De ultieme Amerika ervaring: Las Vegas5 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Voor de ultieme Amerika ervaring vlieg je niet naar New York of San Francisco, maar naar Las Vegas! Las Vegas wordt omgeven door adembenemende nationale parken die we kennen van films en series. Juist de combinatie van Las Vegas met een road trip door verschillende nationale parken geeft de ultieme Amerika ervaring! En dat hoeft helemaal niet duur te zijn!

Accommodatie Las Vegas

Las Vegas
Er is meer dan voldoende aanbod aan leuke en betaalbare Airbnb-addressen in Las Vegas

Het is natuurlijk altijd leuk om een paar dagen aan de strip in Las Vegas te verblijven. Veel hotels hebben vaak  een speciale actie waarbij je doordeweeks vaak voor 40 tot 50 dollar (inclusief resortkosten) kunt overnachten.

Als je echter niet aan de chaotische en altijd drukke strip wilt zitten kun je via Airbnb voor 30 tot 40 dollar een leuke kamer reserveren. Zo heb ik bij Maria en Eddy overnacht voor slechts 30 euro per nacht. Je hebt dan een gescheiden privé kamer met een eigen ingang, badkamer en parkeerplaats. De meeste kamers bevinden zich in de buitenwijken ver van de strip af. Een huurauto is dan noodzakelijk.

Meer tips voor Las Vegas zelf kun je vinden in dit artikel.

 

Autohuur en benzine

Las Vegas, road trip, National park, nationale parken, Las Vegas, Red Rock Canyon, Amerika
Mijn huurauto met Red Rock Canyon op de achtergrond

Aan huurauto’s is in Las Vegas geen gebrek. Vrijwel alle grote aanbieders zijn vertegenwoordigd in een gezamenlijke terminal op 5 kilometer afstand van de luchthaven. Je betaald meestal 30 tot 35 dollar voor een economy auto per dag (inclusief alle verzekeringen en nul eigen risico) als je ruim van te voren boekt. Ik kies vrijwel altijd voor een economy auto, vanwege de lagere huurprijs en een efficiënter brandstofgebruik. Alhoewel de autoverhuurder je bij de balie altijd probeert te overtuigen om een grotere auto te nemen heb ik nooit problemen gehad met een economy auto in Amerika; niet in de sneeuw en niet in de bergen. Wel levert het leuke gesprekken op bij het tankstation!

Benzine is voor Amerikaanse begrippen relatief duur in Nevada en Utah, maar nog steeds extreem goedkoop voor Europese begrippen. Tijdens mijn road trip vorige maand heb ik met een Ford Fiesta in totaal 2750 km gereden op slechts 120 dollar aan benzine.

 

De omgeving van Las Vegas

In de directe omgeving zijn verschillende parken te vinden die geschikt zijn voor een dagtrip vanuit Las Vegas:

 

1. Red Rock Canyon

Red Rock Canyon is een prachtig natuurgebied op slechts 20 minuten rijden van de Strip. Het gehele park is eenrichtingsverkeer en daarom alleen toegankelijk vanuit het bezoekerscentrum. De route brengt je langs verschillende hoogtepunten die de moeite waard zijn voor een foto of een wandeling in een van de vele canyons die het park rijk is.

Zelf vond ik de Calico Tanks trail erg indrukwekkend. De route gaat door de Red Rock Canyon langs verschillende “Calico Tanks” gevuld met regenwater naar een prachtig uitzichtpunt over Las Vegas.

National park, nationale parken, Las Vegas, Amerika, Red Rock Canyon
Uitzicht over Las Vegas aan het einde van de Calico Tanks trail.

 

2. Valley of Fire State Park

Valley of Fire ligt op een uur rijden ten noorden van Las Vegas aan de snelweg richting Salt Lake City en is daarmee zeer geschikt als een tussenstop op weg naar beroemde nationale parken, als Zion en Bryce Canyon in Utah.

Deze diashow vereist JavaScript.

3. Death Valley National Park

Death Valley is een nationaal park op twee uur rijden ten zuiden van Las Vegas dat grotendeels in Californië ligt. Voor een dagtrip vanuit Las Vegas zou ik zo vroeg mogelijk vertrekken. De afstanden in het nationale park zijn namelijk erg groot; een uur rijden van de ene naar de andere highlight is geen uitzondering. Zorg er dan ook voor dat je nog een keer tankt in het laatste dorp voor het park (Amargosa Valley). Je kunt wel tanken in het park, maar de prijzen zijn absurd hoog.

Deze diashow vereist JavaScript.

 

4. Zion National Park

Zion National Park ligt 2 uur ten noorden van Las Vegas en is een van Amerika’s meest bezochte nationale parken. Het park is zeer de moeite waard voor een meerdaags bezoek. Ik heb zelf in de prachtig ingerichte Pioneer Lodge overnacht voor slechts 70 dollar. De lodge bevindt zich in Springdale op slechts een kilometer afstand van de ingang van het park.

Deze diashow vereist JavaScript.

 

5. Bryce Canyon National Park

Bryce Canyon is een nationaal park op ruim een uur rijden van Zion National Park. Het is naar mijn mening een van de meest ondergewaardeerde nationale parken in Amerika. Bryce Canyon is een relatief klein park met alle bezienswaardigheden op korte afstand van elkaar. Bryce Canyon is op zijn mooist gedurende de zonsopgang en zonsondergang. Het is dan ook zeer de moeite waard om een nacht te verblijven in een van de vele lodges rondom het park. Ik heb zelf overnacht in Best Western Ruby’s Inn op loopafstand van het park. En dat voor slechts 65 dollar per nacht.

Deze diashow vereist JavaScript.

Tot slot

Voor de nationale parken betaal je meestal 20 tot 35 dollar entree met een auto. Als je van plan bent om meer dan 3 nationale parken te bezoeken is het meestal voordeliger om een America the Beautiful Pass aan te schaffen bij een van de parken voor 80 dollar. Je hebt dan een jaar lang onbeperkt toegang tot alle nationale parken en conservation areas in de Verenigde Staten.

Een laatste tip: wees goed voorbereid! Kijk altijd voor vertrek op de website van de National Park Service, zodat je niet voor verassingen komt te staan! De meeste nationale parken zijn het hele jaar geopend, maar ze staan bekend om hun extreme weersomstandigheden. Zo kan het in Bryce Canyon in hartje winter zo maar zijn dat grote delen van het park gesloten zijn. En temperaturen van -20 zijn dan ook geen uitzondering! Anderzijds kan het in de zomer zomaar dik 50 graden zijn in Red Rock Canyon!

Ben jij ook een fan van de Amerikaanse nationale parken? Heb je nog aanvullende tips of vragen laat het dan weten!

Reacties

  1. Christof zegt

    Leuk om te lezen! Net een maand geleden een road trip gedaan vanaf las Vegas naar Phoenix via Page. Volgens mij geen national park maar de route richting page via Colorado city (route 389 Arizona) is ook echt adembenemend!

    • Roij Scholten zegt

      Thanks! Tof he zo’n road trip? Ik ben zelf destijds bij Sint George de snelweg afgeslagen richting Salt Lake City (ook een prachtige route). Bedankt voor de tip! Ik zal er rekening mee houden voor als ik weer eens ga hiken in de Grand Canyon! Soms is het verbazingwekkend hoe mooi de landschappen zijn in Amerika zeker vergeleken met ons vlakke kikkerlandje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *