altijd alle verzekeringen inbegrepen zijn en dat je geen eigen risico hebt. De enige uitzondering zijn de banden, welke je ook kunt meeverzekeren voor slechts 3,50 per dag extra.
Een groot bijbehorend voordeel vind ik het feit dat je credit card niet belast wordt met een borg. Ik heb in het verleden ook wel eens Alamo en Hertz geboekt via een externe agent, maar dan gelden deze voordelen niet. Je moet dan vaak veel extra bijbetalen voor verzekeringen en je credit card wordt belast met een grote borg.
Daarnaast kun je boeking makkelijk wijzigen via de website of door een mail te sturen. Ik heb een aantal keer de data moeten verlegen van mijn road trip en dit kon altijd zonder extra kosten. Let er op dat de bovengenoemde voordelen niet altijd gelden via de Amerikaanse website van Alamo.
Ik kies zelf altijd voor een economy auto. Meestal staan er op de luchthaven stuk of vijf waar je uit mag kiezen. Zo reed ik tijdens mijn road trip in februari in een splinternieuwe Ford Fiesta. Je kunt ook kiezen voor een luxere wagen of pick-up, maar denk dan tweemaal na. Je betaald niet alleen meer huur, maar ook het benzineverbruik is fors hoger. Benzine is natuurlijk relatief goedkoop in Amerika, maar een gemiddelde pick-up verbuikt al snel 5 tot 10 maal zoveel als een Economy auto!
Accommodatie
Hotels zijn over het algemeen erg duur in Amerika, met name in de grote steden. Meestal begin je een road trip met een paar dagen in een grote stad. In een stad als San Francisco, Miami of New York betaal je al snel 200 tot 300 dollar per nacht voor een hotel. Eerder schreef ik in dit artikel dat je voor nog geen 75 dollar een betaalbare kamer in een leuk hostel midden in het centrum van San Francisco kunt hebben. Ook in veel andere steden zijn leuke hostels te vinden.
Een andere tip is reizen buiten het hoogseizoen (in de herfst of winter). De hotelprijzen zijn dan veel lager. Zo heb ik tijdens een trip in januari naar Philadelphia overnacht in het luxueuze Wyndham Philadelphia Historic District voor slechts 65 euro per nacht. Een bijkomend voordeel is dat er veel minder toeristen zijn, terwijl de steden en landschappen minstens net zo bezienswaardig zijn als in de zomer.
Als je onderweg bent kun je vaak goedkoop overnachten in motels. Meestal betaal je tussen de 25 en 50 euro voor een kamer. Ik ben echter geen fan van motels, veelal zijn ze erg smerig en schimmig.
Een goed en betaalbaar alternatief is Airbnb. Zo heb ik tijdens mijn road trip in Californië overnacht bij leuke en gastvrije Airbnb’s. In Visalia heb ik bijvoorbeeld overnacht bij Melanie voor slechts 35 euro per nacht. De ligging van Visalia is ideaal voor een bezoek aan Kings Canyon en Sequoia National Park. Ook Yosemite ligt relatief dichtbij.
Als je boekt via deze link krijg je 35 euro korting op je eerste verblijf via Airbnb zodat je nog goedkoper overnachten tijdens je road trip.
Indien je echt low-budget wilt overnachten dan kun je kamperen in en rondom de nationale parken. Meestal betaal je rond de 25 dollar voor een plek. Ook zijn er veel campings waar je een compleet ingerichte stacaravan kunt huren voor 50 tot 60 dollar per nacht.
Eten en drinken
Amerika is natuurlijk het land van de fastfoodketens. Hier kun je ontzettend goedkoop eten. Voor een hamburger of een liter frisdrank ben je vaak maar 1 dollar kwijt. Bij Subway kun je goedkoop lunchen. Voor een goed belegd broodje betaal je meestal maar 3 tot 4 dollar.
In de grote steden kun je goedkoop Aziatisch eten in de Chinatowns. Buiten de Aziatische restaurants en fastfoodketens om is uit eten gaan in Amerika over het algemeen erg duur. Je moet al snel denken aan 25 euro voor een diner.
Net als in Europa vind je in Amerika grote supermarken, al zijn deze meestal gevestigd langs drukke doorgaande wegen. Als je op road trip bent kun je goedkoop voedsel inslaan bij bijvoorbeeld Walmart. De prijzen zijn iets hoger dan in Nederland, met name groente en fruit zijn erg duur.
Als je tijdens je road trip graag zelf wilt koken kijk dan bij het boeken van je Airbnb of het mogelijk is om gebruik te maken van de keuken. Meestal is dit geen probleem. Je kunt soms ook onderweg koken bij een van de vele openbare bbq’s die je vind in en nabij nationale parken en bossen.
Bezienswaardigheden
Ben je van plan om verschillende nationale parken te bezoeken? Schaf dan een America the beautiful pass aan! Een bezoek aan een national park kost namelijk al snel 30 dollar. Met de America the beautiful pass heb je voor 80 dollar een jaar lang toegang tot alle nationale parken, bossen en beschermde gebieden in Amerika.
Binnenkort zal er op insideflyer.nl een artikel verschijnen met tips voor een road trip in Californië. Al eerder verschenen er artikelen met tips voor een road trip vanuit Las Vegas en Los Angeles.
Tot slot
Geïnspireerd geraakt? Of heb je nog vragen? Laat het dan hieronder weten!
Sanne zegt
Echt onzin om te schrijven dat hotels in usa duur zijn, die ervaring heb ik juist niet na 3x usa te zijn geweest met mijn gezin. Ja NYC is wel duur, in verhouding maar in USA is alles heel goed te betalen met gezin omdat elke kamer geschikt is voor 4 personen (in tegenstelling tot europa) We hebben afgelopen zomer een rondreis gedaan door West USA luxe hotels op de strip tot eenvoudige motels afgewisseld met 5personen voor gemiddeld €90 per nacht! In mijn ogen niet duur. NYC hebben we €120 per nacht betaald.