Vliegen naar Amerika Steeds Goedkoper

Reizen naar Amerika Steeds Goedkoper

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Amerika. Het land van hoop en dromen. Ook voor de reiziger met een kleine beurs komt dit continent steeds dichterbij. Waar je eerst makkelijk twee rooitjes kon neertellen voor een weekje New York, ben je tegenwoordig voor slechts enkele honderden euro’s al klaar. Vliegen naar Amerika wordt steeds goedkoper. Het IJslandse Wow Airlines maakt dit soort betaalbare vluchten mogelijk en meer budgetmaatschappijen zullen volgen. 

 

Ook het Parool schreef hier vanmorgen een artikel over. Voor 150 euro vliegen naar New York? Dat deed de oren van de redactie bij Inside Flyer wel even klapperen. Als geen ander halen wij de kick uit deals en aanbiedingen. Maar als we zoeken naar vliegtickets bij Wow Airlines, dan vinden we hele andere bedragen. Dit leverde onze zoekresultaten tot zover op:

 

Vliegen naar Amerika Steeds Goedkoper
Tarieven Wow Airlines voor de komende 12 maanden.

 

 

Oke, voor 155,99 euro is het inderdaad een super deal om in New York te geraken. Maar tenzij je van plan bent om te emigreren naar de stad die nooit slaapt of een ambitieuze rondreis te maken en pas over 6 maanden terug te keren via Canada, zul je toch een retourtje moeten boeken. Eigenlijk de allerbeste en goedkoopste deal die er de komende maanden te vinden is, is tussen 9 en 14 december voor 362 euro inclusief belastingen en boekingskosten. Wat krijg je precies voor dit bedrag?

 

Er is 1 overstap – hoe kan het ook anders – in Reykjavik van circa anderhalf tot twee uur, wat een meer dan prima is. Helaas zit er geen ruimbagage bij de prijs inbegrepen wat je natuurlijk vaker ziet bij prijsvechters. Wil je per se een koffer mee, dan betaal je maar liefst 109,98 euro voor de heen en terugreis. Maar de budgetreizigers onder ons zijn vaak wel gewend om met weinig spullen te reizen dus eigenlijk zou het niet zoveel uit moeten maken. Verder moet je er rekening mee houden dat je op Newark Liberty International Airport vliegt.

 

Verdubbeling aantal vluchten

Voor nu ziet het ernaar uit dat de prijzen vanaf april wel ineens een heel stuk hoger zijn, maar het Parool schrijft dat het aantal vluchten vanwege de populariteit vanaf maart worden verdubbeld. Vanaf die maand zullen er om 10:15 en 20:30 vluchten vertrekken richting New York. Wellicht dat dat er nog toe zal leiden dat de prijzen iets zullen zakken. Ook Los Angeles, San Francisco en Miami worden volgend jaar aan de lijst toegevoegd.

 

Creatieve reizigers

Niet alleen de vluchten worden goedkoper. Ook is er al enkele jaren een verandering gaande in de accommodaties waar reizigers verblijven. Met de opkomst van Airbnb en Couchsurfing vinden mensen steeds weer creatieve manieren om zo goedkoop mogelijk op nieuwe plekken te komen en verblijven. Op de bonnefooi de deur achter je dichttrekken en crashen bij iemand op de bank is niet langer louter besteed aan hippies met kleurrijke t-shirts en een chronisch tevreden glimlach op hun gezicht. Het couchsurfen heeft zich ontwikkeld tot een uitgebreide community die gebaseerd is op wederzijds vertrouwen. Dankzij het ratingsystemen wordt de betrouwbaarheid van hosts gecontroleerd waardoor je zeker weet dat je een prettig verblijf zult hebben.

 

Al met al maakt het dat reizen zoals naar Amerika die eerst onbetaalbaar leken, nu ineens binnen handbereik zijn. Een prachtige ontwikkeling, want het maakt de grote wereld ineens heel klein en wat mensen scheidt van elkaar ineens verbindt. Zo is reizen niet alleen voor de elite, maar ook voor de gewone man.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *